|

Ani hattrick Jana Divíška, který přidal ještě asistenci, nepomohl Trutnovu na vítězství

Zápas jaký byl k vidění v Děčíně mají diváci rádi. Neuvěřitelná přestřelka, ve které se oba týmy střídali ve vedení dopadl nakonec lépe pro domácí, kteří gólem z poslední minuty rozhodli o svém vítězství. Trutnov si ale i tak zajistil krásné sedmé místo a v prvním kole vyřazovacích bojů narazí znovu na Děčín.

DECTRU
Děčín
38.

11.03.2009

6:5
(1:2, 2:2, 3:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 11. Stezka, 29. Sladký (Kentoš), 31. Tomeček (Postl), 46. Štverák , 59. Tomeček, 60. Štverák (Filipovský) - 11. Divíšek (Jaroměřský), 15. Divíšek (Mikšovský), 32. Andres (Divíšek), 38. Divíšek (Jaroměřský), 42. Ropický (Jaroměřský, Hruška). Rozhodčí: Dundr. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:3. Diváci: 280.

Trutnov:

V úvodu zápasu bylo k vidění po jedné šanci na obou stranách. Přesně v polovině utkání se ale už domácí prosadili gólově. Stezka vypálil od modrý a propálil vše co mu stálo v cestě i s gólmanem Ševčíkem – 1:0. Radost z vedení ale netrvala příliš dlouho. Za necelou minutu přihrál Jaroměřský Divíškovi a ten blafákem vyrovnal na 1:1. Ve 14. min. se nechali během půl minuty vyloučit dva domácí hráči a Trutnov dostal výhodu dvojnásobné přesilovky. V té se prosadil nejproduktivnější útok a po spolupráci s Mikšovským byl na konci akce znovu Jan Divíšek, který poslal Trutnov do vedení – 1:2.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí a hosté se svou nedisciplinovanosti připravili o vedení. Nejprve se ve 29. min. při signalizovaném vyloučení trefil Sladký a za další necelé tři minuty po něm poslal Děčín v přesilovce znovu do vedení Tomeček – 3:2. Stejně jako při prvním gólu, ani tentokrát ovšem radost z vedení netrvala dlouho. Přesně 35 sekund. Divíšek viděl rozjetého Andrese, kterého přesnou nahrávkou vyslal do samostatného nájezdu a nejlepší střelec Trutnova se nemýlil – 3:3. Ani tentokrát to ale nebylo ze strany hostů vše. Ve 38. min. si znovu zopakovali spolupráci Jaroměřský s Honzou Divíškem a tem svým třetím gólem v tomto utkání poslal krkonošský celek do vedení a sám tak zkompletoval svůj hattrick – 3:4.

Vstup do třetí části vyšel Trutnovu náramně. Hned po minutě hry se v přesilovce prosadil po třetí Jaroměřského asistenci v zápase Ropický a hosté šli poprvé do dvoubrankového vedení – 3:5. Poté se ale nechali znovu vyloučit a domácí ve 46. minutě využili další přesilovku – 4:5. Do konce zápasu zbývalo odehrát dvě minuty a rozhodčí nařídil za zalehnutí puku v brankovišti prit Trutnovi trestné střílení. To domácí Tomeček proměnil a rozveselil tak všechny diváky v hale - 5:5. Když už se zdálo, že zápas půjde do prodloužení, přišel pro Trutnov šok. 33 vteřin před koncem přidal po rychlé akci šestý gól Čtverák a Děčín si tak připisuje do tabulky tři body, Trutnov odjíždí s prázdnou.

Podle hrubých výpočtů tedy pro nás bude play-off vypadat takto: umístili jsme se na 7. místě, což znamená, že narazíme v prvním utkání na mužstvo, které se umístilo na 10. místě, což by měl být Děčín. Reportáž: Daniel Havelka