|

Porazili jsme 6:3 Jindřichův Hradec, v tabulce už jsme čtvrtí

Zejména zásluhou dvou využitých přesilovek v první třetině a skvělému výkonu gólmana Kudrny vyhráli hokejisté Trutnova nad Vajgarem Jindřichův Hradec 6:3. Domácí sice v utkání 8. kola druhé ligy vedli po první třetině 4:1, ale pak soupeři dovolili snížit na 4:3. Nakonec rozhodl domácí Dlabův gól v oslabení.

TRUJHR
Trutnov
8.
Trutnov
11.10.2009
17:00
6:3
(4:1, 0:1, 2:1)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 1. Mikolášek (Havlíček), 14. Pazdera (Spudil), 14. Klement (Potůček, Chytráček), 17. Potůček (Šimoníček), 49. Chytráček (Šimoníček, Antonín), 51. Dlab (Potůček) - 1. Skokan (Kašpárek), 30. Mikš (Vejgar), 43. Mikš (Kupec). Rozhodčí: Kareš - Lučan, Šmika. Vyloučení: 8:10 + navíc Knyazev (J. Hradec) osobní trest 10 minut, využití: 3:1, v oslabení: 1:0. Diváků: 455. Nejlepší hráč: Martin Mikolášek (Trutnov).

Trutnov: Kudrna - Antonín, Spudil, Klement, Mlejnek, Pazdera, Poul - Šimoníček, Chytráček, Potůček - Suchý, Havlíček, Mikolášek - Dlab, Šejnoha, Petr.

Jindřichův Hradec: Kubeš - Knyazev, Fiedler, Novák, Mikš, Ištvánik, Chmel, Mazanec, Šulčík, Dvořák, Kašpárek, Kupec, Skokan, Bula, Vejvar, Staša.

Zápas začali lépe hosté. Už ve 14. vteřině se trefil Skokan. Domácí ale stejně rychle odpověděli. Ve 34 vteřině využil Havlíčkovu nahrávku od mantinelu Mikolášek - 1:1. První klíčový moment nastal ve 14. minutě. Naši borci využili dvojnásobnou přesilovku - nejprve skóroval dělovkou obránce Pazdera, o 14 vteřin později se prosadil další bek Klement - 3:1. V 17. minutě přidal čtvrtý gól útočník Potůček, když se šikovně obtočil kolem branky Kubeše.

Ve druhé třetině ale domácí přestali bruslit, pouštěli soupeře do šancí a často museli v poslední chvíli faulovat. Trutnov hrál čtyřikrát v oslabení a může děkovat gólmanovi Kudrnovi, který ve druhém dějství z 21 střel pochytal 20 včetně trestného střílení Skokana. Přesto ve 29. minutě inkasoval z hole Mikše. - 4:2.

Ani v úvodu třetího dějství si naši nedali pozor. Dovolili soupeři snížit na rozdíl jediné branky, když se ve 43. minutě znovu trefil Mikš. Pak se ale vzepřeli, a ve 49. minutě skóroval Chytráček, který se v přesilovce rychle dostal k odraženému puku. A definitivně zápas rozhodl gól Štěpána Dlaba, který v oslabení jel sám na gólmana hostů a mazácky zavěsil - 6:3.

Ohlasy po utkání

Radim Haupt, trenér Trutnova: „Utkání mělo klasický průběh. V první třetině jsme měli zápas pod kontrolou a hráli jsme dobře. Druhá třetina však byla tragická a zápas jsme ztratili. Ve třetí jsme soupeře zase přebruslili, přehráli a utkání dotáhli do vítězného konce. Druhé třetiny nám zatím dělají velké problémy. Příště by se nám to nemuselo vyplatit."

Foto ze zápasu

Foto: Miloš Šálek

» Více fotografií ze zápasu

» Video ze zápasu

Reportáž: kyt, ml