|

Trutnov senzačně porazil Písek, Mikolášek dal dva góly

Nečekané, ale důležité tři body dnes získali trutnovští hokejisté. Na domácím ledě překvapivě přehráli vedoucí tým druhé ligy z Písku 4:2 a už jim chybí pouze bod na osmou příčku, která zaručuje účast v play - off. V duelu se ale zranili obránci Klement a Mečiar. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Chochola.

TRUPIS
Trutnov
32.
Trutnov
24.01.2010
17:00
4:2
(2:1, 0:1, 2:0)
Písek
Góly a asistence: 6. Březina (Jindřich), 8. Mikolášek (Mlejnek, Berger), 49. Mikolášek (Měsíček), 60. Berger (Dlab) - 10. Mošovský (Kalečík, Novák), 24. R. Procházka (Rezek). Rozhodčí: Kareš. Vyloučení: 6:4 + navíc R. Procházka (Písek) 5 minut a do konce utkání, Šulčík (Písek) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. Diváků: 190.

Trutnov: Jágr - Pazdera, Mečiar, Antonín, Mlejnek, Klement, Měsíček - Březina, Chytráček, Jindřich - Mikolášek, Berger, Dlab - Šimoníček, Chochola, Mašek.

Písek: Pinkas - Procházka P., Kalečík, Tollinger, Procházka R., Heršálek, Všetečka, Dietz - Kořánek, Bláha, Rezek - Šulčík, Míka, Suchánek - Novák, Slavík, Mošovský.

Domácí začali utkání dobře. První přesilovku ve 3. minutě sice nevyužili, ale v 6. minutě našel Jindřich před bránou Březinu a ten bekhendem skóroval - 1:0. O tři minuty později zvyšoval na 2:0, když Berger poslal dlouhou přihrávku na Mikoláška a ten střelou nad brankářovo rameno nezaváhal. Za necelé dvě minuty ale hosté snížili, řadu přesných přihrávek úspěšně zakončil Mošovský - 2:1.

Ve druhé třetině podle očekávání hosté vyrovnali, hned ve 24. minutě Robertem Procházkou - 2:2. Z řady dalších šancí ale většinu pochytal vynikající trutnovský brankář Jaroslav Jágr. Klíčový okamžik zápasu nastal ve 44. minutě. Hostující Robert Procházka narazil na mantinel domácího obránce Mečiara a dostal trest pět minut a do konce utkání. Nabídnutou přesilovku Trutnov využil, když se před bránu šikovně protlačil Mikolášek a podruhé skóroval - 3:2.

V závěru se sice Písek tlačil do šancí, ale brankáře Jágra nepřekonal. Naopak. Padesát vteřin před koncem se v chumlu před píseckým gólmanem nejlépe zorientoval Berger a upravil na konečných 4:2.

"Přijel jsem dnes vyhrát, i když jsem ze zápasu s Pískem měl trochu strach. Ale je vidět, že v této soutěži se dá hrát s každým. Jsem rád za tři body a že jsem klukům pomohl k výhře," řekl po utkání trutnovský gólman Jaroslav Jágr.

Góly ze zápasu

Ohlasy po utkání

Stanislav Mečiar, kouč Trutnova:
"Kluci bojovali, od začátku bylo vidět, že chtějí vyhrát. Naši si výhru zasloužili, i když Písek je dobré mužstvo, o trochu lepší jak my, hraje výborný hokej. Naši kluci dnes dokázali, že taky umějí hrát hokej."

Rudolf Suchánek, trenér Písku:
"Přijeli jsme oslabení, navíc po šnůře vyhraných zápasů jsme tak trochu potřebovali dostat přes prsty. Měli jsme hodně šancí, ale domácím výborně zachytal Jágr. Udělali jsme tři individuální chyby, proto jsme prohráli."

Video: © Kabelová televize Žacléř

Reportáž: Trutnovinky.cz