|

Jičín sehrál kvalitní utkání, ale na Trutnov to nestačilo. Domácí obrátili zápas během posledních pěti minut!

Napínavé, pohledné utkání se šťastným koncem. To vše dnes mohli vidět diváci, kteří zavítali na utkání mezi Trutnovem a Jičínem. Trutnov zvítězil 7:4 a potvrdil svoje druhé místo v tabulce.

TRUJCN
Trutnov
10. Kolo
Trutnov
07.11.2012
18:00
7:4
(1:2, 2:1, 4:1)
Jičín
Branky a nahrávky: 17. Perutek (Mašek), 29. Vlček (Mašek, Perutek), 32. Vlček (Seidl), 48. Chytráček, 55. Chytráček (T. Veselý, Šimoníček), 56. Zelenka (Kašák), 60. Zelenka (Šimoníček) - 5. Zörkler (Hladík), 19. Abel, 35. Najman (Kollman), 44. Haken (Klaban)

Trutnov: M. Veselý (Pech) - Karlík, Synek, Poul, Seidl, Kuna, Gabriel, Malinský - T. Veselý, Šimoníček, Chytráček - S. Procházka, Kašák, Zelenka - Perutek, Mašek, Vlček - Kozák, Vacek, Smékal

Jičín: Beneš (Pivrnec) - Kaulfus, Najman, Anděl, Drak, Starý, Buchtar - Abel, Dušička, Kollman - Mizera, Klaban, Weiss - Hladík, Zörkler, Kysela - Nový, Haken, Hloušek

Další utkání sehráli hokejisté Trutnova s Jičínem. Mužstvo hostí sehrálo skvělé utkání, ale nakonec Trutnov vítězství udolal a zaslouženě si odnesl tři body.

Tři body pro domácí se nerodily snadno. Úvodní třetina z pohledu domácího Trutnova byla vyloženě ospalá. Jičín naopak do utkání vlétl s tím, že nemá co ztratit a bylo to vidět. V první šanci byl Dušička, ale domácí obrana jeho únik zlikvidovala. V 5. minutě ale domácí chybovali, k odraženému kotouči se dostal před brankou Zörkler a pohodlně zasunul do branky - 0:1. Domácí byli pod tlakem a moc se jim nedařilo. Slibnou příležitost měl Procházka, ale jeho pokus skončil na brankáři hostí. V další šanci se ocitl Šimoníček a poté Chytráček, ale ani oni branku nevstřelili. To se povedlo třetí formaci domácích. V 17. minutě si domácí vytvořili tlak a ze skrumáže se prosadil Perutek - 1:1. Ikdyž domácí vyrovnali, jejich hra nebyla stoprocentní. A to potrestali hosté... Další chyba v obraně vyústila v branku Abela, který z mezikruží překonal Veselého v brance - 1:2.

V kabině domácích to vřelo a do druhé třetiny už vstoupili aktivněji. Z toho také padla vyrovnávací branka. Ve 29. minutě našel Perutek Maška, ten přehrál na Vlčka a ten si poradil s kotoučem náramně - 2:2. O dvě minuty později našel Seidl rozjetého střelce předchozí branky a Vlček švihem překonal Beneše i po druhé - 3:2. Domácí se dál tlačili do šancí. Sám před brankářem byl dvakrát Chytráček, ale jeho šance skončili na brankáři a na zadním mantinelu. Poté byl sám před Benešem Šimoníček, ale ani jeho šance brankou neskončila. A to znovu potrestali hosté. Ve 35. minutě hrál Jičín přesilovou hru a šťastnou střelou od modré se prosadil Najman - 3:3. Do konce druhé třetiny mohl vstřelit branku Poul s Procházkou, ale jejich pokusy v brance bohužel neskončily.

Třetí třetina začala v režii hostů. Ve 43. minutě Jičín přečíslil domácí obranu a kotouč do branky uklidil Haken - 3:4. S domácími to dlouho nevypadalo dobře. Ve 47. minutě ale přišlo vysvobození z hole Chytráčka. Petr Chytráček zakončil svou akci blafákem do forhendu a vyrovnal - 4:4. Dlouho, dlouho, branka nepadla a pak přišla pro Jičín smrtící pětiminutovka ve třetí třetině. Nejprve v 55. minutě si domácí rozjeli útok, Veselý vypálil a kotouč do branky dorazil Chytráček - 5:4. O minutu později našel Kašák dobře potaveného Zelenku a zkušený matador zasunul kotouč pod Beneše - 6:4. Jičín odvolal brankáře a měl dokonce výhodu přesilové hry. V přesilovce ale kontaktní branku Jičín nevstřelil a domácí to potrestali. Vhazování vyhrál Šimoníček, kotouč si sebral Zelenka a ladným krokem dokráčel až před prázdnou branku a kotouč poslal do sítě - 7:4.

Hokejisté Trutnova sehráli opět vyrovnané utkání se šťastným koncem. Jičín disponuje výborným kádrem a jeho postavení v tabulce není dostačující. Chtěli bychom opět poděkovat všem fanouškům, kteří pomohli domácím hokejistům svými hlasivkami a dohnali je k další výhře, jste skvělí! Další utkání sehrají trutnovští hokejisté v neděli, od 17:00 hod, na ledě Nové Paky. Reportáž: Redakce