|

Benešov urval tři body v Trutnově. Rozhodla druhá třetina!

Ve středu 19.11.2011 sehráli domácí hráči utkání s Benešovem.

TRUBNS
Trutnov
29. kolo
Trutnov
19.01.2011
18:00
5:6
(3:0, 0:5, 2:1)
Benešov
Branky a nahrávky: 9. Chytráček (Malinský), 11. Döme (Dlab), 17. Šejnoha (Chytráček), 44. Procházka (Šimoníček, Antonín), 53. Chytráček (Březina) - 21. Jonáš (Jágr), 28. Jágr (Jonáš), 31. Vacek, 37. Jonáš (Jágr, Kaňka), 39. Jonáš (Jágr, Zeman), 56. Kaňka (Kouba)

Vyloučení: 4:12

Využití: 2:1

V oslabení 0:2

Trutnov: Škrabelj (Truhlář) - Malinský, Mlejnek, Antonín, Rejzek, Poskočil, Mečiar, Kuna, Provazník - Chytráček, Šejnoha, Havlíček, Procházka, Šimoníček, Březina, Dlab, Stehno, Döme, Veselý, Svoboda

Benešov: Ruckl (Holánek) - Košatka, Verbík J., Kouba, Verbík R., Burda, Strnad, Zeman, Jágr, Jonáš, Vacek, Kaňka, David, Štěpánek, Starec, Kouřil

Krásný a bojovný zápas jsme mohli shlédnout ve středu na ledě domácího Trutnova. Domácí po tragické druhé třetině nakonec prohráli 5:6.

Úvodní dějství nabídlo tři branky. První šanci Trutnova využil Chytráček. Malinský vyslal křižnou přihrávku na pravý mantinel, Chytráček prosvištěl a ranou pod vyrážečku otevřel skóre - 1:0. Od dvě minuty později po přihrávce Dlaba se ke stejné akci jako Chytráček rozjel slovenský expres Döme. Přesně stejnou akci jako první gól zakončil a zvýšil na -2:0. Poslední ránu do řad Benešova zasadil Šejnoha. Chytráček z levé strany našel Šejnohu mezi kruhama a ten střelou z první uzavřel gólový účet první třetiny - 3:0.

Opravdu třetina jako z noční můry postihla domácí. Druhé dějství začal lépe Trutnov, ale Benešov se prosadil gólově. První větší šanci Benešova promněnil Jonáš - 3:1. Ve vlastní přesilovce potom Trutnov inkasoval po druhé. Antonín nejdříve skokem zachránil jasný gól, ale k dorážce se dostal Jágr a bylo to - 3:2. V další přesilovce domácích, se prosadili opět hosté z Benešova. Rejzek nestihl kotouč u mantinelu, ten získal Vacek a ze samostatného nájezdu se nemýlil - 3:3. Trutnov byl jako opařený a Benešov byl na koni. Další branka přišla vzápětí. Přesilová hra skončila brankou Benešova. Kaňka našel Jágra, ten poslal na Jonáše a Jonáš vystřelil. K odraženému kotouči se dostal opět Jonáš a bylo to - 3:4. To bylo na trutnovské moc. Aby toho nebylo málo, přišla další branka. Ve hře čtyři na čtyři se prosadil Jonáš a dokonal hattrick - 3:5. Do kabiny trutnovští miříli dost rychle a ihned za nimi šel nespokojený kouč Jindřich. Není se čemu divit.

Poslední třetina byla vyrovnaná. Šance střídala šanci a hosté bránili svůj náskok. Snížení přišlo v přesilovce 5 na 3. Stanislav Procházka střelou pod víko snížil na - 4:5. Trutnov se dostal zpět do hry a nakonec i vyrovnal. Vyrovnání přišlo z hole Chytráčka. Kotouč si převzal ve středním pásmu, prokličkoval se až ke střele a následná dorážka byla branková - 5:5. Ovšem Benešov má kapitána Kaňku. Ten si vzal kotouč, projel s ním až za modrou čáru a z kruhu vyslal tvrdý projektil, který skončil za zády Škrabelje - 5:6. Domácí zkoušeli hru bez brankáře a ani šance Březiny utkání nesrovnala.

Benešov si hlavně výkonem z druhé třetiny po zásluze odváží z ledu Trutnova tři body. Reportáž: op