|

Trutnov nezvládl utkání s Benešovem, postup do play-off je spíše teorií

Hokejisté nedokázali ani počtvrté v sezoně porazit Benešov. Ve středu prohráli na domácím ledě 2:5 a možnost zahrát si letos play-off 2. ligy se jim vzdálila. Na osmou příčku zaručující účast ve vyřazovacích bojích ztrácejí čtyři body, do konce základní části už ale odehrají jen čtyři zápasy, z toho pouze jediný v domácím prostředí.

TRUBNS
Trutnov
38.
Trutnov
17.02.2010
18:00
2:5
(1:2, 1:1, 0:2)
Benešov
Góly a asistence: 2. Havlíček (Mikolášek), 35. Chytráček (Dlab, Pazdera) - 19. Bosas (Jonáš), 20. Jonáš (Dvořák), 40. Bosas (Dvořák), 52. Zeman (Kaňka), 60. Jonáš (Hrubý). Rozhodčí: Pražák. Vyloučení: 9:12. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 175.

Trutnov: Jágr - Pazdera, Mečiar, Antonín, Mlejnek, Hanousek, Měsíček - Florián, Chytráček, Jindřich - Dlab, Havlíček, Mikolášek - Šimoníček, Březina, Fiedler.

Benešov: Hrubý – J. Verbík, Zeman, Kocman, Kaňka, Holánek – R. Verbík, Srdínko, Bosas, Jonáš, Dvořák – Bílek, Vejvoda, Strnad (21. Suchánek), Vacek, Drda.

Domácí začali duel dobře. Po minutě a půl vybojoval puk v útočném pásmu Mikolášek, přihrál Havlíčkovi a ten přesnou trefou pod víko otevřel skóre - 1:0. Rychlý gól jakoby Trutnovské ukolébal. Soupeř byl nebezpečnější, často se dostával před Jágrovu branku a v závěru třetiny se zaslouženě prosadil dvěma góly. V čase 18.03 skóroval Bosas a čtyři vteřiny před přestávkou využil přesilovku Jonáš - 1:2.

Ve druhé části domácí přidali na rychlosti a bruslení, vyrovnali hru a vytvořili si řadu šancí. Prosadil se ale pouze jediný střelec Petr Chytráček, když na jeho golfový úder z 35. minuty benešovský gólman Hrubý nedosáhl - 2:2. Trutnov tak využil přesilovku a zdálo se, že už soupeři nedovolí skórovat. Jenže v poslední minutě trutnovští hráči nepokryli rozehrávku hostujícího Dvořáka na Bosase a ten mazácky zakončil samostatný nájezd na Jágra - 2:3.

V závěru se domácí marně snažili zvrátit vývoj zápasu. Vyložené šance neproměnili Chytráček, Fiedler a Havlíček. Naopak soupeř v 52. minutě při hře čtyř proti čtyřem zvýšil Zemanem vedení na 2:4. Trutnov se ještě pokusil o nemožné v 58. minutě. Minutu a šest vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem si ještě vylepšili po time - outu odvoláním brankáře Jágra. Gól už dát nedokázali. Naopak, Jonáš se trefil do prázdné branky - 2:5.

Góly ze zápasu

Ohlasy po utkání

Stanislav Mečiar, trenér Trutnova:
"Utkání se mi hodnotí špatně. Vítězství by nám ještě zaručovalo šanci na účast v play - off, po prohře je už šance malá. Měli jsme trochu smůly, prohráli jsme a je to velká škoda. První třetinu jsme hráli katastrofálně, ve druhé třetině jsme začali bruslit a měli i šance. Škoda, že jsme je nedali. Půl minuty před koncem druhé třetiny jsme po chybě dostali gól na 2:3, to rozhodlo."

Jan Vobecký, trenér Benešova:
"Hrálo se utkání nevalné úrovně, ve kterém jsme byli na konci šťastnější. O výsledek jsme se dlouho se soupeřem tahali a definitivně jsme zápas zlomili v poslední minutě gólem do prázdné brány, když hráli domácí power play šest na tři. Velmi nám pomohly a uklidnili góly, které jsme vstřelili do kabin a velmi dobře zachytal gólman Hrubý.“

Video: © Kabelová televize Žacléř

Foto: © Miloš Šálek

Reportáž: Trutnovinky.cz, Pavel Cajthaml