|

Přes dobrý výkon body z Benešova nevezeme. Chybělo střelecké štěstí

Střelecká smůla zhatila našim hokejistům bodový zisk v Benešově. Ve středečním zápase druhé ligy byli lepším týmem, častěji stříleli na branku, ale nedokázali proměnit vyložené brankové příležitosti. Soupeř naopak z výrazně menšího počtu šancí využil maximum. Naši přitom rychle vedli o dvě branky, ale domácí při přesilovkách nejprve vyrovnali, a ve druhé třetině se dostali do vedení, které už nepustili.

BNSTRU
Benešov
5.
Benešov
30.09.2009
18:00
5:4
(2:2, 2:1, 1:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 17. Jágr (Verbík), 18. Kocman (Verbík), 21. Kaňka (Zeman), 24. Kocman (Kaňka), 55. Nestrašil (Kaňka) - 11. Klement (Suchý), 14. Chytráček (Spudil, Šejnoha), 38. Šimoníček (Suchý), 57. Chochola (Mlejnek). Rozhodčí: Würtherle - Nepomucký, Sekula. Vyloučení: 7:9. Využití: 3:2. Střely na branku: 24:37. Diváků: 150.

Benešov: Malík - J. Verbík, Zeman, Kocman, Kaňka, Nestrašil - Císař, R. Verbík, Holánek, Jágr, Dvořák - Vejvoda, Bílek, Fiala (Starec), Jaeger (Bosas), Burda.

Trutnov: Kudrna - Antonín, Klement, Poul, Mlejnek, Provazník, Spudil - Suchý, Fiedler, Berger - Šimoníček, Chytráček, Šejnoha - Chochola, Havlíček, Petr.

Hosté k zápasu odcestovali bez čerstvé posily Ondřeje Potůčka, kterému svaz nevyřídil registraci. Přesto hráli Trutnovští od začátku výborně a pod vedením nového kapitána Pavla Suchého se dostali brzy do dvougólového vedení. V čase 10,56 se od modré trefil obránce Klement a v čase 13,13 se po nahrávce Spudila a Šejnohy prosadil Chytráček - 0:2.

Benešov snížil v 17. minutě, když využil nabídnutou přesilovku. O minutu později vyrovnal, když využil druhou přesilovku. V obou případech byl aktivní domácí obránce Verbík, z jeho akcí těžili střelci Jágr a Kocman - 2:2.

Našim hráčům se nepovedl vstup do druhé třetiny. V čase 20,23 poslal domácí do vedení Kaňka a o tři minuty později využili Benešovští už potřetí přesilovku - Kocman dával na 4:2. Teprve potom se naši sebrali a dřeli opět naplno. Výsledkem bylo snížení na 4:3 ve 38. minutě, kdy Šimoníček prostřelil domácího gólmana Malíka.

Ve třetí třetině Trutnovští zcela ovládli hru. Na domácího brankáře vyslali 23 střel, Kudrna naopak v naší svatyni čelil pouze 8 ranám. Přesto dali gól Benešovští, když proměnil přihrávku zpoza branky Nestrašil. Naši přitlačili protivníka před jeho svatyni, ale skórovat se povedlo pouze Chocholovi v 57. minutě.

Foto: Deník/Pavel Šimáček

Ohlasy po utkání

Martin Řehák, asistent trenéra HC Trutnov: "Po dnešním výkonu jsme výsledkem zklamáni. Zasloužili jsme si minimálně bod, ale hokej se hraje na góly a těch jsme dali méně. Soupeř vytěžil z minima maximum. Střelecké štěstí se k nám v závěru nepřiklonilo. Kluci měli nasazení, makali a bojovali. Bylo to pohledné utkání."

Petr Chytráček, útočník HC Trutnov: "Bylo to dobré, bojovné utkání. Je škoda, že se nám nepodařilo využít šance, které jsme měli. V zápas rozhodly přesilovky. Když už jsme dostali šanci nějakou hrát, nechali jsme se zbytečně vyloučit. Benešovu se povedlo z přesilovek dát góly, což rozhodlo."

Reportáž: pec, ml