|

Ve šlágru kola jsme podlehli výbornému Písku

Atraktivní utkání druhého týmu s prvním ve II. národní hokejové lize vyhrál zaslouženě favorit z Písku. K vítězství mu pomohly dva slepené góly, které vstřelil v první třetině během 29 vteřin. Naši hráči v pohledném utkání bojovali, tlačili se do šancí, ale vynikajícího gólmana Pinkase ani jednou nepřekonali.

TRUPIS
Trutnov
10.
Trutnov
18.10.2009
17:00
0:4
(0:2, 0:1, 0:1)
Písek
Góly a nahrávky: 17. Ježek (Suchánek), 17. Slavík (Mošovský), 31. Mošovský (Novák), 59. Gába (Mošovský). Rozhodčí: Vokřál - Maštalíř, Svoboda. Vyloučení: 10:11, bez využití. Střely na branku: 26:41. Diváků: 635.

Trutnov: Kudrna - Spudil, Antonín, Mlejnek, Klement, Pazdera, Poul - Šimoníček, Petr, Potůček - Suchý, Havlíček, Mikolášek - Šejnoha, Chochola, Řehák - Svoboda.

Písek: Pinkas - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Žlůva, Mazanec, Heršálek, Všetečka - Hovora, Hájek, Bláha, Ježek, Květoň, Šulčík, Slavík, Suchánek, Míka, Mošovský, Gába, Novák.

Očekávaný zápas začali lépe naši, měli několik šancí, ale od 6. minuty se nechali postupně vyloučit tři domácí hráči a soupeř se dostával častěji do střelby. První gól padl v 17. minutě při hře čtyři proti čtyřem. Trutnovskému Spudilovi sklouzl puk po čepeli, puku se zmocnil Suchánek a jeho přihrávku proměnil v gól Ježek. O půl minuty později už to bylo 0:2, když našemu týmu znovu nevyšla rozehrávka. Tentokrát trestal Slavík.

Dva smolné góly trutnovské hokejisty evidentně zaskočily. Ale ve druhé třetině se i přesto snažili, ale skvělého gólmana Pinkase nepřeonali. Na druhé straně musel několikrát také zasahovat Kudrna, který několika výbornými zákroky držel domácí naděje na bodový zisk. V 11. minutě ale inkasoval po důrazné akci hostů potřetí.

V závěrečné třetině s projevila zkušenost soupeřových hráčů. Nepouštěli naše borce do větších šancí a v úplném závěu přidali čtvrtý gól po akci Gáby. Trutnov po porážce klesl na třetí příčku tabulky, Písek má v čele už desetibodový náskok

Ohlasy po utkání

Martin Řehák, asistent trenéra HC Trutnov: "Opravdu se setkala dvě mužstva, která patří na špičku skupiny. Písek byl hokejově vyzrálý, vyhrával osobní souboje, což se nám naopak nedařilo. Někteří hráči pod dojmem právě toho, že nemůžeme vyhrát tolik osobních soubojů, šli s výkonem malinko dolů. Chyby, které jsme udělali, soupeř využil. Proti takovému týmu, který má ambice hrát první ligu, se to pak těžko obrací."

Martin Klement, obránce Trutnova: "Určitě jsme bojovali, bohužel jsme neproměnili šance a tím jsme si utkání prohráli. Nechali jsme se také zbytečně vylučovat. Písek má v týmu mazáky, kteří hrají dopředu dozadu, podržel je i gólman."

Rudolf Suchánek, trenér IHC Písek: "Trutnov nehrál špatně, měl šance, nám ale utkání vychytal brankář Pinkas."

Foto ze zápasu

Foto: © Miloš Šálek

» Více fotografií ze zápasu

» Video ze zápasu

Reportáž: kyt, ml