|

Derby jak se patří! Trutnov předvedl nevídaný obrat a porazil Vrchlabí!

V neděli se sehrálo druhé letošní derby mezi Vrchlabím a Trutnovem. Utkání sledovalo 1170 diváků a bylo na co se koukat! Lépe utkání nakonec zvládli hosté a po obratu za stavu 4:1 na 4:6 si odnáší tři body!

VCHTRU
Vrchlabí
17. Kolo
Vrchlabí
02.12.2012
17:00
4:6
(3:1, 1:1, 0:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 1. Bláha (Lepka), 5. Hlaváč (Urban, Jirků), 10. Bláha (Lepka), 23. Jakubec (Urban, Jirků) - 7. Luštinec, 33. Luštinec, 42. Luštinec, 46. Vlček (Kašák, Filip), 47. Šimoníček (Luštinec, T. Veselý), 60. Luštinec (Šimoníček, Mašek)

Vyloučení: 7:9, Využití: 1:0, V oslabení: 0:1, Střely na branku: 24:23

Rozhodčí: Samek - Petr, Machač

Diváci: 1170

Vrchlabí: Z. Biegl (Effemberk) - Hlaváč, Pulec, Hamerský, Bušek, Provazník, Zázvorka - Lepka, Bláha, M. Svoboda - Fořt, Jakubec, Oppelt - R. Svoboda, Kovář, Jirků - Urban

Trutnov: M. Veselý (R. Biegl) - Antonín, Synek, Poul, Seidl, Malinský, Karlík - Perutek, Šimoníček, Mašek - T. Veselý, Chytráček, Luštinec - Vlček, Kašák, Filip

O první adventní neděli nastoupili proti sobě dva odvěký rivalové - domácí HC Stadion Vrchlabí a hostující HC BAK Trutnov. Derby na ostří nože se proměnilo ve vynikající utkání se vším všudy - bitky, ostré souboje, góly a zvraty! Utkání sledovalo 1170 diváků, kteří vytvořili famózní kulisu pro obě mužstva! Utkání zvládli i sudí Samek, Petr a Machač.

Úvodní třetina začala slavnostním nástupem. Každý z hráčů hostí i domácích nastupoval po boku nejmenších hráčů spojeného klubu Trutnova a Vrchlabí - HC Krkonoše. Vstup do utkání se ale lépe vyvedl domácímu Vrchlabí. Již po 34 sekundách vlétl do hostující třetiny Bláha a Veselého prostřelil mezi nohy - 1:0. V 5. minutě to už bylo o dvě branky. Před branku si z modré sjel obránce Hlaváč a svůj pokus zakončil přesně - 2:0. Hostující hokejisté byli out, ale jen na chvilku. V 7. minutě zafungovala spolupráce druhé pětky hostí na jejímž konci stál sniper Jakub Luštinec, který golfákem překvapil Biegla v brance domácích - 2:1. Tento stav opět netrval dlouho. V 10. minutě dostal kotouč do jízdy Bláha, prošel až před gólmana Veselého a toho překonal bekhendem - 3:1. Úvodní dějství ovládli domácí a hosté si moc šancí nevytvořili.

Do druhé třetiny měli nástup opět lepší domácí. Již po úvodním vhazování trefil Antonín domácího Bláhu a nepochopitelně byl vyloučen. Výhodu jednoho muže navíc využili domácí s přehledem a střelcem branky byl Jakubec - 4:1. Kdo by si řekl, že hosté ještě s utkáním něco udělají. Opak se stal opět pravdou. Zápas se lámal ve dvou situacích. Ve 31. minutě atakoval nejprve Bláha Synka, ten si to líbit nenechal a zakročil a uštědřil domácímu útočníkovi tři rány, přičemž ta poslední byla opravdu zbytečná. Bláhu museli odnést lékaři na nosítkách a utkání pro něj skončilo. Když putoval Synek na trestnou lavici, zbaběle kolem něj jezdil domácí Hamerský a potom, co ho hostující obránce vyzval na souboj, tak radši ujel. Rozhození domácí, včetně trenéra Biegla na střídačce, měli ale výhodu přesilové hry pět na tři. Výhoda se ale pro ně stala nevýhodou. Nejprve chyboval Fořt, jeho přihrávku si zpracoval Luštinec a jako blesk prolétl kolem pomalého Hamerského a zakončil klinicky přesně - 4:2. Hra hostí se od půlky zápasu naprosto změnila a Trutnov měl navrch. V další šanci stál opět Luštinec, ale jeho střela orazítkovala tyčku. Další tyčku trefil od modré čáry Seidl a ani dorážka Chytráčka v brance neskončila. Na druhé straně měl obrovskou příležitost Jakubec, ale jeho blafák vychytal Veselý.

