|

Trutnov prohrál se Žďárem, neproměnil vyložené šance

Přestože byli naši hráči aktivnější, prohráli a klesli na dno druholigové tabulky skupiny Střed. V zápase přitom ve 23. minutě srovnali na 2:2, ale nevyužili další střelecké šance a soupeř naopak potrestal chyby v domácí rozehrávce.

TRUSEN
Trutnov
44.
Trutnov
06.01.2010
18:00
2:4
(1:1, 1:2, 0:1)
Ždár nad Sázavou
Góly a nahrávky: 13. Suchý (Chochola, Pazdera), 23. Chytráček (Jindřich, Suchý) - 12. Koželuh (Zdráhal), 22. Koželuh (Bukáček), 29. Mühlfait (Kotlík), 60. Kotlík (Souček). Rozhodčí: Nečas. Vyloučení 3:5 + navíc Bukáček (Žďár) osobní trest 10 minut. Bez využití. Diváků: 255.

Trutnov: Škrabelj - Pazdera, Mečiar, Mlejnek, Antonín - Suchý, Chytráček, Jindřich - Dlab, Havlíček, Mikolášek - Chochola, Petr, Šimoníček - od 41. Mašek.

Ždár nad Sázavou: Navrátil - Koželuh, Smejkal, Souček, Mühlfait, Novák, Krejnus, Kunstmüller, Plachý, Bukáček, Vránek, Zdráhal, Dítě, Dobiáš, Sobotka, Kotlík.

První vážnější šanci měl v 8. minutě domácí Chytráček. Od modré se řítil sám na gólmana Navrátila, ale ten jeho blafák chytil. V 10. minutě se před brankáře hostů natlačil Jindřich, ale puk přes jeho betony do sítě neprotlačil. Ve 12. minutě přišel trest. Havlíček v obranném pásmu bez hole nedokázal vyhodit puk do bezpečí, kotouče se zmocnil Smejkal a poslal hosty do vedení - 0:1.

Domácím se povedlo za dvě minuty vyrovnat. Kapitán Suchý dorazil od sítě ránu Chocholy - 1:1. V 19. minutě se náhle ocitl v šanci MIkolášek, ale při zakončení byl faulován. Trutnov pak nevyužil 40 vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem. Naopak na začátku druhé třetiny opět inkasoval, když se trefil Koželuh - 1:2.

Do minuty ale opět zaúřadoval první útok. Chytráček skóroval po sérii rychlých přihrávek jeho křídel Jindřicha a Suchého - 2:2. O minutu později se podruhé dostal do šance Mikolášek, ale své sólo od modré neproměnil.

Hosté znovu trestali ve 29. minutě, když Mühlfait využil spolupráce s Kotlíkem - 2:3. V závěrečné třetině se Trutnov dostal do několika šancí, ale vážněji ohrozili gólmana pouze Havlíček a Petr. Minutu a půl před koncem zápasu si domácí kouč Stanislav Mečiar vzal oddechový čas, odvolal brankáře Škrabelje, ale gól se domácím vstřelit nepovedlo. Naopak, trutnovský Pazdera nastřelil na útočné modré hostujícího hráče, odražený puk se dostal ke Kotlíkovi a ten se trefil do prázdné branky - 2:4.

Nejlepším hráčem domácího týmu byl vybrán gólman Peter Škrabelj.

Ohlasy po utkání

Stanislav Mečiar, trenér Trutnova: "Zápas rozhodly naše neproměněné šance v první třetině a na začátku druhé třetiny. Měli jsme tam dvě, tři šance, kdy naši hráči jeli sami na brankáře, ale nedali. Za stavu 3:1 pro nás by to bylo jiné, než za vyrovnaného stavu 1:1. Ždár potvrdil, že není špatným mužstvem a nabídnuté šance využil. Naši mkluci bojovali, makali, snažili se, je škoda, že jsme neudělali alespoň bod. Ale takový je hokej. Jedeme dál, pokusíme se vyhrát hned v dalším zápase doma proti Nymburku."

Reportáž: pac