|

Draci nadělili "Mikuláše" Chotěboři. Nasázeli domácím 7 branek.

V důležitém utkání, které načalo druhou polovinu letošního ročníku soutěže, zvítězili hostující Draci v Chotěboři.

CHBTRU
Chotěboř
19. kolo
Chotěboř
05.12.2010
17:00
2:7
(1:3, 1:1, 0:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 4. Babkovič (Hospodka), 37. Valko - 1. Berger (Šimoníček), 5. Březina (Klement), 17. Chytráček (Jindřich), 24. Jindřich (Havlíček), 50. Berger, 53. Procházka (Šimoníček, Berger), 56. Březina (Stehno)

Chotěboř: Malý, Ficbauer, Repa, Halamka, Daňo, Popela, Volf, Kobela, Babkovič, Kováč, Burián, Šulc, Hospodka, Venc, Bělohlávek, Prachař, Kořínek, Valko, Adamec, Martinec, Florián

Trutnov: Škrabelj - Malinský, Klement, Antonín, Mečiar, Mlejnek, Kuna, Provazník - Jindřich, Havlíček, Chytráček - Berger, Procházka, Šimoníček - Mikolášek, Březina, Stehno - Chochola, Döme, Jankovský

Trutnovští zajížděli v neděli na horký led nováčka z Chotěboře. Každý fanoušek i hráč věděl, že to nebude jednoduché utkání.

První třetina nabídla divácky atraktivní hokej. Hostující Draci si plnili svoje povinnosti a ihned v první minutě, po chybě brankáře Malého se radoval Berger - 0:1 . Ve 4. minutě však využil první šanci domácích Babkovič - 1:1 . O necelou minutu déle ztrestal další chybu domácích Březina - 1:2 . Ránu do zad domácích zasadil v 17. minutě kanonýr Petr Chytráček - 1:3 .

Ve druhé třetině si Trutnov zkomplikoval svoje ambice na výhru. Byl často trestán, hrál dokonce ve třech proti pěti, ale Chotěboř této šance nevyužila. Po zásluze tedy mohl další elitní střelec, Ladislav Jindřich, zvýšit na 1:4. Do přestávky se ještě podařilo korigovat Valkovi, čerstvé posile domácích - 2:4.

Třetí třetina už byla ale v jasné režii Draků. Během šesti minut a to v 50. minutě, 53. minutě a v 56. minutě se podařilo skórovat Bergerovi, Procházkovi a Březinovi a na tabuli svítilo skore 2:7. Za hlasiétho pískotu domácích fanoušků utkání skončilo.

Trutnovští pod taktovkou nového trenéra získali důležité 3 body a mohou se tak soustředit na další zápas a to ve středu, proti Benešovu. Reportáž: op