Třetí třetina byl už v jasné režii hostů, kteří přejeli domácí mužstvo na plné čáře. Nástup do poslední dvacetiminutovky okořenil svojí třetí brankou (hattrickem) hostující Luštinec. Trutnovský kanonýr si našel prostor mezi kruhama, kde sebral kotouč Buškovi a zakončil do horního rohu branky - 4:3. Bylo vidět, že trutnovští hokejisté mají navrch a že zápas není zdaleka u konce. Ve 46. minutě si vytvořila třetí formace Trutnova takový tlak, že unavila domácí hokejisty a dokonce z toho vytěžila branku. Nejprve Filip přihrál Kašákovi, ten bez přípravy našel Vlčka no a jeho střela rozvlnila síť v Bieglovy brance - 4:4. Dokonalý obrat dokonal o necelou minutu později hostující kapitán. Luštinec nabral rychlost, zavezl kotouč do útočné třetiny a na výběr měl hned několik možností - přihrát Veselému, přihrát Poulovi nebo přihrát Šimoníčkovi. Luštinec volil třetí variantu a Jiří Šimoníček vymetl svou střelou švihem pavouka v rohu Bieglovy branky - 4:5. Domácí fanoušci mlčeli a na řadu přišel kotel hostí, který ovládl zbytek utkání. V 56. minutě se strhla mela v obranné třetině hostí, kdy Karlík naložil Urbanovi (nová posila Vrchlabí z Extraligy). Černý moment si vzal na svoje triko domácí Hlaváč, který atakoval zbaběle ze zadu krosčekem Tomáše Veselého, který ránu dostal přesně do oblasti hlavy a krku a bezvládně ležel na ledě a utkání, stejně jako Bláha, nedohrál. Minutu před koncem si vzal domácí trenér time-out a poslal na led šest hráčů, proti pěti trutnovským. První vhazování vyhráli hosté, ale vyhozený kotouč se doklouzal až na zakázané uvolnění. Druhá vhazování vyšlo lépe domácím a střela Hamerského skončila u Michala Veselého, který postupně chytil čtyři dorážky! Kotouč se dostal do rohu, na modrou ho posunul Mašek, tam se ho chopil Šimoníček, který nahrál Luštincovi a ten s kotoučem dojel pomalu až do sítě v brance - 4:6.

Vrchlabí ztratilo rozhodnuté utkání jen díky svým chybám. Hostující mužstvo ovládlo druhou polovinu utkání a po zásluze si odneslo tři body! Trenérské duo Řehák - Malinský si tak může připsat cenný skalp a výborně zvládnuté utkání. Vynikající výkon předvedl kotel domácích, kterým chceme poděkovat, že tleskali i trutnovským borcům. Komu ale patří největší dík, je kotel hostujících fanoušků, kteří dovedli Trutnov k dalšímu těžkému vítězství! I za nepříznivého stavu pro hosty, kotel za brankou domácích nepřestal povzbuzovat a pomohl tak velkou měrou k hostujícímu triumfu - DĚKUJEME VÁM - jste naše opora!

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na svém ledě ve středu, od 18:00 přivítají Wikov Hronov. Těšíme se na vaši návštěvu! Reportáž: Redakce