|

BAK Cup 2013: Trutnov porazil Chrudim a Popovice přehráli Jonsdorfer. Při duelu Popovic a Jonsdorferu rozdali rozhodčí 186 trestných minut!

Přinášíme shrnutí dalšího dne turnaje BAK Cup 2013!

TRUCHR
Trutnov
BAK Cup 2013
Trutnov
07.09.2013
19:30
4:2
(1:1, 2:0, 1:1)
Chrudim
Branky a nahrávky: 15. Chytráček (Luštinec, Antonín), 23. Luštinec (Chytráček, Vaněk), 27. Vondřejc (Zelenka, Kozák), 52. Luštinec (Zelenka, Karlík) - 15. Haltuch, 47. Karásek (Bečev)

Trutnov: Škop (Vich) - Antonín, Kozák, Vaněk, Poul, Karlík, Junek, Malinský - Zítka, Šimoníček, Zelenka - Chytráček, Zmítko, Luštinec - Janoušek, Vondřejc, Perutek - Vacek, Tatar, Smékal

Chrudim: Chalupa (Ament) - Vich, Budinský, Tichý, Hudec, Urban, Švadlena, Burkoň, Zrůst, Brožek, Kišš, Cvrček, Polák, Saidler, Bečev, Polák, Haltuch, Karásek

Trutnovští hokejisté sehráli druhé utkání turnaje BAK Cup 2013 proti Chrudimi. Nepříjemný a velmi mladý mančaft dělal domácím dlouho problémy, ale nakonec to skončilo pro trutnovské hokejisty dobře a zvítězili. Trutnov tak kráčí směle dál k vítězství v turnaji.

První třetina začala náporem Chrudimi, která velmi dobře napadala a svým pohybem dělala domácím problémy. Z toho hosté těžili v 15. minutě. V přesilové hře 5 na 3 se trefil hostující Haltuch - 0:1. Při vyrovnaném počtu hráčů, 4 na 4 a v téže minutě, ujela dvojice Luštinec a Chytráček a domácí "sedmička" se trefila přesně pod vyrážečku Chalupy - 1:1. Poté měl obrovskou příležitost Luštinec, ale jeho únik zastavil Chalupa ramenem.

V druhé třetině se hra vyrovnala a více ze hry měli domácí. Ihned po nástupu na led také skórovali. Luštinec dostal pas od Chytráčka a zakončil mezi betony přesně - 2:1. Na rozdíl dvou branek zvyšovali domácí o pět minut později. Zelenka vyskočil z trestné lavice, kotouč prodloužil do jízdy Vondřejcovi a ten se blafákem mezi nohy nemýlil - 3:1. Do konce třetiny musel ještě velký závar před brankou domácích řešit Škop, ale se třemi dorážkami si poradil na výbornou.

Třetí třetina byla velmi vyrovnaná a Chrudim se nechtěla smířit s nepříznivým výsledkem. Ten hosté korigovali ve 47. minutě. Domácí nepokryli hráče za brankou, ten kotouč nasměroval před brankou, kde si ho domácí obránce nešťastně ztečoval do vlastní branky - 3:2. Domácí však neusnuli na vavřínech a odskočili opět na rozdíl dvou branek. Po faulu na Poula se naskytla přesilová hra 5 na 3, kterou domácí využili. Zelenka našel úplně volného Luštince na levé straně a ten se střelou z první nemýlil - 4:2. Do konce zápasu už Chrudim nestihla reagovat a Trutnov si tak odnesl další tři body v turnaji za výhru 4:2.

Druhé utkání turnaje dopadlo velkým fiaskem. Velmi tvrdé až zákeřně zákroky Popovic německý Jonsdorfer neunesl a předčasně odešel do kabin. Proč? Před koncem zápasu inkasoval velmi ostrý zákrok německý útočník, který si odnesl tržnou ránu v obličeji, která hodně krvácela. Ještě předtím dostal trest do konce hry Sekera, kterého nakonec následovalo dalších pět hráčů. Rozhodčí rozdali celkem 186 trestných minut! Popovice nakonec vyhráli 5:2.

Tabulka turnaje BAK Cup 2013 po 7.9.2013

Reportáž: Redakce