|

Trutnov první utkání s Děčínem zvládl s přehledem a ujal se v sérii vedení 1:0

Naplněná trutnovská aréna sledovala v prvních minutách, jak se obě mužstva rozehrávají. Do první šance se dostali hosté, ale poté už převzali otěže zápasu domácí. Mikšovský po prvním gólu v první třetině přidal ve druhé části i svou druhou branku, a když se nádherně prosadil minutu před koncem Divíšek, zdálo se být rozhodnuto. Stejný hráč pak na začátku třetí třetiny přidal svůj druhý gól. Hosté sice kosmeticky upravili skóre, ale Jaroměřský krásnou střelou uzavřel skóre na konečných 5:1.

TRUDEC
Trutnov
OF1

17.03.2009
18:00
5:1
(1:0, 2:0, 2:1)
Děčín
Branky a nahrávky: 9. Mikšovský, 26. Mikšovský (Havlíček), 40. Divíšek, 44. Divíšek (Jaroměřský), 53. Jaroměřský (Chaloupka) - 51. Saska (Kentoš). Rozhodčí: Kareš. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:1. Diváci: 820.

Trutnov: Ševčík – Fejgl, Rejzek, Jaroměřský, Chaloupka, Marša, Drábek, Tomáš, Hornyš - Horák, Králíček, Potůček - Hruška, Divíšek, Andres – Mikšovský, Havlíček, Jindřich – Chytráček, Nakládal.

Děčín: Zikmund - Stezka, Bedan, Sádovský, Brož, Mizera, Saska, Marek, Zákoutský - Kentoš, Gergel, Mouka, Luka O., Štverák, Filipovský, Sladký, Vopálka, Holomek, Lehký.

Už v první minutě měli hosté obrovskou šanci ke vstřelení gólu, když domácí obrana nedokázala včas uklidit puk do bezpečí a několikrát byla odkrytá brána. Hosté měli více ze hry, ale domácí se úspěšně bránili. Poté se postupem času hra vyrovnala. V 7. min. přišlo na domácí straně první vyloučení, ale za další minutu se nechal vyloučit i hostující hráč, který tak řešil faulem nájezd domácích dva na jednoho v oslabení. Po návratu hráče z trestné lavice hrál Trutnov přesilovku, kterou dokázal v čase 8:20 využít Mikšovský. Ten vystihl špatné odehrání puku obránce z pásma a lehkou střelou od modrý poprvé nachytal gólmana na švestkách – 1:0. Ve 13. min. udělal za svou bránou velkou chybu Zikmund, který chyboval v rozehrávce, ale domácí se ke střele nedostali. Ke konci třetiny vyrobil další obrovskou chybu Zikmund, který nezachytil lehký lob a jen smůla zabránila vstřelení gólu. Poté před ním domácí vytvořili doslova peklo, puk létal několikrát za sebou přes brankoviště, ale kotouč se do brány nedostal.

Úvod třetiny začalo vyloučením Trutnova. V té jel Gergel sám na Ševčíka, ale ten jeho kličku do bekhendu vystihl. Po naskočení domácího hráče z trestné lavice mohli jít tři Trutnováci na jednoho obránce, ale puk se jim nepodařilo zavést do třetiny. Ve 26. min hostující obrana zapomněla na Mikšovského, který se dostal k puku po odražené střele Havlíčka a poslal ho z mezikruží nad ramenem Zikmunda do děčínské svatyně – 2:0. Ve stejné minutě chyboval v rozehrávce hostující obránce a Divíšek se řítil sám na gólmana. Trutnovský střelec neotálel a tvrdě vypálil, ale jen do břevna Zikmundovi konstrukce. Sám střelec už zvedal ruce nad hlavu, ale rozhodčí jednoznačně rozpažil. Důležitý okamžik přišel ve 35. min., kdy Trutnov přežil minutové oslabení tři na pět. V něm výborně zachytal Ševčík, který obětavými zákroky nedovolil Děčínu snížit. Dvě minuty před koncem třetiny udělal chybu v rozehrávce Jindřich a hostující Zákoutský jel sám na Ševčíka, ovšem nemastnou střelou ho nepřekonal. Poté předvedl neuvěřitelný gól Honza Divíšek! Minutu před koncem vystihl špatnou rozehrávku ve středním pásmu, sebral puk a mazal s ním osamocen na Zikmunda. Poté naznačil golfový úder, gólman vyjel 3 metry z brány, ale Honza si šikovně počkal a po kličce pohodlně skóroval do prázdné brány – 3:0.

Začátek třetí třetiny byl stejně jako konec té druhé v režii Divíška. Ten si po třech minutách počkal před brankou na odraženou střelu Jaroměřského od modrý a nadvakrát překonal nikým neobtěžován Zikmunda a poslal domácí už do čtyřgólového vedení – 4:0. Poté bylo na obou stranách vyloučeno několik hráčů. Po jednom z nich hráli hosté přesilovku a snížili na 4:1. V 53. min. se dostal do 100% šance Jindřich, který netrefil prázdnou bránu. Poté byl ale faulován a Trutnov hrál přesilovku. V ní si domácí divácí po několika sekundách ohřáli oko. Po krásné přihrávce Chaloupky se před Jaroměřským otevřel prostor, kde byla na konci zcela odkrytá hostující klec a pro šikovného beka již nebyl problém zakončit – 5:1. Nutno podotknout, že při tomto góle byl malinko atakován Zikmund, ovšem rozhodčí nezapískal a tak to bylo zase o čtyři góly. V 56. min. se dostali do přečíslení dva na jednoho dva trutnovský obránci, ale Hornyš napálil puk jenom do gólmana. V posledních minutách ještě dovršil hostující gólman Zikmund svůj špatný výkon zbytečným vyloučením, který „podtrhl“ desetiminutovým osobním trestem za nesportovní chování. Minutu před koncem rozebrala elitní formace domácích děčínskou obranu, ale Havlíček trefil pouze konstrukci odkryté brány. Trutnov si tak připisuje první vítězství v sérii. Ta pokračuje ve čtvrtek v Děčíně.

Ohlasy po utkání

Milan Plodek (Trutnov): "Domácí vítězství jsme potřebovali, teď můžeme jet do Děčína v klidu a sérii tam ukončit. Soupeř nás ze začátku zaskočil svojí aktivitou. Nečekali jsme to od nich. Dvakrát nás porazili v základní části, tak si asi věřili. Kluci byli malinko nervózní, ale postupem času jsme se do hry dostali, Děčín jsme do šancí nepouštěli a byli jsme lepší."

Vít Borůvka (Děčín): "Do utkání jsme nastoupili v tom duchu, co jsme si řekli. Z obrany, hrát aktivně, což se nám dařilo. Neproměnili jsme na začátku jednu dvě šance, kde byla prázdná brána. Potom jsme dostali dvě laciné branky a potom už byl Trutnov lepším týmem. Má kvalitní mužstvo, několik šikovných hráčů do koncovky, dobře bruslí. Do domácího utkání určitě nastoupíme znovu motivovaní."

Reportáž: Daniel Havelka