|

Benešov využil čtyři přesilovky a ujal se v sérii vedení

První utkání čtvrtfinále začalo v pondělí na ledě favorita v Benešově. Rozhodující pro vývoj utkání se nakonec ukázalo vylučování hostujících hráčů. V průběhu sice Trutnov dvakrát vedl a vyhrál první třetinu 1:2. Pak ale domácí hráči vyrovnali a šli poprvé ve druhé třetině do vedení. Ve třetí části přidal Benešov čtvrtý gól, ale Jindřich ještě dokázal hned v zápětí snížit na 4:3. Pak ovšem naplno zabodovali domácí střelci a o výsledku utkání bylo rozhodnuto.

BNSTRU
Benešov
ČF1

23.03.2009
18:00
7:3
(1:2, 2:0, 4:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 13. Holánek (Novák), 23. Kaňka (Kounovský), 30. Peťovský (Vacek), 45. Kocman (Macek), 51. Kaňka (Macek), 56. Verbík (Kounovský), 56. Novák (Jágr) - 10. Chaloupka (Hruška, Divíšek), 16. Potůček (Králíček, Horák), 47. Jindřich (Mikšovský, Havlíček). Rozhodčí: Smítka. Vyloučení: 7:10. Využití: 4:1. Diváci: 525.

Benešov: Malík - Macek, J. Verbík, Kocman, Kaňka, Kounovský - Pešek, Zeman, Novák, Holánek, Jágr - Košatka, R. Verbík, Peťovský, Vacek, Moravec - Jaeger.

Trutnov: Ševčík – Drtina, Rejzek, Jaroměřský, Chaloupka, Marša, Drábek, Hornyš – Králíček, Horák (40. Chytráček), Potůček – Andres, Divíšek, Hruška – Mikšovský, Havlíček, Jindřich.

Do utkání vstoupili lépe naši hráči. V 9. min. se po přihrávce Hrušky trefil do odraženého puku obránce Chaloupka a Trutnov šel do vedení – 0:1. Vyrovnání přišlo za další tři minuty, přesnou střelou k tyči nedal Ševčíkovi šanci Holánek – 1:1. Za další tři minuty šel ale opět do vedení Trutnov. V nepřehledné situaci před domácím gólmanem se nejlépe zorientovat Potůček – 1:2.

Do druhé třetiny vlétl aktivněji Benešov a ve dvojnásobné přesilovce po dvou minutách hry zásluhou nejlepšího hráče domácích Kaňky vyrovnal – 2:2. Dokonalý obrat přišel v polovině zápasu, když se v další přesilovce trefil přesně po přihrávce zpoza brány Peťovský – 3:2.

Začátek třetí třetiny byl opět ve znamení vylučování hostujících hráčů. Nutno ovšem podotknout, že většinu faulů viděl jenom pan rozdodčí! Ten poslal ve 44. min. po dalším vymyšleném "nedovoleném" zákroku trutnovské mužstvo do třech a Ševčík počtvrté inkasoval – 4:2. Naši borci se ale nevzdávali a hned za další necelé tři minuty snížil v přesilovce Jindřich – 4:3. Vysněné vyrovnání se ale nekonalo. Hosté si v 51. min. nepohlídali kapitána Kaňku, který sólem přes celé hřiště vstřelil svůj druhý gól v utkání – 5:3. V 56. min. ale hosté opět doplatili na vyloučení a Verbík zvýšil na 6:3. Za dalších dvanáct vteřin! Přidal sedmý gól Novák, což už ale vůbec nic pro vývoj série neřešilo.


Ohlasy po utkání:


Jan Jaroměřský:

Ve druhé třetině jsme to trochu pocenili, to byla velká škoda. Ve třetí třetině jsme inkasovali smolný gól na 5:3, pak jsme to zbytečně brzo vzdali. Měli jsme tam dost času na to, aby se to dalo ještě zvrátit.


Ondřej Potůček:

Rozhodčí nás trochu zaříznul, měl jsme moc vylučovaných a to rozhodlo. Zlomový okmažik přišel ve třetí třetině, kdy jsme sice snížili na 4:3, ale v oslabení jsme inkasovali pátý gól.


Benešov se tak ujal v sérii vedení 1:0. Další zápas je na pořadu ve středu v Trutnově. Utkání začíná v 18:00 hodin.

Ohlasy po utkání

Milan Plodek:

"Klíčová byla druhá třetina. V té první se hrál ještě hokej a to nám vyhovovalo, byli jsme lepší. Od druhé třetiny soupeř přitvrdil, začal hrát agresivněji, lépe bruslit a my jsme se k naší hře už nedostali. Byli jsme pod tlakem a soupeř převzal aktivitu. Neubránili jsme některá zbytečná vyloučení nebo vymyšlená rozhodčím. Do středy musíme malinko naši hru změnit a hrát více agresivněji. Soupeř nám předvedl, jak se hraje play-off a my jsme se tou jejich hrou trápili. Musíme se připravit na středu, uvidíme jak se kluci dají po zdravotní stránce do kupy a jak postavíme sestavu. Každopádně musíme doma vyhrát a v pátek se v Benešově uvidí."


Josef Kaisr:

"V první třetině jsme hráli zakřiknutě a málo agresivně. Ve druhé nás zvedly přesilovky a to jsme ještě netrefili dvakrát prázdnou bránu. Ve třetí třetině jsme již hráli dobře a přesilovky nám pomohly k výhře. Soupeř, jak začal prohrávat, znervózněl, přestalo se mu dařit a závěr nezvládl."

Reportáž: Daniel Havelka