|

Trutnov je dál neporažený - další skalp veze z Litomyšle!

I přes absenci několika hráčů, si trutnovští hokejisté s chutí zahráli a zastříleli proti Litomyšli. Výsledek 3:7 mluví za vše. Odveta se hraje v neděli na ledě Trutnova. Nutno také podotknout, že to byl první zápas, který Litomyšl odehrála.

LITTRU
Litomyšl
Přátelský
Litomyšl
18.09.2013
19:00
3:7
(0:2, 0:2, 3:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 44. Jankovský (Švec), 56. Jankovský (Dospěl), 59. Švec (Dospěl) - 6. Vondřejc, 13. Veselý (Janoušek), 22. Luštinec (Veselý), 36. Poul (Chytráček), 43. Luštinec, 46. Chytráček (Luštinec), 50. Chytráček (Luštinec)

Vyloučení: 4:2, Využití: 1:1

Litomyšl: Kalousek (od 41. Pakosta) - Dospěl, Lustyk, Kosejk, Jankovský, Fink, Dvořák, Peška, Vágner, Švec, Velehradský, Hynek, Uhlíř, Ospalo, Vomočil, Sokol, Jirmásek

Trutnov: Vich (od 31. Exner) - Procházka, Vaněk, Malinský, Poul, Karlík, Junek, Kozák - Mašek, Šimoníček, Janoušek - Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Vondřejc, Zítka - Vacek, Tatar, Smékal

Další přípravné utkání sehráli hokejisté Trutnova na ledě Litomyšle. Neznámý soupeř prošel velkou obměnou kádru po odchodu několika klíčových hráčů. Trutnov se musel obejít hned bez několika hráčů - Zmítko, Škop, Seidl, Synek, Antonín a Zelenka.

Úvodní třetina ukázala, v jakém tempu se bude celé utkání odehrávat. Mužstvo Trutnova bylo nepříjemně napadáno i při přesilové hře a mužstvo z Litomyšle nerozdalo ani kousek ledu zdarma. První kdo se však radoval, byl Trutnov. V 6. minutě si po individuální akci došel pro gólovou střelu hostující Vondřejc - 0:1. Ve 13. minutě už to bylo o dvě branky, kdy po šikovné přihrávce Janouška střílel přesně Veselý - 0:2. Hostující Vich se musel v brance rychle obracet, při střele Dospěla a následným dorážkám Jankovského a Švece. Ani jeden z domácích však hostujícího strážce svatyně nepřekonal.

Druhá dvacetiminutovka byla opět celkem vyrovnaná. Branky však střílel pouze Trutnov. Nejprve byl v šanci Vaněk, ten však svou akci nezakončil a hledal ještě lépe postavené spoluhráče. Ve 22. minutě se však už skóre měnilo. Po přihrávce Veselého se trefil do sítě Kalouska Luštinec - 0:3. Litomyšl však nadále napadala, ale v polovině zápasu měla velké problémy přejít z obranné fáze do fáze útočné. Z toho těžili opět hosté. Chytráček našel mezi kruhy Poula, který se trefil přesně nad Kalouskovu vyrážečku - 0:4. Do konce druhé třetiny mohl skóre zvýšit Chytráček, ale jeho tečovanou střelu Kalousek zachytil a vyrazil.

Hostující mužstvo bylo výrazně lepší a přidalo další branku. Luštinec našlápl do brejku a svým klasickým zakončením vstřelil druhou svojí branku v zápase - 0:5. Debakl byl na světě, ten však trochu zažehnal Jankovský, který vyslal na branku Exnera nepříjemnou střelu švihem a ta skončila v síti - 1:5. O pár minut později však znovu úřadoval Trutnov. V přesilové hře sehrála trutnovská druhá pětka perfektní signál, na jejímž konci stál Chytráček - 1:6. V 50. minutě se radovali hosté znovu. Znovu to byla dvojka Luštinec a Chytráček, přičemž druhý jmenovaný pálil přesně za záda Pakosty - 1:7. Litomyšl stihla snížit. V 56. minutě se trefil v přesilové hře Jankovský a po něm pálil přesně také Švec - 3:7.

Trutnovští hokejisté jsou i tak nadále v přípravě neporažení a v neděli je čeká další utkání, odveta s Litomyšlí, na vlastním ledě. Těšíme se na vaši návštěvu a děkujeme za vaši podporu! Reportáž: Redakce