|

Draci potopili Vodní Lvy z Benešova! Série je 1:1!

Ve čtvrtek sehráli trutnovští klíčové utkání sezony.

TRUBNS
Trutnov
Play Off 2. zápas
Trutnov
17.02.2011
18:00
7:2
(0:2,4:0,3:0)
Benešov
Branky a nahrávky: 24. Döme (Stehno, Dlab), 24. Berger (Havlíček), 34. Šimoníček (Antonín), 35. St. Procházka (Rejzek), 44. Havlíček (Jindřich, Malinský), 45. Šimoníček (Chytráček, Antonín), 48. Mečiar (Chochola) - 7. Holánek (David), 15. Zeman (Kouba)

Vyloučení: 9:13 Jindřich (TRU) 10 OT, Klement (TRU) 5+OK, Matoušek (BNS) 5+OK, Verbík R. 5+OK, Jágr (BNS) 5+OK

Diváci: 482

Trutnov: Truhlář (Škrabelj) - Malinský, Kuna, Rejzek, Antonín, Klement, Mlejnek, Mečiar, Provazník - Havlíček, Berger, Jindřich, Chytráček, Šimoníček, St. Procházka, Chochola, Březina, Šejnoha, Döme, Dlab, Stehno

Benešov: Matoušek (od 55.Rückl) - Košatka, Verbík J., Verbík R., Zeman, Kouba, Strnad, Jágr, Jonáš, Kaňka, David, Starec, Štěpánek, Vacek, Drda, Srdínko, Holánek, Kouřil

Trutnovští sehráli ve čtvrtek 2. Zápas Play Off. Tentokrát to bylo na domácím kluzišti. Matematika byla jednoduchá – Prohra znamenala konec sezony, Výhra pokračování série.

První Třetina:

První třetina začala v režii hostí. Ve 3. Minutě se dostal ke kotouči Kaňka a napálil jen tyčku. Následně však Benešov měl přesilovou hru a s tou naložil jak se patří. Holánek si vyjel z rohu až před branku a překonal Truhláře mezi betony - 0:1. Domácí byli zaskočeni. Ve 14. Minutě se rozjel k sólu Zeman, kterého vybídl Kouba a skóroval, hra však pokračovala dál. Benešov z dalšího útoku skóroval podruhé. Rozhodčí Doležal s tím naložil tak, že první branku Zemana uznal a druhou podle pravidel ne - 0:2. To už bylo s trutnovskými opravdu zle.

Druhá třetina:

Do druhé třetiny však vlétli po hlavě a bylo to vidět. Nejprve Berger tvrdě a čistě atakoval Kaňku, který podle výrazu nevěděl „kdo je“. Ve 23. Minutě vybuchl domácí stadion poprvé. Stehno nezkrotil kotouč před brankou, ten se dostal k Dömemu a David Döme ví jak s takovou šancí naložil. Švihem překonal Matouška- 1:2. Domácí stadion byl na nohou a začal o 100% více povzbuzovat. Během 38 sekund bylo srovnáno. Havlíček našel Bergera a ten překonal Matouška - 2:2. Stadion doslova bouřil! Další šanci měl Chytráček a Šimoníček. Jiří Šimoníček dostal kotouč od Antonína, projel mezi obránci a jel s Procházkou dva na jednoho. Vyřešil to „kulišácky“. Naznačil nahrávku, obránce poodjel a poslal kotouč Matouškovi mezi betony - 3:2. Aby toho nebylo málo tak napadl Jágr Klementa a strhla se šarvátka. Oba hráči a navíc ještě Verbík byli posláni do sprch. Když Klement odjížděl do kabiny, roztelskával fanoušky jako „Rocky Balboa“. Trutnov má Procházku a to je výhoda. Stanislav Procházka si prijel útočným pásmem, objel všechny protihráče a bekhendem poslal kotouč přímo do víka - 4:2. Trutnovský stadion byl doslova v extázi. Za tohoto stavu se odešlo do kabin.

Třetí třetina:

Třetí třetina byl už v roli domácích. Ve 44. Minutě napřáhl Malinský, kotouč tečoval Jindřich a k jeho teči se dostal Havlíček a pohodlně zasunul kotouč do branky - 5:2. Další rychlá branka přišla o 34 sekund později. Antonín zavezl kotouč do rohu, tam se ho zmocnil Chytráček. Petr Chytráček našel Šimoníčka a ten s ledovým klidem prostřelil Matouška - 6:2. Ve 47. Hráli domácí oslabení. Jen co vyskočil Mečiar z trestné, dostal kotouč od Chocholy a a mazácky zakončil pod vyrážečku Matouška - 7:2. Diváci po této brance skandovali „DESET, DESET, DESET“. V 55. Minutě byl zákeřně sražen Stehno a pomstít ho šel Dlab. Dlaba napadl brankář Matoušek a vyfasoval trest do konce utkání. Více se v utkání nestalo a Trutnov mohl slavit výhru a vyrovnání série na 1:1.

Trutnov vyrovnal sérii a v sobotu odjíždí na utkání do Benešova. Tam se rozhodne o dalším pokračováním v sezoně.

Děkujeme všem fanouškům a lidem co nás podpořili nejen v celé sezoně, ale hlavně ve čtvrtek! Byli a stále jste našim šestým hráčem! Děkujme!

Všechná práva na tento článek si vyhrazuje web hctrutnov.cz a HC DRACI o.s. Kopírování článku je zakázáno! Reportáž: op