|

Máme první vítězství, Kutné Hoře jsme doma nasázeli sedm gólů!

Pěti góly ve druhé třetině rozhodli trutnovští hokejisté nedělní duel s Kutnou Horou. V zápase II. ligy byli naši hráči jasně lepší, střelecky aktivnější, ale výhru si pojistili až po první pauze dvěma využitými přesilovkami v rozmezí 48 vteřin. Soupeř se nezmohl na odpor. Dvěma góly se blýskl křídelní útočník Jan Berger, nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Pavel Suchý. Trutnov se v tabulce posunul na sedmou příčku.

TRUKUT
Trutnov
4.
Trutnov
27.09.2009
17:00
7:2
(1:2, 5:0, 1:0)
Kutná Hora
12. Berger (Poul, Havlíček), 23. Suchý, 23. Spudil (Fiedler), 24. Berger (Poul), 31. Antonín (Fiedler, Suchý), 34. Chytráček (Spudil), 54. Petr (Chytráček) - 4. Hemský (Bláha), 10. Kraučuk (Křišťan). Rozhodčí: Chlaň - Lučan, Šmika. Vyloučení: 4:10 + navíc Malý (K. Hora) osobní trest 10 minut, využití 3:0. Diváků: 500.

Trutnov: Alexa - Antonín, Klement, Poul, Spudil, Lesák, Mlejnek, Provazník - Suchý, Fiedler, Chochola - Šejnoha, Havlíček, Berger - Dlab, Chytráček, Petr - Svoboda, Mašek, Řehák.

Kutná Hora: Kalousek (24. Malý) - Adamec, Bláha, Muras, Prachař, Veselý, Janata, Šlejtr, Heřmanský, Florian, Kadlec, Kraučuk, Hemský, Kepálek, Křišťan, Králíček, Beránek, Nakládal.

Naši do zápasu vstoupili aktivně, ale první góly stříleli překvapivě hosté. Ve 4. minutě se po rychlém protiútoku prosadil Hemský a v 10. minutě skóroval Kraučuk, když se v obranném pásmu srazili tři trutnovští hokejisté s jedním ze soupeřových hráčů a střelec hostů zůstal před bránou zcela nekrytý. Naše to ale nezlomilo, bojovali, tlačili se do útoku a brzy snížili. Ve 12. minutě při dvojnásobné přesilovce Berger šikovně tečoval Poulovu střelu od modré - 1:2.

Zlom nastal ve druhé třetině, když Trutnov využil dvě přesilovky. Nejprve si náš útočník Suchý vybruslil z rohu útočného pásma před branku, před gólmanem zamíchal pukem a mazácky vyrovnal na 2:2. A za dalších 48 vteřin už domácí po další přesilovce vedli, když obránce Spudil dělovkou od modré propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:2. A když za dalších 30 vteřin poslal Berger domácí do dvougólového vedení, měnili hosté gólmana.

Ani to ale trutnovský brankostroj nezastavilo. Naši hráli s přehledem, narozdíl od soupeře se nedopouštěli zbytečných faulů. V 31. minutě prostrčil puk do branky aktivně hrající obránce Antonín, když dobře clonil před gólmanem hostů. Ve 34. minutě vypálil od modré další pumelici obránce Spudil, k vyraženému puku se dostal Chytráček, mazácky objel brankáře a elegantně zasunul do odkryté branky - 6:2.

V závěrečné třetině přidal sedmý gól Petr, po vzorné spolupráci s Chytráčkem. Po parádním výkonu tak Trutnov splnil cíl - vyhrál v základní hrací době a pobavil diváky rychlým a důrazným hokejem.

Ohlasy po utkání

Radim Haupt, trenér Trutnova: "Můžeme být spokojení se třemi body. Rozhodly přesilovky a druhá třetina. Kutná Hora nestíhala, začala nás faulovat. Bylo to vítězství kolektivu, nesmíme ale usnout na vavřínech a musíme se stále zlepšovat."

Milan Kraučuk, trenér Kutné Hory: "Zápas jsme prohráli ve druhé třetině během minuty a půl, kdy jsme inkasovali tři góly. To nám podlomilo nohy, naše psychika už pak byla nalomená. Domácí na tom byli dobře bruslařsky, měli větší chuť, my už jsme to zkrátka nezvládli.

Reportáž: pac