|

Na úvod přípravy šest gólů od Chrudimi

V prvním přípravném zápase na nový druholigový ročník prohráli hokejisté Trutnova na ledě Chrudimi vysoko 6:2. Jediné dvě branky poražených zaznamenali Havlíček a Mikolášek.

CHRTRU
Chrudim
přát.

23.08.2010
18:00
6:2
(1:0, 4:0, 1:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 9. Jaroměřský (Goiš), 25. Král (Žák), 29. Goiš (Zukal), 31. Fořt (Žák), 38. Luštinec (Zukal), 55. Fořt (Žák, Zukal) - 41. Havlíček (Mečiar, Chochola), 52. Mikolášek (Chochola). Rozhodčí: Kareš - Padevět, Čížek. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 230. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 6:2.

Chrudim: Landsman (31. Ament) - Kobela, Kuncl, Martinec, Semorád, Šeda - Toužimský, Charousek, Fořt, Král, Žák - Zukal, Vágner, Luštinec, Kaut, Goiš - Klejna, Jaroměřský

Trutnov: Škrabelj (Aberle) - Kuna, Hanousek, Mečiar, Mlejnek, Čapek, Perutek, Jankovský, Mašek, Svoboda, Dome, Mikolášek, Havlíček, Dlab, Chochola, Chytráček

Chrudimský výběr nastoupil v sestavě, která se už blíží své konečné podobě. Od prvních vteřin chopil otěže zápasu pevně do svých rukou, ale přes to, že si získal herní převahu, brankově se dlouho nedokázal prosadit. K prolomení střelecké smůly nepomohla ani dvojnásobná přesilovka. Paradoxně se poprvé za trutnovskou brankou červenalo při vyloučení Krále. Brejkovou situaci dobře vyřešil Goiš, který si na sebe vylákal jediného zeleno bílého obránce a nezištně přihrál Janu Jaroměřskému, který se tak v prvním utkání za chrudimský tým uvedl brankou – 1:0. O dvě minuty později si aktéři role vyměnili. Goiš u levé tyče však už takové štěstí neměl. Ve čtrnácté minutě musel zpytovat svědomí Charousek, který namazal na hůl trutnovskému Svobodovi. Opora domácí klece, Filip Landsman, musel pohotově zasáhnout lapačkou, dorážka Dlaba pak skončila mimo poloodkryté brány.

Ve druhé třetině přeci jet tlak Chrudimských přinesl své ovoce. Ve 25. minutě zakončil z nájezdu neomylně Lukáš Král. Další branky pak v následující pětiminutovce přidali Goiš a Fořt. Utkání se přiostřilo osobními souboji a před brankou Škrabelja to často zajiskřilo. Nasazení týmů bylo v této herní fázi vysoké z obou stran, ale, protože Libor Mašek trefil jen břevno klece, do které se právě postavil druhý z Filipů – Ament, a Domeho blafák chrudimský gólman vystihl, bylo to znovu domácí mužstvo, které se radovalo ze vstřelené branky. Pátou branku utkání zařídil Jakub Luštinec – 5:0.

V závěrečném dějství Chrudim polevila v koncentraci, v rozhodnutém zápase otevřela hru a povolila přetahovanou nahoru dolů, ze které hosté přeci jen vytěžili snížení. První branka ovšem padla ve čtyřicáté první minutě, když Klejnův faul loktem potrestal Lukáš Havlíček – 5:1. V padesáté minutě se Ament blýskl povedeným zákrokem, kterým pokazil radost triu unikajících hostujících hráčů, o minutu později se ale musel sklonit před precizním zakončením dalšího trutnovského brejku. Nájezd zakončil odrazem od horní tyče Martin Mikolášek a bylo to 5:2. Poslední slovo pak patřilo chrudimskému rychlíku Patriku Fořtovi, jemuž adresoval přihrávku napříč útočným pásmem Zdeněk Žák. Patrik Fořt z první propálil trutnovského gólmana a svou druhou brankou v zápase zastavil ukazatel skóre na konečných 6:2 pro domácí.

Ohlasy po utkání

Tomáš Blažek, asistent trenéra HC Chrudim: Jednoznačně bylo vidět, že to bylo tréninkové utkání. Soupeř hrál hlavně zezadu, přijel sem bránit, příliš toho nevymýšleli. Vyslali jsme na soupeřova brankáře mnoho střel, dobře jsme to rozehrávali přes beky, ale bohužel nám chyběly dorážky.


Stanislav Mečiar, trenér HC BAK Trutnov: Zápas se mi hodnotí dobře, bylo vidět, že Chrudim je na tom lépe než my, ale musím kluky pochválit, že to za stavu 0:5 nevzdali a hráli až do konce. Někteří hráči mají střevní potíže a chodí na záchod, ale celkově jsem spokojen, viděl jsem, jak na tom kluci jsou.

Reportáž: Petr Vtípil