|

Draci opět smolně prohráli. Tentokrát s konkurentem ze Žďáru.

V neděli 30. ledna se utkali domácí Plameny (SEN) s hostujícími Draky (TRU).

SENTRU
Ždár nad Sázavou
32. kolo
Žďár nad Sázavou
30.01.2011
17:30
6:4
(1:2, 2:1, 3:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 19. Plachý (Sobotka M.), 21. Sobotka M. (Vránek, Plachý), 31. Kunstmüller (Koželuh), 45. Vránek (Man), 55. Plachý (Sobotka M., Heřmanský), 59. Beneš (Kotlík, Man) - 10. Havlíček (Chytráček), 17. Havlíček (Chytráček, Jindřich), 31. Dlab (Kuna), 44. Chytráček (Havlíček, Poskočil)

Ždár nad Sázavou: Sláma (Babkovič) - Koželuh, Sobotka R., Souček, Heřmanský, Pleva, Kolda, Beneš, Plachý (C), Sobotka M. (A), Vránek, Kunstmüller, Dítě, Bukáček, Dobiáš, Kotlík, Kočan, Hadrava, Štěpánek, Man

Trutnov: Alexa (Truhlář) - Antonín, Kuna, Chytráček, Dlab, Döme, Stehno Havlíček, Mlejnek, Šimoníček, Provazník, Jindřich, Malinský (C), Chochola, Šejnoha, Procházka, Poskočil

Trutnovští Draci zajížděli na led Plamenů ze Žďáru bez opory Petera Škrabelje. V brance nastoupila nová posila, Tomáš Alexa.

V první třetině byli lepší hosté. Skórovat se podařilo Drakům v 9. Minutě. Po přihrávce Chytráčka se z pravé strany prosadil Havlíček - 0:1. Další branka z hole Havlíčka padla v 17. Minutě. Ze závaru před brankou se prosadil opět slovenský útočník a bylo to - 0:2. Ještě do přestávky a to v 19. Minutě se stihl prosadit domácí kanonýr Plachý - 1:2.

V takovém klíčovém utkání se dvoubrankové vedení hodilo. Ovšem to by ho hosté nesměli prohospodařit. V 21. Minutě po střele Vrány se prosadil M. Sobotka - 2:2. V 27. Minutě byl Alexa rychlejší než M. Sobotka a jeho šanci se mu podařilo zneškodnit. Stav se neměnil. To přišlo v 31. Minutě. Koželuh nepřesně vystřelil, kotouč se dostal k Dítěmu, který poslal kotouč zpět na Koželuha. Koželuh pak přiťukl na Kunstmullera a ten se nemýlil - 3:2. Ovšem ve stejné minutě bylo srovnáno. Kuna přihrál Dlabovi a ten se po dlouhé době, ale ve správnou chvíli, prosadil - 3:3. Po vyrovnání držel hosty výborně chytající Alexa!

Třetí dějství začalo lépe pro hosty z Trutnova. Poskočil ve 43. Minutě nepřesně vystřelil, ale kotouč se šťastně odrazil k Chytráčkovi a ten zasunul do prázdné branky - 3:4. O minutu později bylo opět srovnáno. Vránek se trefil přesně mezi betony výborného Alexy - 4:4. Po obdržené brance opět držel hosty nad vodou vynikající Alexa. V 55. Minutě byl na trestné kapitán Draků Malinský a „Plameny“ toho využily. Vyloučení kapitána hostů potrestal kapitán domácích Plachý a opět otočil vývoj skóre - 5:4. Závěrečnou fázi utkání už potom Draci nezvládli a stihli ještě inkasovat. V 59. Minutě upravil skóre Beneš - 6:4.

Vyrovnané utkání, bohužel pro Draky se špatným koncem, se odehrálo v nedělo 30. Ledna na ledě „Plamenů“ ze Žďáru. Reportáž: op