|

Hokejisté s novým koučem Mečiarem ožili, vyhráli v Kolíně

Nový trenér Stanislav Mečiar, dva góly a dvě nahrávky útočníka Ondřeje Březiny a hlavně aktivní útočný výkon. To vše dohromady pomohlo Trutnovu k vítězství v dnešním druholigovém utkání v Kolíně. Trutnovští v zápase pustili soupeře do hry teprve za stavu 0:4.

KOLTRU
SC Kolín
24.
Kolín
16.12.2009
18:00
3:6
(0:1, 0:3, 3:2)
Trutnov
Góly a nahrávky: 43. Malý (Pýcha), 47. Pomichálek (Malý), 53. Pomichálek (Pospíšil, Nedbal) - 9. Březina (Lesák), 28. Březina (Šejnoha, Klement), 31. Mikolášek (Šejnoha, Březina), 34. Chytráček (Suchý, Jindřich), 47. Jindřich (Chytráček, Mečiar), 60. Mašek (Březina, Šejnoha). Rozhodčí: Poskočil – Špůr, Frodl. Vyloučení: 8:6 + navíc Mikolášek (Trutnov) a Nedbal (Kolín) 10 minut osobní trest. Využití: 1:3. Diváků: 245.

SC Kolín: Blažek - Nedbal, Kopecký, Pýcha, Procházka - Skokan, Pospíšil, Malý - Mejzr, Pomichálek, Beňovský - Čtvrtečka, Kubát, Musil - Javůrek

Trutnov: Škrabelj - Antonín, Klement, Mlejnek, Lesák, Mečiar - Suchý, Chytráček, Jindřich - Mikolášek, Šejnoha, Březina - Dlab, Chochola, Petr - Řehák, Mašek

Trutnovští byli od počátku aktivnější, tlačili se před soupeřovu bránu a vytvářeli si šance. Ze 14 střel se ale v první třetině ujala pouze jediná, když Březina po brejku střelou z kruhů překonal gólmana Blažka.

Další góly padly ve druhé třetině. V čase 27.03 naši hráči využili přesilovku. Březina z první zpracoval Šejnohovu nahrávku a zavěsil - 0:2. O čtyři minuty později hosté využili další přesilovku, Březina nahrál Mikoláškovi ten nezaváhal - 0:3. A za další čtyři minuty bylo rozhodnuto definitivně. Chytráček zamířil a puk se po jeho střele odrazil od tyčky do branky - 0:4.

Domácí se poprvé prosadili až ve 42. minutě, když Malý zblízka propálil Škrabelje - 1:4. V čase 46.05 ale Trutnov využil třetí přesilovku. Jindřich vypálil z kruhů a trefil se na zadní tyč - 1:5. Kolín se ale nevzdal a ve stejné minutě snížil Pomichálkem na 2:5. V 53. minutě stejný hráč dokonce snížil na 3:5, ale víc už naši hráči nepřipustili Naopak. V poslední minutě tečoval Mašek Březinovu střelu a upravil na konečných 6:3.

"Bylo to povedené utkání. Vyhráli jsme, jsem rád, že jsem k tomu přispěl dvěma góly a dvěma nahrávkami. Kluci to dnes zvládli perfektně, je tu nový trenér, bylo to super," řekl po utkání útočník Ondřej Březina.

Ohlasy po utkání

Stanislav Mečiar, trenér Trutnova: "Kluci dneska bojovali, bylo to vidět i výsledkově, že chtěli. Jsem spokojený. Kluci sami sobě dokázali, že na to mají. Myslím, že jsme všichni rádi."

© Foto Kolínský deník

Reportáž: Trutnovinky.cz