|

Dramatický závěr a tři body zůstávají doma - Trutnov porazil Kolín!

V 28. kole na sebe narazili trutnovští Draci a hostující Kozlové z Kolína.

TRUKOL
Trutnov
2466.
Trutnov
14.12.2011
18:00
4:3
(2:2, 1:1, 1:0)
SC Kolín
Branky a nahrávky: 4. Chytráček (Luštinec, Veselý), 19. Chochola (Fořt, Šimoníček), 35. Luštinec (TS), 45. Březina (Bláha, Kuna) - 18. Morkes, 18. Herwik, 32. Cerk (Javůrek, Hanzl)

Trutnov: Truhlář - Poul, Antonín, Kuna, Seidl, Schwartz, Karlík - Fořt, Šimoníček, Březina - Luštinec, Chytráček, Veselý - Chochola, Bláha, Mašek - Perutek

SC Kolín: Blažek - Nedbal, Procházka, Pácal, Hanzl, Pýcha, Richter, Minařík, Malý, Kubát, Skokan, Morkes, Cerk, Mejzl, Ježek, Hloušek, Herwik, Javůrek, Nekvasil

Trutnovští hokejisté potřebují každý bod, každý bod je pro ně cenný. Dnes před nimi stál nelehký úkol - porazit třetí Kolín. V minulém zápase se jim to podařilo, na ledě Kozlů zvítězili Draci 2:4.

1. Třetina:

Draci do úvodního dějství nastoupili bez zraněného Hamerského, Jeschkeho, Biegla, Dlaba a bez ztrestaného Klementa. Do branky se postavil Roman Truhlář. Úvodní dějství napovědělo vývoji utkání. Kolín přijel do Trutnova pro tři body a skvěle napadal. Rozehrávka domácích byla dost často napadána a z toho těžili hosté. Ovšem byli to domácí, kteří vstřelili první branku. Veselý vybojoval kotouč ve vlastním pásmu, našel rozjetého Luštince a ten sklepl na Chytráčka, který blafákem nedal Blažkovi šanci - 1:0. Celé první dvacetiminutovka byla vyrovnaná ovšem přišla 18. minuta a bylo tomu jinak. Nejprve zachytil chybnou rozehrávku Morkes a svůj únik zakončil do rohu Truhlářovi branky - 1:1. O několik málo sekund později si našlápl Herwik a skrytou střelou vymetl znovu roh Truhlářovy branky - 1:2. Draci se ale nezalekli a v poslední minutě srovnali. Při přesilové hře vybojoval kotouč Šimoníček, přenechal Fořtovi a ten nádherně našel Chocholu. Chochola trošku v krkolomné pozici tečoval kotouč a ten skončil za zády Blažka - 2:2.

2. Třetina:

Druhé dějství bylo opět vyrovnané, jako to první. Ovšem opticky více ze hry měli hosté. Po šancích Morkese a Malého přišla nakonec šance gólová. Javůrek našel najetého Cerka a ten nedal Truhlářovi šanci - 2:3. Domácí se dostávali často pod tlak, ale dokázali se ubránit. Draci čekali na svoje brejkové příležitosti a do té se právě dostal Luštinec. Jakub Luštinec pelášil sám na branku a byl faulován. Hlavní sudí nařídil trestné střílení. Hostující trenér Bednář, překvapivě, vytáhl "trumf" z rukávu a do branky postavil nerozchytaného Moravce. Luštinec si s klidem sebral kotouč, s klidem se rozjel a s naprosto ledovým klidem zakončil přesně do pravého rohu hostující klece - 3:3. Hosté se znovu tlačili do branky, ale ta jim byla jako zakletá a do kabin se šlo opět za nerozhodného stavu 3:3.

3. Třetina:

Třetí dějství nabídlo pohledný a dramatický hokej. Při střele Nedbala a následné teči Morkese se otřásla branková kontrukce, ale kotouč za čáru nespadl. Na druhé straně měl obrovskou příležitost Patrik Fořt, ale ani ten neskóroval. Dokonce ani Jiří Šimoníček nenašel recept na hostujícího Blažka. Utkání bylo stále vyrovnané ... až do doby kdy běžela 45. minuta. Souhru druhé pětky zužitkoval Ondřej Březina a poslal kotouč do branky - 4:3. Hostující Kolín se tlačil do branky, ale ztroskotával na výborném Truhlářovi. I závěrečná power-play Kolína nebyla úspěšná a trutnovští hokejisté se společně s fanoušky mohli radovat ze zisku tří bodů.

Trutnov i přes výhru stále zůstává na devátém místě - Žďár totiž porazil Hodonín, Břeclav vyhrála v Chotěboři a i ostatní (jako je Nymburk a Pelhřimov) zvítězili. K dalšímu utkání nastoupí Draci na ledě Vajgaru Jindřichův Hradec už tuto neděli. Reportáž: op