|

Trutnov prohrál s Kobrou, kouč Haupt po zápase odstoupil

Ani na třetí pokus se hokejistům nepodařilo porazit pražskou Kobru. Na začátku třetí třetiny sice vedli 2:1, ale nevyužili dostatečně přesilové hry a nakonec prohráli 2:4, když tři góly dostali v posledních třech minutách po zbytečných faulech kapitána Suchého. Generální manažer a trenér Radim Haupt po utkání rezignoval na své funkce.

TRUKOB
Trutnov
23.
Trutnov
13.12.2009
17:00
2:4
(0:1, 1:0, 1:3)
Kobra Praha
Góly a nahrávky: 26. Suchý (Chytráček), 41. Jindřich (Klement) - 10. Holý (Sodomka, Novák), 58. Paris (Žáček, Bárta), 60. Paris (Žáček, Bárta), 60. Záhorovský (Bárta). Rozhodčí: Kareš - Daněk, Prokop. Vyloučení: 8:10 + navíc Holý (Kobra) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváků: 410.

Trutnov: Alexa - Pazdera, Mečiar, Spudil, Antonín, Klement, Mlejnek - Suchý, Chytráček, Jindřich - Mikolášek, Šejnoha, Pulpán - Dlab, Stehno, Petr - Chochola, Mašek, Řehák.

Kobra Praha: Krch - Ton, Záhorovský, Lang, Chocholáček, Drbohlav, Kouřil - Bárta, Žáček, Paris - Holý, Novák, Regner - Georgiev, Sodomka, Nykl - Suchan, Kubišta, Kudláček.

Domácí se v zápase trápili. Byli málo aktivní, nedostávali se do šancí a soupeře zbytečně několikrát pustili do vyložené příležitosti. Řadu šancí pokryl gólman Alexa, nestačil pouze v 10. minutě na ránu Holého - 0:1. Ani ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil. V málo atraktivním duelu se na obou stranách střílelo jen výjimečně. Výjimkou byla pouze akce domácíh ve 26. minutě. Chytráček se po vhazování chytře protáhl přes soupeře a posunul puk na volného Suchého, který se nemýlil - 1:1.

Rozhodující okamžiky přišly v závěru druhé a úvodu třetí třetiny. Trutnov dal během pětiminutové přesilovky pouze jediný gól Ladislavem Jindřichem (2:1). Šance skórovat přitom promarnili Pulpán, Chytráček a Šejnoha. Další selhání přišlo v závěru. Kapitán Suchý se nechal v čase 56,19 vyloučit a soupeř v přesilovce srovnal na 2:2. Minutu po návratu z trestné Suchý fauloval znovu a Kobra v čase 59,38 opět trestala - 2:3.

Při závěrečné hře bez brankáře Trutnov inkasoval čtvrtý gól do prádzné branky. Ihned po utkání oznámil Radim Haupt, že končí v pozici generálního manažera i trenéra.

Góly ze zápasu

Ohlasy po utkání

Radim Haupt, trenér Trutnova: "Jedním z klíčových okamžiků bylo nevyužití přesilovky pěti proti třem a druhým selhání kapitána Suchého v závěru utkání. Se soupeřem jsme se zbytečně trápili. Před utkání jsme si řekli, jak máme hrát, rychle, neodevzdávat kotouče, ale neplnili jsme to. Špatná disciplína, jak na ledě, tak v kabině. Utkání jsme, bohužel, prohráli zaslouženě. Každý trenér by měl být soudný, když není jiná možnost, musí odejít kouč. Proto jsem se dnes definitivně rozhodl skončit."

Reportáž: Trutnovinky.cz