|

Trutnov vyhrál na ledě Třebechovic a zůstává stále neporažený!

Ve 3. kole KLM se představili hokejisté Trutnova na ledě Třebechovic, kde zvítězili 2:3. V utkání vstřelil dvě branky Tomáš Veselý (TRU).

TRBTRU
Třebechovice p/O
3. Kolo
Třebechovice p/O
14.10.2012
17:00
2:3
(0:1, 1:1, 1:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 33. Šafář (Stříteský), 57. Dostálek (Hloušek) - 15. T. Veselý (Chytráček, Kašák), 38. Šimoníček (S. Procházka), 56. T. Veselý (Chytráček, Poul)

Třebechovice p/O: Lochman (Petrů) - Kostka, Stříteský, Suchý, Mareček, Podzimek, Lochman - Hloušek, Šafář, Dostálek - Bohdanecký, Branda, Kudr - Drašnar, Smutný, Dušánek - Christ

Trutnov: M. Veselý (Biegl) - Antonín, Poul, Seidl, Kuna, Karlík, Malinský - S. Procházka, Šimoníček, Zelenka - Synek, Mašek, Perutek - T. Veselý, Kašák, Chytráček

Trutnovští hokejisté zajížděli ve 3. kole na led do Třebechovic. Kdo zná Třebechovice jako mužstvo a jakou tam mají plochu, tak všem bylo jasné, že toto utkání bude jedno z těch nejtěžších. Obava se stala skutečností, ale Trutnov zaslouženě po třetí v řadě zvítězil i díky dvěma brankám Tomáše Veselého.

V úvodní třetině měli navrch hosté. V první šanci ztroskotal na hokejce Lochmana hostující T. Veselý. V další šanci se ocitl Zelenka, ale jeho bekhendový pokus také Lochman kryl. Tentýž hráč poté střílel z mezikruží a zkoušel štěstí mezi nohy, ale také neproměnil. Na druhé straně se mohl v přesilové hře prosadit Smutný, ale kotouč, který směřoval do úplně odkryté klece, chytil M. Veselý. Co se nepovedlo Smutnému se povedlo hostujícím hráčům. Po vhazování si mezi kruhy najel Kašák, jeho pokus dorazil Chytráček, ale až druhá dorážka z hole T. Veselého byla gólová - 0:1. Domácí nenechali nikoho na pochybách a začali více napadat, což zejména trutnovským vyhovovalo a hráli na rychlé brejky. Za zmínku stojí, že hosté hráli od 3. minuty pouze na 5 obránců, protože Seidlovi se zlomil nůž u brusle.

Druhé dějství začalo lépe hostující mužstvo. Po křídle ujel Zelenka, který dostal pas od Procházky, ale dělová rána orazítkovala pouze břevno. Na druhé straně také zvonila konstrukce, kterou rozezvučel Suchý. Tentýž hráč poté ujížděl 2 na 1, ale jeho přihrávku zblokoval tělem Poul. Domácím se přeci jen podařilo skórovat. Stříteský nahodil kotouč, ten hostujícímu brankářovi vypadl přímo na hůl Šafáře a ten nikým nehlídaný zakončil do branky - 1:1. Když hráli hosté přesilovou hru, tak měl šanci Synek a Chytráček, ale ani jeden z nich Lochmana nepřekonal. To se povedlo až v 38. minutě. Procházka si vzal kotouč, od modré si po mantinelu zajel až za branku, kde našel nikým nehlídaného Šimoníčka a ten pohotovým bekhendem vrátil vedení na stranu Trutnova - 1:2.

Třetí dvacetiminutovka nabídla opět pohledný hokej. Už v prvních minutách bylo vidět, že se domácí neuspokojí s ničím jiným než s bodem minimálně. To mohl oslavovat Branda, ale jeho únik zastavil M. Veselý. Sám na branku jel také Synek, ale jeho dělovka skončila v Lochmanovi náruči. Ikdyž ani Zelenka na Lochmana nevyzrál, zdálo se, že utkání skončí 1:2. V 56. minutě přihrál Karlík přes obranné pásmo na Poula a ten vyslal do brejku Chytráčka. Chytráček zkoušel vystřelit mezi nohy, to však Lochman chytil, ale na dorážku Tomáše Veselého už byl krátký - 1:3. Trutnov ale byl hodně rychle opařený. O necelou minutu vyslal Hloušek lobem do brejku Dostálka a ten se štěstím mezi nohy prostřelil Michala Veselého v brance Trutnova - 2:3. Do posledního tlaku, ani power-play, se Třebechovice nedostali a Trutnov tak může slavit další tři body.

Hokejisté Trutnova si tak po třech zápasech připsali do tabulky další tři body, na kontě jich mají už 9 a ve středu je čeká vyhlášené derby s HC Stadion Vrchlabí. Utkání začíná od 18:00 v Trutnově. Reportáž: Redakce