|

K výhře 3:1 nad Nymburkem přispěl výborný gólman Kudrna

Tři body za výhru 3:1 v bojovném a atraktivním utkání získali naši hokejisté v nedělním zápase proti Nymburku. Na domácím ledě dokázali bez inkasovaného gólu přečkat sérii čtyř vyloučení ve druhé třetině, v kritických chvílích mužstvo podržel gólman Kudrna. Trutnovští v aktuální tabulce druhé ligy - skupiny Střed poskočili na šestou příčku.

TRUNYM
Trutnov
6.
Trutnov
04.10.2009
17:00
3:1
(1:0, 1:1, 1:0)
Nymburk
Góly a nahrávky: 3. Mikolášek (Seidl, Klement), 37. Šimoníček (Potůček, Chytráček), 54. Šimoníček (Chytráček, Potůček) - 38. Hloušek (Sirotek). Rozhodčí: Nečas - Daněk, Prokop. Vyloučení: 6:8 + navíc Suchý (Trutnov), Drak a Rückl (Nymburk) všichni 10 minut osobní trest. Bez využití. Střely na branku: 23:30. Diváků: 410.

Trutnov: Kudrna - Mlejnek, Antonín, Poul, Spudil, Seidl, Klement - Suchý, Březina, Šejnoha - Šimoníček, Chytráček, Potůček - Mikolášek, Havlíček, Petr.

Nymburk: Rückl - Vlach, Kříž, Švácha, Krejčí, Kaulfus, Drak - Vacek, Protivný, Martinec - Sirotek, Dvořák, Mareš - Hloušek, Zvolenský, Velechovský - Němeček.

Trutnov k zápasu nastoupil se dvěma posilami v útoku Ondřejem Potůčkem a Martinem Mikoláškem. A právě posledně jmenovaný už v čase 2,04 skóroval. Obránce Seidl potáhl puk podél mantinelu až do útočného pásma a Mikoláškovi stačilo jen šikovně nastavit hůl - 1:0. Potom se parádně předvedl Potůček, když vyslal krásným pasem do samostatného nájezdu Šimoníčka, ale tomu faulem zhatili gólovku obránci hostů. Po něm ještě Klement střelou ze středního pásma trefil tyč Rücklovy brány.

Ve druhé třetině se dostali do šancí hosté, když během jedenácti minut hráli čtyři přesilovky. V bráně Trutnova ale byl vynikající Kudrna. Když hosté z řady šancí neuspěli, potrestali je naši hráči. V čase 36,05 vyslal Potůček další skvělou nahrávku na útočnou modrou, Šimoníček předjel soupeřovy obránce a zvýšil na 2:0.

Hosté snížili v čase 17,24. Sirotek objel trutnovskou branku a puk do sítě protlačil Hloušek - 2:1.

Ve třetí třetině měli vyložené šance Chytráček a Petr, ale gólem skončila pouze akce z 54. minuty. Brankář hostů neudržel střelu Potůčka a Šimoníček doklepl puk do sítě - 3:1.

Ohlasy po utkání

Martin Řehák, asistent trenéra HC Trutnov: "Kluci bojovné utkání zvládli, hráli velmi dobře. Zvládli jsme i špatnou druhou třetinu, kdy jsme hráli osm minut za sebou v oslabení. Podržel nás gólman a to rozhodlo. Pak to kluci bojovností a pílí zvrátili na svoji stranu."

Jaroslav Vlasák, vedoucí týmu NED Hockey Nymburk: "Rozhodla druhá třetina. Měli jsme šance na vyrovnání, ale hrajeme s mladšími hráči, pro ně je to ponaučení a zajímavá zkušenost s tvrdším, důraznějším hokejem. Kdybychom ve třetí třetině dali gól, mohlo to být zajímavější. Domácím výborně zachytal gólman."

Foto ze zápasu

Foto: Miloš Šálek

» Více fotografií ze zápasu

» Video ze zápasu

Reportáž: ml