|

Hokejisté zabrali. Porazili Kobru a domů si zaslouženě vezou dva body

Trutnov - Hokejisté zabrali a vyhráli v Praze důležitý zápas druhé ligy s tamní Kobrou. Po samostatných nájezdech dovedli napínavý duel do vítězného konce a zvítězili 4:3. V zápase pravdy (důležité pro postup do play - off) si zaslouženě připsali dva body.

KOBTRU
Kobra Praha
34.

30.01.2010
18:00
3:4 sn
(0:3, 3:0, 0:0 - 0:0)
Trutnov
Góly a asistence: 31. Georgie (Bárta), 37. Bárta (Ton), 40. Bárta (Ton) - 2. Jindřich (Chytráček), 12. Fiedler (Šimoníček, Poul), 15. Pazdera (Florián, Jindřich). Rozhodčí: Poskočil. Vyloučení: 8:7 + navíc Novák (Kobra) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváků: 50.

Trutnov:

Trutnov začal utkání skvěle. V čase 1,00 se po menším závaru v útočné třetině dostal k puku Jindřich a prostřelil domácího gólmana Kalčíka - 0:1. Aktivně a bojovně hrající hosté zvýšili na 0:2 po rychlé akci ve 12. minutě. Poul přihrával z vlastní třetiny, Šimoníček ve středním pásmu lehce posunul na Fiedlera a ten skóroval. Ve 14. minutě pražský Novák narazil zezadu na mantinel Antonína, který musel být ošetřen s krvavým poraněním v obličeji a z utkání odstoupil. Pětiminutovou přesilovku Trutnov využil. Florián s Jindřichem si vyměnili v útočném pásmu puk a na modré připravený Pazdera se dělovkou nemýlil - 0:3.

Druhá třetina hostům nevyšla. Ubrali na bojovnosti a domácí pustili do několika šancí. Ve 31. minutě snížil Georgiev dělovkou vyslanou z prostoru mezi kruhy. Ve 37. minutě snížil na rozdíl jediné branky Bárta a 7 vteřin před sirénou využil stejný hráč přesilovku - 3:3. Spoustu dalších šancí Kobry ale vychytal vynikající trutnovský gólman Jágr.

Ve třetí třetině domácí ještě víc přitvrdili. V 51. minutě Sodomka krvavě zranil v obličeji Fiedlera, v 57. Chocholáček zezadu krosčekem fauloval Chytráčka. Šancí bylo na obou stranách málo, a když gól nepadl ani v prodloužení, rozhodovaly nájezdy.

Pražané neproměnili ani jednu ze tří penalt, trutnovský Jindřich naopak mířil přesně a zařídil hostům druhý bod.

Ohlasy po utkání

Stanislav Mečiar - kouč Trutnova:
Kluci hráli dobře. Proti nepříjemně hrajícímu soupeři bojovali jsme až do konce. Dva body jsme si zasloužili, byli jsme lepší. Ve druhé třetině jsme nehráli dobře, zřejmě jsme si mysleli, že je za stavu 3:0 pro nás vše hotové a samozřejmě nebylo. Je to pro náš mladý tým ponaučení do dalších zápasů.

Reportáž: Trutnovinky.cz