|

Trutnov vyhrál v Pelhřimově a odpoutal se ze dna tabulky

Těsné, ale zasloužené vítězství vybojovali hokejisté v Pelhřimově. V utkání předposledního celku s posledním rozhodla jediná gólová trefa Pazdery v poslední třetině. Skvělým výkonem přispěl k zisku tří bodů gólman Skrabelj. Trutnov se výhrou odpoutal ze dna tabulky.

PELTRU
Pelhřimov
29.
Pelhřimov
13.01.2010
18:00
2:3
(2:2, 0:0, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 10. Votápek (Česnek), 20. Tecl (Meloun) - 12. Mikolášek (Havlíček), 19. Chytráček (Jindřich), 42. Pazdera (Chytráček, Březina).

Trutnov:

V první třetině byli hosté lepší, ale první gól dali domácí, když v 10. minutě Votápek dorazil do sítě ránu Česneka. Trutnov zasypal domácí několika střelami. Ujala se v 12. minutě trefa Martina Mikoláška, který po parádní souhře s Lukášem Havlíčkem proměnil dvojnásobnou přesilovku - 1:1. Minutu před koncem šel Trutnov do vedení, když skóroval Chytráček po přihrávce Jindřicha. Slibné vedení hosté neudrželi, pět vteřin před sirénou nedokázali při oslabení vyhodit puk z obranného pásma, ke kotouči se dostal domácí Tecl a pohodlně skóroval - 2:2.

Ve druhém dějství gól nepadl především zásluhou výborně chytajícího Skrabelje. Domácí se totiž natlačili před trutnovskou branku ale nedokázali překonat gólmana hostů.

Rozhodující gól padl v úvodu poslední třetiny. Po přihrávce od Chytráčka pálil v přesilovce přesně a tvrdě do šibenice obránce Pazdera - 3:2. Na obou stranách pak bylo několik vyložených šancí, ale všechny pochytali brankáři. V úplném závěru navíc Trutnov úspěšně přečkal oslabení a zaslouženě si odvezl tři body.

Další známé výsledky: Nymburk - Kutná Hora 2:4, Jindřichův Hradec - Kolín 3:4 po sam. nájezdech, Písek - Žďár nad Sázavou 6:1.

Ohlasy po utkání

Martin Řehák, asistent trenéra Trutnova: "V první třetině jsme byli lepší my, ve druhé soupeř přidal. Ve třetí třetině jsme udrželi výhru bojovností a skvělým výkonem gólmana Skrabelje."

Reportáž: Trutnovinky.cz