|

Máme cenné body z Pelhřimova za výhru 4:3 v prodloužení

Dva body za vítězství v prodloužení vybojoval trutnovští hokejisté na ledě Pelhřimova. Domácí tým ukázal, že je na dně druholigové skupiny Střed neprávem, podal výborný výkon. Přesto Trutnov v zápase třikrát vedl, domácí ale vždy dokázali vyrovnat. Naposledy 20 vteřin před koncem základní hrací doby. V nastaveném čase rozhodl v přesilovce Šimoníček.

PELTRU
Pelhřimov
7.
Pelhřimov
07.10.2009
18:00
3:4 pr.
(1:1, 0:0, 2:2 - 0:1)
Trutnov
Góly a nahrávky: 20. Kubát, 55. Procházka, 60. Hadrava - 2. Šimoníček (Chytráček, Potůček), 52. Suchý (Potůček, Klement), 58. Chytráček (Šimoníček, Potůček), 62. Šimoníček (Suchý, Klement). Rozhodčí: Mertl - Hák, Zíka. Vyloučení: 9:10 + navíc Tecl (Pelhřimov) a Klement (Trutnov) 10 minut osobní trest, využití 2:3. Diváků: 400

Trutnov:

Trutnovští vstoupili do utkání dobře. Už v čase 1,44 skóroval Šimoníček, po spolupráci s Chytráčkem a Potůčkem - 0:1. Domácí ale měli poprvé v duelu štěstí, když dokázali v poslední minutě srovnat Kubátem.

Ve druhé třetině ale naši přestali bruslit, soupeř se dostal do tlaku díky několika přesilovkám. Trutnovské mužstvo v tu chvíli výrazně podržel brankář Škrabelj.

Ve třetí třetině se naši zlepšili, trenéři stáhli hru na dvě obranné dvojice. Trutnov byl mírně lepší a dal dokonce vedoucí gól, když se trefil dobře hrající kapitán Suchý - 1:2. Jenže soupeř o tři minuty později se štěstím vyrovnal. V 58. minutě skóroval Chytráček, ale ani vedení 2:3 naši neudrželi. Dvacet vteřin před koncem, opět s notnou dávkou štěstí, domácí srovnali.

V prodloužení byl klíčový únik Chytráčka. Hbitý útočník byl faulován a při přesilovce rozhodl mazáckou trefou Šimoníček - 3:4. Reportáž: pec, ml