|

VHS Benešov 4:2 HC BAK Trutnov

Když na začátku závěrečné třetiny využil dvojnásobnou početní výhodu Petr Chytráček a vyrovnal na 1:1, vypadalo to, že by hokejisté mohli v Benešově pomýšlet na body. Ale pak se dopustili faulů a domácí dvakrát skórovali v přesilových hrách. Trutnov nakonec prohrál 2:4.

BNSTRU
Benešov
3.Kolo
Benešov
22.09.2010
18:00
4:2
(1:0, 0:0, 3:1)
Trutnov
Branky a asistence: 10. Jágr (Kocman), 50. J. Verbík (Kaňka, Bosas), 54. Jonáš (Kaňka), 58. Burián (Starec) - 44. Chytráček (Jindřich, Chochola), 60. Mečiar (Dlab, Jindřich). Rozhodčí: Pechal - Krátký, Komárek. Vyloučení: 10:11. Využití: 2:1. Diváci: 237.

Benešov: Maláč - J. Verbík, Zeman, Burián, Kaňka, Holánek - Košatka, Kouba, Jonáš, Starec, Bosas - R. Verbík, Kocman, David, Jágr, Vacek

Trutnov: Škrabelj - Malinský, Mečiar, Kuna, Mlejnek, Antonín, Provazník - Dlab, Jindřich, Chochola - Mikolášek, Havlíček, Chytráček - Stehno, Šimoníček, Mašek

Podle slov trutnovského trenéra Mečiara byli jeho hráči v prvních dvou třetinách lepší. Vypracovali si i brankové příležitosti, ale selhali při jejich proměňování. „Kluci jeli čtyřikrát sami na brankáře, ale gól nedali,“ kroutil hlavou. Dvakrát na gólmana Maláče najížděl Jindřich, jednou Chytráček a Šimoníček. „Nevyužili jsme ani dvakrát přesilovku pět na tři,“ žehral. „To byly rozhodující okamžiky zápasu. Místo abychom po dvou třetinách vedli, prohrávali jsme 1:0,“ smutnil hostující lodivod. Vedoucí branku utkání vstřelil v 10. minutě po parádním blafáku Jágr.

Vyrovnat se hráčům Trutnova podařilo na začátku třetí třetiny, kdy hráli přesilovku pět na tři. Střelu Jindřicha tečoval Chytráček - 1:1. Za nedisciplinovanost pak ale zaplatili gólovou daň i hosté. Deset minut před koncem využil dvojnásobnou početní výhodu J. Verbík a zanedlouho po něm skóroval v přesilové hře i Jonáš. Hosté rázem ztráceli na soupeře dvě branky - 3:1. „Věděli jsme, že mají dobré přesilovky. V prvních dvou třetinách se nám je podařilo ubránit, ve třetí už bohužel ne,“ poznamenal Mečiar. Když v 58. minutě zvýšil Burian na 4:1, bylo rozhodnuto. Hosté si v závěru ještě zahráli power play, při které dal od modré konečnou podobu výsledku obránce Mečiar - 4:2.

Ohlasy po utkání

„Je to velká škoda, protože kluci hráli dobře, bojovali, nemůžu na ně nadávat. Kdybychom po dvou třetinách vedli, nikdo by se nemohl divit. Ale když nedáme góly, nemůžeme vyhrát. Nedá se nic dělat, takový je hokej,“ uzavřel Stanislav Mečiar.

„V nervózním utkání se hodně vylučovalo, přesto jsme měli většinu času ve hře ve své moci, vytvořili si více šancí a zaslouženě vyhráli. Ukázala se síla mužstva, že i když to nejde, tak jsme schopni vstřelit branky,“ pochválil svůj tým trenér Benešova Jan Vobecký.

Michal Bogáň, Trutnovinky.cz

Reportáž: Trutnovinky.cz, Michal Bogáň