|

Trutnovu domácí zápas nevyšel a sérii tak rozhodne pátý úterní zápas v Benešově

Čtvrté utkání začali hosté hned po padesáti vteřinách úvodní brankou. Trutnov ale vyrovnal zásluhou Mikšovského po samostatném nájezdu. Do vedení šli znovu hosté na začátku třetiny, když domácí obránci nedokázali odzbrojit Peťovského. A když přidal kapitán Kaňka třetí gól, vypadalo to s Trutnovem špatně. V závěru sice ještě snížil po obrovském tlaku tečí Hruška, ale hosté si už své vítězství pohlídali a celá série se tak přesune k poslednímu pátému utkání do Benešova.

TRUBNS
Trutnov
ČF4

29.03.2009
17:00
2:3
(1:1, 0:2, 1:0)
Benešov
Branky a nahrávky: 9. Mikšovský (Jindřich), 59. Hruška (Chaloupka, Jaroměřský) - 1. Strnad (Novák), 23. Peťovský (Vacek), 33. Kaňka (Verbík J.). Rozhodčí: Úlehla. Vyloučení: 11:13. Využití: 1:1. Diváci: 1020.

Trutnov: Ševčík - Jaroměřský, Chaloupka, Hornyš, Rejzek, Marša, Tomáš - Andres, Mikšovský, Havlíček - Jindřich, Hruška, Potůček – Ropický, Chytráček.

Začátek utkání domácím vůbec nevyšel. Hned v čase 0:50 našel Jágr zadovkou před brankou Strnada a ten překonal ležícího gólmana – 0:1. Za další minutu ale mohl vyrovnat Potůček, ovšem jeho mazácká střela šla těsně vedle. V 7. min. mohli hosté přidat druhý gól, ale netrefili neuvěřitelně prázdnou bránu. Hned poté poslal rozhodčí Trutnov do dvojnásobného oslabení, kterému se domácí přes minutu úspěšně ubránili. Přísloví nedáš dostaneš, se ale i tentokrát osvědčilo. Jindřich našel z rohu obranného pásma krásnou a přesnou přihrávkou rozjetého Mikšovského, který trefil přesně pravý růžek benešovské branky – 1:1. Poté doslali výhodu dvojnásobné přesilovky také domácí, ale ani jim se nezadařilo. Dvě minuty před koncem se stejná situace opakovala na druhé straně. V ní se Trutnov celou dobu bránil a pak předvedl nádherný zákrok domácí gólman Petr Ševčík, který efektním zákrokem chytil do lapačky puk. První třetina byla ve znamení vyloučení, když rozhodčí odpískal přes deset nedovolených zákroků.

Ani úvod druhé třetiny domácím vůbec nevyšel. Hned ve 2. min. pronikl mezi obránci Peťovský a bekhendem překonal Ševčíka – 1:2. Poté se hrálo bez větších šancí na obou stranách. Až v polovině utkání dostali hosté téměř celé dvě minuty trvající výhodu dvou mužů v poli. Po velkém tlaku, kdy Ševčík několikrát chytil jasné šance, se ke konci přeci jen prosadil Kaňka, který poslal hosty už do dvougólového vedení – 1:3.

Začátek třetí třetiny odehráli domácí znovu třech, ale tentokrát se ubránili. V dalších minutách se na ledě nic důležitého nedělo, až ve 47. min. nastřelili hosté tyčku. A za další čtyři minuty zvonila konstrukce domácí branky podruhé. V 53. min. mohl definitivně rozhodnout Kounovský, který ve vlastním oslabení vystihl rozehrávku domácí obrany, ale v samostatném nájezdu Ševčíka nepřekonal. V čase 57:55 dostali domácí výhodu dvojnásobné přesilovky. Trutnovští trenéři si vzali oddechový čas a odvolali Ševčíka z brány. Na ledě tak měli domácí výhodu šesti mužů proti třem. A v čase 58:34 se to povedlo. Po střele Chaloupky od modré čáry tečoval lehce puk Hruška a poslal ho přesně mezi nohy gólmana – 2:3. Přesilovka pokračovala a domácí stále hráli bez gólmana v šesti. Obrovský tlak ale nedokázali trutnovští střelci přesně zakončit. V posledních sekundách měl obrovskou šanci Jindřich, ale jeho bekhendová střela mu nevyšla a kotouč těsně minul odkrytou klec. A jelikož už se neprosadil ani jeden domácí hráč, tak se mohli radovat hráči Benešova. Trutnovu tak po dlouhých šesti domácích výhrách skončila vítězná série.


Utkání sledovala rekordní návštěva přes tisíc diváků! Reportáž: Daniel Havelka