|

1. zápas Play - Off: Kolín si odvezl "bůro"

V prvním utkání letošního Play - Off mezi domácím Trutnovem a Kolínem přišla rekordní návštěva - 713 lidí a viděla kanonádu domácích.

TRUKOL
Trutnov
1. Kolo Play Off
Trutnov
18.02.2012
17:00
5:0
(3:0, 0:0, 2:0)
SC Kolín
Branky a nahrávky: 13. Chytráček (Luštinec), 15. Luštinec (Chytráček), 19. Březina (Fořt, Šimoníček), 50. Pištora (Bláha, Jindřich), 55. Luštinec (Hamerský)

Stav série: 1:0

Trutnov: Biegl - Klement, Antonín, Kuna, Seidl, Hamerský, Poul, Pištora - Fořt, Šimoníček, Březina - Jindřich, Bláha, Fidler - Luštinec, Chytráček, Veselý - Chochola

SC Kolín: Brázdil (Svoboda) - Nedbal, Procházka, Pácal, Barták, Pýcha, Špringl, Minarčik, Malý, Pospíšil, Skokan, Morkes, Kubát, Mejzr, Ježek, Cerk, Herwig, Čtvrtečka, Javůrek, Nekvasil

Trutnovští hokejisté sehráli první utkání na domácím ledě. Play - Off začali vítězně a s rekordní návštěvou 713 lidí. Na utkání zavítalo i 82 fanoušků z Kolína, za což jim patří obrovský potlesk.

Trutnovští Draci začali první třetinu zatažení v obraně. Kolínský tlak byl doslova neskutečný. Kolínští Kozlové napadali ve dvou hráčích a tropili tak trutnovským obrovské starosti. V první šanci se ocitl Morkes, ale Radovan Biegl byl na svém místě. Skóre se měnilo ve 13. minutě když byl na trestné lavici domácí Poul. Luštinec vybídl Chytráčka, ten přeburslil celé hřiště a bekhendem překonal Brázdila - 1:0. Kolínské to evidentně zaskočilo a o dvě minuty se domácí radovali po druhé. Stačilo si jen prohodit jména z první branky. Chytráček vystihl rozehrávku Kolína, namazal Luštincovi a trutnovská "#69" opět neomylně zakončila - 2:0. Hosté byli jako opaření a úvodní tlak byl pryč. Minutu před koncem vybídl Fořt Březinu a ten švihem překonal Brázdila po třetí- 3:0.

Kolínští to ale nezabalili. V druhé dvacetiminutovce opět začali hrát aktivně a domácí dopláceli na častá vyloučení. První šanci měl domácí Chytráček, ale Brázdil jeho pokus do prázdné branky vytáhl příložníkem. Kolín hrál poté přesilovou hru. V početní výhodě pálil hostující Nedbal, ale jeho tvrdou ránu chytil pozorný Biegl. V další šanci byl Malý, ale i jeho dorážky pokryla domácí obrana včetně veterána v brance domácích. Když už ani Morkes a Mejzr Biegla nepřekonali, šlo se do druhé přestávky za stavu 3:0 pro Draky.

Ve třetím dějství opět začátek vyšel lépe Kolínu. Hostující hráči byli jako vyměnění při každém začátku třetin. Jak již jsme zmínili, jejich napadání bylo četné a tvrdé. To ovšem i po třetí domácí obrana zvládla. Když se Kolínu nedařilo vstřelit branku, přišla opět branka pro domácí. Jindřich a Bláha vybojovali kotouč v rohu, posunuli ho na Pištoru, který štastným obloukem překonal Brázdila- 4:0. V přímém přenosu studia BULY by Robert Záruba asi použil frázi "Pišta, Fišta, to to letělo...". Zpět k utkání. Domácí byli poháněni domácím publikem, které dorazilo v hojném počtu (713 lidí). Kolínu zasadil poslední sekeru do zad opět třetí domácí útok. Luštinec dostal kotouč od Hamerského a opět svým typickým zakončením podtrhnul střelecký účet zápasu - 5:0.

Trutnov se ujímá vedení 1:0 v sérii a v pondělí putuje na led Kolína. Utkání začne v 18:00 v Kolíně. Děkujeme všem věrným fanouškům a i těm, co dneska přišli podpořit domácí hokejisty! Byli jste neuvěřitelní a doufáme, že i nadále budete podporovat domácí hokejisty! Děkujeme! Reportáž: op