|

Naši prohrávali 0:3, přesto zvítězili. Chytráček dal hattrick

Ani třígólová ztráta nezlomila trutnovské hokejisty. Při středečním utkání se Žďárem nad Sázavou prohrávali v 37. minutě 0:3, ale během dalších deseti minut otočili na 4:3. Soupeři se sice povedlo vyrovnat, ale domácí v euforii přidali ještě pátý gól a zaslouženě vyhráli. Třemi góly se blýskl útočník Petr Chytráček.

TRUSEN
Trutnov
22.
Trutnov
09.12.2009
18:00
5:4
(0:2, 1:1, 4:1)
Ždár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 40. Chytráček (Jindřich), 41. Jindřich (Antonín), 43. Chytráček (Jindřich), 47. Chytráček (Jindřich, Suchý), 56. Suchý - 6. Plachý (Bukáček), 8. Kunstmüller (Koželuh), 37. Bukáček, 53. Vítek (Smejkal). Rozhodčí: Vokřál - Marek, Žemlička. Vyloučení: 5:7 + navíc Smejkal (Žďár) 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváků: 250. Nejlepší hráč utkání: Petr Chytráček.

Trutnov: Škrabejl - Antonín, Lesák, Pazdera, Mečiar, Klement, Mlejnek - Suchý, Chytráček, Jindřich - Dlab, Stehno, Mikolášek - Chochola, Petr, Pulpán.

Ždár nad Sázavou: Navrátil – Koželuh, Smejkal, Šulc, Mühlfait, Novák, Sobotka – Kunstmüller, Plachý, Bukáček, Vránek, Vítek, Havelka, Dobiáš, Štěpánek, Kotlík.

Souboj posledního týmu s předposledním začali lépe hosté. V čase 7,33 vedli po střelách Plachého a Kunstmüllera o dva góly. Trutnov se ze špatného úvodu nedokázal vzpamatovat a první třetinu odehrál v útlumu.

V té druhé sice přidal na aktivitě, častěji střílel na hostujícího gólmana Navrátila, ale Suchý ani Mikolášek neskórovali. Ve 37. minutě šli hosté do třígólové vedení po ráně Bukáčka. V té chvíli už asi nikdo nevěřil ve zvrat. Trutnov ale měl první útočnou řadu, která se rozstřílel ve správný moment. Devět vteřin před koncem druhé třetiny snížil Chytráček po přihrávce Jindřicha na 1:3.

Ze závěrečné části hry bylo odehráno teprve 53 vteřin a už to bylo 2:3. Ofenzívně laděný Jindřich zakončil gólově souhru s Antonínem. Za další 1 minutu a 46 vteřin bylo srovnáno. Opět po vzorné spolupráci prvního útoku - Jindřich nahrával, Chytráček skóroval - 3:3. A za necelé čtyři minuty Trutnov vedl, když znovu řádil Chytráček - po přihrávce Suchého završil hattrick a posunul se na druhé místo kanadského bodování trutnovského týmu.

Soupeř se ještě jednou vrátil do hry v 53. minutě, když skóroval při přesilovce domácích Vítek - 4:4. Rozjetý Trutnov už to ale zastavit nemohlo. V čase 55,12 rozhodl o výhře Suchý, když brankářem vyražený puk rychle usměrnil do odkryté branky - 5:4. Parádní obrat byl dokonán.

V závěru žďárecký Smejkal neudržel nervy na uzdě a kolenem hrubě fauloval hvězdu zápasu Chytráčka. Ten sice duel dohrál, ale jeho start v dalším mistrovském utkání je nejistý.

Petr Chytráček, střelec hattricku:
"Ze začátku byl soupeř aktivnější, byl všude dřív a bojoval, ale postupem času se utkání otočilo. Začali jsme hrát aktivněji a dovedli zápas do vítězného konce. Za stavu 0:3 jsme si na lavičce nadávali, pak jsme mákli a zvládli to. Je úplně jedno, kdo dává góly. Dře celý tým, musím vyzdvihnout spoluhráče Láďu Jindřicha a Pavla Suchého, a taky obránce. je to spolupráce celé lajny."

Ohlasy po utkání

Radim Haupt, trenér Trutnova:
"Za stavu 0:3 jsme to nevzdali, měli jsme větší vůli po vítězství než soupeř. Kluci chtěli vyhrát, věděli, že je to důležité utkání, které potřebujeme vyhrát. Dva inkasované góly při naší přesilovce jsou otázkou psychiky. Nikdo na sebe nechtěl vzít zodpovědnost, spoléhal se na druhého, soupeř toho využil a dal nám dva góly."

Foto ze zápasu

Foto: © Miloš Šálek

» Více fotografií ze zápasu

Reportáž: Pavel Cajthaml, Trutnovinky.cz