|

2. Semifinále: Debakl Trutnova a mečbol pro Techniku. Skončí trutnovským sezóna už v sobotu?

V druhém utkání semifinálové série se Trutnovu nepovedlo ukořistit výhru nad Brnem. Rekordní návštěva 1044 diváků sledovala debakl domácích.

TRUBRN
Trutnov
2. Kolo Play - Off
Trutnov
01.03.2012
18:00
1:6
(0:3, 1:1, 0:2)
Brno
Branky a nahrávky: 38. Bláha (Fiedler) - 1. Mráz (Sedláček, Habrovec), 8. Jurča (Jelínek), 13. Rajnoha (Sedláček), 35. Bělohlávek (Rajnoha), 47. Habrovec (Sedláček), 58. Sedláček (Zapletal)

Trutnov: Biegl - Klement, Antonín, Lesák, Seidl, Hamerský, Pištora - Fořt, Šimoníček, Chochola - Fiedler, Bláha, Březina - Luštinec, Chytráček, Veselý

Brno: Novák - Habrovec, Vozdecký, Strýček, Žalud, Klimeš, Zapletal, Hájek, Mráz, Sedláček, Rajnoha, Brzobohatý, Benyšek, Odehnal, Jurča, Bělohlávek, Jelínek, Šedý, Gabřišta, Matouš

Úvodních třináct minut hry stačilo hokejistům brněnské Techniky, aby v Trutnově rozhodli o svém druhém vítězství v semifinálové sérii. Po brankách Mráze, Jurči a Rajnohy disponovali hosté z moravské metropole luxusním třígólovým náskokem, který si již nenechali vzít. Svěřenci Jiřího Malinského se prosadili až ve 38. minutě, kdy čestným úspěchem sebral Novákovi čisté konto Březina. Vysokoškoláci nakonec odvezli domů výhru 1:6, která týmu přináší mečbol. Už v sobotu tak můžeme znát prvního finalistu play-off centrální skupiny druhé ligy.

Výsledek hovoří poměrně jasně. Výhra 1:6, navíc na ledě soupeře, to muselo sportovního manažera Vlastimila Odehnala samozřejmě potěšit. "Jsem rád, protože to byl z naší strany opravdu dobrý výkon. Nejdůležitější bylo, že jsme velice koncentrovaně vstoupili do utkání a dali rychlé dvě branky, což hodně ovlivnilo další průběh zápasu. Ze začátku druhé třetiny sice kluci trošku přestali bruslit, ale podařilo se nám zvýšit už na 4:0. Pak došlo i na jeden gól domácích, ale myslím si, že jsme to dohráli velmi zodpovědně," zhodnotil.

Podstatné je, že Technika již v sobotu může odemknout bránu finále vyřazovací části. Na druhou stranu, poslední krok bývá vždycky nejtěžší. "Jsme si vědomi toho, že pořád není nic rozhodnuté. V žádném případě nechystáme předem žádné oslavy. Nyní musíme trochu krotit euforii. Jediný způsob, jak se do finále dostat, je přistoupit k sobotnímu utkání stejně zodpovědně jako dnes, tedy s dostatečným respektem k soupeři," uzavřel krátké zhodnocení druhého semifinále sportovní manažer brněnského klubu. Reportáž: