|

4. zápas Play - Off: Tajenku v nájezdech rozluštil Fořt a poslal Trutnov do semifinále!

4. utkání Play - Off mezi Trutnovem a Kolínem se hrálo v pátek na ledě Kolína. Utkání dospělo až na nájezdy, které rozhodl trutnovský kapitán Fořt a poslal Draky do semifinále.

KOLTRU
SC Kolín
1. Kolo Play Off
Kolín
24.02.2012
18:00
2:3 sn
(0:0, 1:0, 1:2 - 0:0 - 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 24. Pácal, 60. Morkes (Mejzr) - 46. Bláha, 52. Březina (Fořt), rozhodující nájezd Fořt

Konečný stav série: 3:1 vyhrál Trutnov

SC Kolín: Biegl (Jeschke) - Klement, Antonín, Kuna, Seidl, Hamerský, Poul, Pištora - Fořt, Šimoníček, Březina - Jindřich, Bláha, Fiedler - Luštinec, Chytráček, Veselý - Chochola

Trutnov: Brázdil (Blažek) - Nedbal, Procházka, Pácal, Barták, Pýcha, Špringl, Minarčík - Skokan, Pospíšil, Malý - Mejzr, Kubát, Morkes - Herwig, Cerk, Ježek - Čtvrtečka, Javůrek, Nekvasil

Hostující Trutnov přijel v pátek do Kolína s jasným cílem - ukončit sérii a historicky tak postoupit do semifinále. Cesta za úspěchem byla však hodně trnitá a hosté čekali na branku v síti soupeře až do 42. minuty.

Úvodní dějství vývoji utkání hodně napovědělo. Jak domácí Kolín, tak i hostující Trutnov, si nedali ani kousek ledu zadarmo. V první šanci nevyzrál Kubát na Biegla a v další kryl hostující brankář pokus Nedbala. Za hosty se do šance dostal Chytráček, ale Brázdil byl na svém místě. Když už ani Březina na Brázdila nevyzrál, do kabin se šlo bez branek.

Druhá dvacetiminutovka začala přesně jako ta první. Úvodní tlak vyšel ale lépe domácím. Ve 24. minutě si našel kotouč Pácal a vyslal na Biegla tvrdou ránu, která k údivu všech skončila v síti - 1:0. Domácí mužstvo tento gól uspokojil a zatáhli se do obrany. V tuto dobu začal úřadovat hlavní sudí Jebavý. Spousta vyloučení, nabídla jak domácím tak hostím přesilové hry. Nejdřív měl obrovskou šanci Bláha, nedal. Poté asi pětkrát pálil Klement, ale branka nepadla. Další tutovku měl Chytráček, ale kotouč mu sjel z hole. A když ani Šimoníček a ani Luštinec branku nedali, byli hosté bezradní.

Ovšem Trutnov je velmi trpělivé mužstvo. Čekání na branku v domácí síti utnul Bláha. Projel si kompletně celé hřiště, kotouč zavezl za branku a se štěstím zasunul kotouč za záda Brázdila - 1:1. Hosté byli v euforii, protože přesně na takový gól čekali celý zápas. Poté ovšem hostující obraně pláchl domácí Nedbal a Březina ho musel faulovat - Jebavý nařídil k nevíře trestné střílení. Nedbal si vzal kotouč, ladným krokem dokráčel před Biegla a hostující brankář si s přehledem Nedbala vychutnal a kotouč chytil. V 52. minutě ujeli Fořt a Březina 2 na 1. Domácí kapitán našel Březinu a ten zavěsil - 1:2. Už se zdálo býti hotovo a brána semifinále se Trutnovu otevírala ... ovšem v čase 59:40 přišel velmi sporný moment, který utkání úplně změnil. Hostující obrana nevyhodila kotouč, ten si našel Mejzr a vystřelil. Od zadního mantinelu se kotouč dostal k Morkesovi, který ho zasunul do branky. Bylo jasně vidět, že je kotouč na čáře, v nepřehledné situaci se neorientoval ani hlavní sudí, ale přesto branku uznal - 2:2. V této chvíli byl pohled na hostující střídačku doslova dech beroucí.

Dvacet sekund dělilo hostující Draky od vytouženého postupu do semifinále. Domácím i hostům docházely síly, ale následovalo desetiminutové prodloužení. V něm měli první příležitost domácí. Skokan, který byl celou sérii neviditelný, vypálil zpoza modré čáry a plachtící kotouč skončil na břevně. O pár sekund později měl šanci Bláha s Březinou, ale oba dva branku nevstřelili. Když už se prodloužení přehouplo do druhé půlky, rozhodnout mohl Morkes, ale na Biegla nevyzrál. Prodloužení skončilo a následovala penaltová loterie.

1. série:

Kolín: Za Kolín se rozjel mladičký Cerk. Zkoušel volit střelu, ale jeho pokus Biegl vystihl.

Trutnov: Za Trutnov si vzal kotouč Březina. Hostující střelec volil blafák do bekhendu, ale Brázdil byl na svém místě.

2. série:

Kolín: Za domácí zkoušel štěstí nejlepší hráč Kolína, Morkes. Zkoušel Biegla nachytat mezi nohy, ale i jeho pokus hostující kouzelník v masce chytil.

Trutnov: Za hosty se rozjel sniper Luštinec. Trutnovský nejproduktivnější hráč základní části zvolil střelu a rozezvučel břevno. Stav byl stále 0:0.

3. série:

Kolín: K dalšímu domácímu pokusu se postavil Kubát. Domácí člen první formace si najel mezi kruhy a vystřelil - tyčka.

Trutnov: Za hosty se ujal kotouče Bláha. Hostující útočník lidově řečeno poslal Brázdila "na párek", ale kotouč do branky nedostal.

4. série:

Pořadí nájezdů se prohodilo, začínal Trutnov

Trutnov: Šanci rozhodnout dostal Hamerský. Ten svůj pokus mířil pod vyrážečku, ale jeho ostrá rána švihem skončila na tyčce.

Kolín: Za Kolín nastoupil Nedbal. Domácí miláček zkoušel Biegla vymíchat, ale ledově klidný a pozorný brankář Trutnova se nenechal opít rohlíkem a chytil.

5. série:

Trutnov: Pátý nájezd si vzal na starosti kapitán Draků Patrik Fořt. Fořt se rozjel, začal míchat a najednou vystřelil. Kotouč prošel mezi betony Brázdila a hosté se mohli radovat! - 0:1.

Kolín: Vyrovnat a prodloužit nájezdy mohl domácí Herwig. Domácí mladík rozpohyboval Biegla, ale ... hostující strážce svatyně kotouč chytil a poslal Trutnov do semifinále.

Trutnovští hokejisté tedy začali slavit společně s fanoušky první historický postup do semifinále, ve kterém, jak se později večer ukázalo, se střetnou s Brnem. Semifinále začíná v úterý v Brně a pokračuje ve čtvrtek na ledě Trutnova. Reportáž: op