|

Neproměněné šance stály domácí body. Vrchlabí udolalo Trutnov.

Ve 4. kole se utkali dva největší rivalové - domácí HC BAK Trutnov a hostující HC Stadion Vrchlabí. V utkání byli šťastnější hosté. Utkání přihlíželo téměř osm stovek diváků.

TRUVCH
Trutnov
4. Kolo
Trutnov
17.10.2012
18:00
1:4
(0:1, 1:0, 0:3)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 37. Malinský (Veselý, Smékal) - 16. Kovář (Mádle), 45. Marek (Oppelt), 47. Bláha (Fořt), 60. Hamerský

Trutnov: R. Biegl (od. 16. M. Veselý) - Antonín, Synek, Kuna, Seidl, Poul, Malinský - S. Procházka, Šimoníček, Chytráček - Perutek, Mašek, Zelenka - Veselý, Kašák, Smékal - Kozák, Vacek

Vrchlabí: Z. Biegl(Effemberk)- Hlaváč, Pulec, Matějíček, Hamerský, Bušek, Provazník, Zázvorka, Mádle - Lepka, Svoboda R., Svoboda M. - Jakubec, Bláha, Fořt - Oppelt, Jirků, Blažej - Kovář, Marek

Trutnovští hokejisté sehráli velice dobré utkání, na svém ledě proti Vrchlabí. Domácí na soupeře ale nestačili a svými chybami a špatnou koncovkou do branky si zápas prohráli.

Úvodní třetina napověděla dění jak na ledě, tak i na tribuně. Téměř osm stovek fanoušků z Trutnova a Vrchlabí vytvářelo neskutečnou atmosféru a kulisu zápasu. V první šanci byli hosté, když po necelé minutě jel sám na branku Patrik Fořt, Biegla v brance domácích ale nepřekonal. O pár minut později se v šanci ocitl domácí Šimoníček, ale ani ten puk za záda, tentokrát Zdeňka Biegla, nedostal. Na řadu tedy přišli opět hosté. Domácí obrana se nedohodla za brankou a kotouč do domácí sítě šťastně dostal Kovář - 0:1. V brance zůstal ležet domácí brankář Radovan Biegl a bylo jasné, že v utkání pokračovat rozhodně nebude. Domácí byli opaření, ale snažili se dál dostat do hry. To se povedlo, ale v jasné příležitosti selhal Zelenka. V další šanci byl Šimoníček a všem známý hráč hostí, Hamerský, ho fauloval a sudí nařídil trestné střílení. Šimoníček si vzal kotouč, mezi kruhama zamířil a jeho střelu vyrazil Biegl.

Druhá třetina byla v roli domácího družstva. Rozhovor trenérů v kabině asi lépe sedl domácím a ty hnedka z hole Perutka mohli srovnat, ale to se nepovedlo. Vrchlabští také vystrkovali růžky. V jasné příležitosti se ocitl Bláha a poté i Oppelt, ale ani jeden nedokázali Veselého překonat. V 37. minutě si domácí třetí pětka vytvořila tlak a také z toho vytěžila branku. Smékal nejprve dvakrát Biegla nepřekonal, ale to se povedlo přízemní střelou Malinskému - 1:1. Neskutečná atmosféra na tribunách diktovala tempo na ledě. Do přestávky se ještě mohl prosadit domácí Kašák, ale jeho střelu Biegl pokryl.

Třetí třetina začala opět svižně. V utkání bylo vidět´, že jak domácí, tak hosté mají kádr na II. ligu, kde by rozhodně ostudu neudělali. Ve 45. minutě se opět domácím nepodařila rozehrávka a z přihrávky Oppelta se prosadil do prázdné branky Marek - 1:2. Trutnovští hokejisté jakoby přestali hrát a to ztrestal o dvě minuty později Bláha, který zužitkoval přihrávku Fořta - 1:3. Domácí hokejisté měli neskutečný tlak, téměř deset minut před koncem utkání, si Vrchlabí vystřelilo jen sporadicky, ovšem šance domácích končili všude možně, jen ne za zády hostujícího Biegla. Tečku za utkáním udělal v 60. minutě Hamerský, který trefil odkrytou branku - 1:4.

Domácí hokejisté opět neproměnili spoustu šancí a hosté, velmi kvalitní soupeř, to potrestal. Děkujeme všem divákům (a kotli domácích i hostů), kteří na utkání přišli a vytvořili krásnou atmosféru. Za zmínku stojí ještě trojice sudích, které pro jistotu nebudeme jmenovat, protože jak Trutnovu, tak i Vrchlabí nesčetněkrát uškodili. Trojice v pruhovaném byla černou kaňkou na tomto utkání.

Další utkání sehrají domácí hokejisté tuto neděli a to v Hronově, od 17:00 hodin. Reportáž: Redakce