|

Překvapení je na světě: Trutnov se po výhře v Benešově posunul do první osmičky

Zní to jako pohádka. Trutnov se v závěru základní části posunuje zápas od zápasu stále výše a výše. Po překvapivé výhře na ledě favorita v Benešově zvýšil svoji neporanitelnost už na čtyři zápasy v řadě a dokonce se dostal na vysněné sedmé místo! Jako třešničkou na dortu je v dnešním utkání první vychytaná nula našeho gólmana v této sezóně!

BNSTRU
Benešov
36.

04.03.2009

0:3
(0:0, 0:1, 0:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 33. Andres (Hruška, Jaroměřský), 43. Andres (Chaloupka), 60. Hruška. Rozhodčí: Nečas. Vyloučení: 4:7. Diváci: 450.

Trutnov:

Ve velmi vyrovnané a bezbrankové první třetině otevřel v polovině zápasu skóre Andres. Navrátilec do sestavy se trefil ze samostatného nájezdu po krásné přihrávce Hrušky – 0:1. Poté hosté přečkali přes minutu trvající oslabení pět na tři. Ve třetí třetině probíhala třetí minuta a Bronislav Andres se po přihrávce Chaloupky zpoza brány trefil podruhé – 0:2. To už pro Trutnov vypadalo velice nadějně. Domácí se ale v žádném případě nevzdávali a svého soupeře začali mírně přehrávat. Gól se jim ale nedařilo vsítit, protože v trutnovské brance stál dnes neuvěřitelný Petr Ševčík. Ten přiváděl domácí střelce k šílenství. Ti ho nedokázali překonat ani v další dvojnásobné přesilovce v 52. minutě. V závěru to ještě domácí zkusili v šesti, když odvolali gólmana a pro Hrušku nebyl problém dopravit puk do odkryté brány potřetí – 0:3. Trutnov tak díky Andresovi a zejména Ševčíkovi poskočil zase o kus výše v tabulce. Podaří se našemu celku udržet krásnou sedmou pozici v tabulce i po dalším utkání, nebo dokonce poskočíme ještě o kousek výše? Odpověď se dozvíme už tuto neděli, kdy hostíme HC Litoměřice. Přijďte naše borce podpořit a pomoci jim v boji o první osmičku. Zápas začíná v 17:00 hodin.

Ohlasy po utkání

Milan Plodek: "Utkání bylo hodně vyrovnané, oba týmy si vytvořily dost šancí. Důležité bylo, že v rozhodujcích chvílích zápasu, při dvou více než minutových oslabeních tří proti pěti, nás podržel brankář. Kluci to odmakali, odbojovali, skákali do střel, mělo to parametry zápasů play-off. Ukázalo se, že i zápasy venku hrát umíme. Pokud přidáme ještě více agresivity, můžeme v play-off myslet i na další kola."

Reportáž: Daniel Havelka