|

Trutnov už je na třetím místě! Ve středu porazil Chotěboř!

V dalším boji o Play Off se utkali Draci s Chotěboří, na jejím ledě.

CHBTRU
Chotěboř
2548.
Chotěboř
08.02.2012
18:00
0:3
(0:1, 0:1, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 3. Chytráček (Luštinec), 26. Poul (Březina, Fořt), 44. Chochola

Trutnov:

Trutnovští hokejisté zajížděli ve středu na led outsidera z Chotěboře. Všichni věděli, že to nebude až tak lehké utkání ačkoliv Chotěboř v posledním zápase dostala osmnáct branek. V brance Chotěboře nastoupil zkušený prvoligový brankář Filip Luňák. Trutnovští od půlky zápasu začali hrát v jiné sestavě, postupně se šli svléknout zkušení - Antonín, Hamerský, Šimoníček, Bláha, Fořt.

Úvodní dějství začalo podle předpokladů kanonádou Trutnova ovšem pozorný Luňák všechny pokusy kryl. Ve třetí minutě ale našlápl hostující Chytráček a svůj pokus zakončil bravůrně - 0:1. V další šanci byl Bláha, ale kotouč za Luňákova záda nedostal. V polovině první části jel sám na branku Luštinec, ale jeho pokus mezi nohy Luňák chytil. V poslední minutě první třetiny měl další šanci hostí Březina, ale i jeho nájezd Luňák vykryl.

Do druhého dějství s pouhým jednobrankovým náskokem nastoupili hosté vlažněji. V první šanci byl domácí Pelán, kterého skvěle vychytal Jeschke. Další pokus, téměř do prázdné branky, vyslal Stoklasa, ale ani ten Jeschkeho nepřekonal. Ve 26. minutě se hostujícímu mužstvu nedařila přesilová hra a tak kouč Malinský poslal na led kompletní druhou formaci. Vhazování vyhrál Březina, předložil Fořtovi a ten zpět Březinovi. Nejlepší hráčminulého utkání, Ondřej Březina našel krásnou přihrávkou mezi kruhy obránce Poula a ten prostřelil Luňáka mezi betony - 0:2. O minutu později měli domácí šanci snížit, ale Boblenkov mířil nad branku. Minutu před koncem doráželi u branky Březina a Mašek, ale skákající kotouč ani jeden z nich netrefil.V čase 39:59 vyhrál vhazování Březina opět na Poula a ten svojí střelou trefil Luňáka do ramene, skóre se neměnilo.

Třetí třetina už začala v poklidném tempu na obou stranách. Po pár minutách ale začala Chotěboř napadat a snažit se s vývojem utkání něco udělat. Pelán, Stoklasa a ani Wzsolek ale Jeschkeho nepřekonali. Ve 44. minutě vystihl Chochola rozehrávku Boblenkova a tvrdou ránou pod vyrážečku zvýšil na konečných 0:3. Závěrečný nápor domácích hostující Trutnov ustál a dokráčel si pro další tři body.

Trutnovští hokejisté jsou na historicky nejlepším místě - na místě třetím. V neděli je od 17:00 v Trutnově čeká další důležitý souboj, tentokrát dorazí druhé Brno. Reportáž: op