|

Trutnov sebral Brnu bod. Podlehl Technice až po nájezdech

V utkání 21. kola II. ligy skupiny Střed, nastoupili domácí Draci proti hostující Technice Brno. Utkání dospělo až na nájezdy, kde byli šťastnější hosté.

TRUBRN
Trutnov
2425.
Trutnov
20.11.2011
17:00
5:6
(2:1, 1:3, 2:1 - 0:0 - 0:1)
Brno
Branky a nahrávky: 3. Kuna (Luštinec), 20. Luštinec (Chytráček), 32. Chochola (Fořt, Bláha), 52. Šimoníček (Luštinec), 53. Chytráček (Luštinec) - 13. Matouš (Sedláček, Jurča), 25. Rajnoha (Sedláček), 27. Zapletal (Rajnoha), 31. Jelínek (Česnek), 43. Brzobohatý (Odehnal, Benýšek), rozh. nájezd Sedláček

Trutnov: Jeschke (Biegl) - Antonín, Klement, Rejzek, Kuna, Hamerský, Malinský, Vácha - Březina, Chytráček, Luštinec, Chochola, Bláha, Fořt, Veselý, Dlab, Šimoníček

Brno: Jirkův (Vrba) - Habrovec, Úlehla, Strýček, Žalúd, Zapletal, klimeš, Sedláček, Rajnoha, Odehnal, Brzobohatý, Jorča, Bělohlávek, Benýšek, Matouš, Česnek, Jelínek, Gabriska, Šedý

Domácí hokejisté se v duelu 21. kola utkali s favorizovanou Technikou Brno.

1.třetina Domácí do utkání vlétli jako uragán. Ihned v první minutě minutě měl velkou příležitost Luštinec, ale následně byl faulován Bláha a jeho krvavý obličej donutil hlavního sudího sáhnout pro čtyřminutový trest pro hráče hostí. To se Trutnovu vyplatilo. Nenápadná akce a obrovská hrubka v obraně Brna odkryla Luštincovi cestu, ten přesně našel Kunu a ten překonal brankáře Brna - 1:0. Domácí pokračovali v přesilové hře, ale Fořt ani Chochola kotouč do branky nedopravili. To se povedlo brněnským. Ve 13. minutě byl na trestné lavici domácí hráč a perfektní souhra hostů skončila brankou. Sedláček vyšachoval domácí obranu a připravil kotouč pro volného Matouše a ten do odkryté sítě vyrovnal - 1:1. Po vstřelené brance narostly křídla Brnu. V té době držel domácí nad vodou Jeschke, který přiváděl brněnské střelce do stavu beztíže. Ovšem naopak to byl Trutnov, který svoji šanci využil. Chytráček si vykroužil z vlastní třetiny, přesnou přihrávkou našel najetého rychlíka Jakuba Luštince a ten střelou pod vyrážečku poslal Draky do vedení - 2:1.

2. třetina

Druhé dějství bylo trochu pro trutnovské Draky hororem. Ve 25. minutě našel Sedláček Rajnohu a ten ukázkovým blafákem vyrovnal - 2:2. Ve 27. minutě chybovala domácí obrana a na Jeschkeho pelášil Zapletal - udělal to jednoduše "Když nevíš co s pukem, tak vystřel" a golfákem propálil po ledě Jeschkeho - 2:3. Trutnov se z branky neoklepal a na ledě dominovalo Brno. Další akce, skoro stejná jako ta předchozí, akorát na jejím konci stál Jelínek. Česnek poslal kotouč po mantinelu, Jelínek nabruslil a z vrcholu kruhů poslal tvrdý projektil a ten skončil opět za zády Jeschkeho - 2:4. Trutnovští okamžitě reagovali. Bláha zatáhl kotouč do útočné třetiny, jeho střelu překazil Strýček, ke kotouči se dostal Fořt a k následné dorážce Chochola. Jakub Chochola bekhendovou dorážkou překonal brněnského strážce svatyně a snížil - 3:4. Poté měli domácí další slibnou šanci ale Bláhu vychytal Jirkův.

3. třetina

Do třetí třetiny vstoupili lépe hosté. Brzobohatý dostal přihrávku od Odehnala a kotouč dopravil za záda Jeschkeho - 3:5. S domácími začalo být zle a málo kdo asi věřil, že přijde obrat. V 52. minutě vybídl na modré čáře Luštinec kanonýra Šimoníčka, ten nabruslil do třetiny a tvrdou ránou překonal hostujícího brankáře a snížil - 4:5. Opět u toho byl Luštinec a znovu z toho padla branka. Jakub Luštinec mazácky našel Chytráčka, ten odstavil najíždějícího obránce a s kotoučem se natlačil před branku. Jeho pověstný behkendový blafák skončil v brance a společně s fanoušky se Petr Chytráček mohl radovat z vyrovnání - 5:5. Výpadek hostí přerušil trenér Brna Kaňkovský oddechovým časem a jak se zdálo udělal dobře. Brněnská střídačka si vyříkala posledních pět minut a začala se snažit s výsledkem něco udělat. Brno jasně v posledních pěti minutách domácí přehrávalo, ovšem vstřelit branku nedokázalo. Přišlo tedy prodloužení.

Prodloužení

Trutnovští hokejisté v této sezóně ještě ani prodloužení, ani nájezdy nehráli. V tom Brno mělo obrovskou výhodu. Jak se zdálo, Trutnov se zatáhl do obrany a doufal, že utkání dospěje k nájezdům. To ale Brno nechtělo dopustit a nakonec vstřelilo branku. Tu však hlavní sudí utkání neuznal pro postavení hráče v brankovišti. Dopadlo tedy na loterii nájezdů.

Nájezdy

Jak jistě všichni víte, nájezdy jsou loterie a hra brankářů. Po úpravě ledové plochy se k prvnímu nájezdu rozjel hostující Rajnoha. Rajnoha naznačil, udělal kličku do bekhendu a skóroval - 0:1. Poté přišel na řadu domácí Chytráček. Nabruslil mezi kruhy, rameny naznačil a kotouč poslal pod vyrážečku hostujícího brankáře - 1:1. K dalšímu nájezdu se rozjel velezkušený Sedláček. Nabruslil mezi kruhy, naznačil do leva, do prava a kotouč stáhl zpátky do forhendu a zasunul pohodlně do branky - 1:2. Za domácí se dostala řada na snipera Luštince. Luštinec se rozjel a mezi kruhy vypustil jedovatou střelu nad lapačku ovšem golman Brna byl na místě a pokus vykryl. K třetímu nájezdu za Brno se rozjel Habrovec. Zkoušel kličku, ale Jeschke jeho pokus vystihl. Všechno stálo na domácím střelci a trenéři poslali k nájezdu Šimoníčka. Jiří Šimoníček se rozjel mezi kruhama naznačil, potáhl si mazácky kotouč i s brankářem a vystřelil. K údivu všech se kotouč vykutálel přibližně 10 cm před brankovou čárou a sudí mohl s klidem rozpažit a bod navíc poslat do Brna.

Trutnov si tedy z nedělního klání s favorizovaným Brnem odnáší bod a na osmou Břeclav, která vyhrála v Pelhřimově ztrácí dva body. K dalšímu utkání nastoupí Draci ve středu, na svém ledě proti Nymburku, který dnes roztřílel Chotěboř na domácím ledě 6:1. Utkání začíná v 18:00 hodin tuto středu. Reportáž: op