|

Trutnov se dostal po jasné výhře nad Kobrou Praha do play-off

Zápas s předposledním celkem tabulky Kobrou Praha měl být pro Trutnov jasnou záležitostí. Hned po dvaceti vteřinách hry se ale podařilo hostům skórovat. Poté už byl v první třetině Trutnov jasně lepší a vyhrál ji zcela bezpečně 4:1. Do druhé třetiny se ovšem hra překvapivě vyrovnala a hosté snížili dokonce na jednobrankový rozdíl. Ve třetí části hry už na ledě opět dominovali domácí hráči a čtyřmi góly svého soupeře jasně přehráli. Ziskem tří bodů se tak Trutnov dostal se stoprocentní jistotou do play-off a bude čekat na svého soupeře.

TRUKOB
Trutnov
35.

01.03.2009

8:5
(4:1, 0:2, 4:2)
Kobra Praha
Branky a nahrávky: 3. Nakládal (Chytráček), 6. Potůček (Horák, Chaloupka), 11. Marša (Králíček), 15. Havlíček (Divíšek, Hruška), 44. Hruška (Chaloupka), 46. Ropický (Chytráček, Nakládal), 47. Hruška (Divíšek, Havlíček), 51. Rejzek (Ropický, Nakládal) - 1. Žáček (Paris, Valenta), 22. Vaněček (Culka), 31. Černý (Culka), 59. Drbohlav, 60. Culka (Georgiev, Vaněček). Rozhodčí: Úlehla. Vyloučení: 7:9 + navíc Novák (Kobra) osobní tresty 10 minut a do konce utkání, Čurda (Kobra) osobní trest 10 minut. Využití: 4:1. Diváci: 480.

Trutnov: Škop – Fejgl, Marša, Jaroměřský, Chaloupka, Rejzek, Drábek, Tomáš, Hornyš, Mlejnek - Horák, Králíček, Potůček - Hruška, Divíšek, Havlíček – Chytráček, Ropický, Nakládal.

Hned po dvaceti vteřinách se dostali hosté do přečíslení dva na jednoho, první střelu dokázal Škop ještě vyrazit, ale po následné dorážce Žáčka šla Kobra překvapivě do vedení. Škop byl v tomto okamžiku zcela bezmocný – 1:0. Uklidnění pro domácí ovšem přišlo velice rychle. Ve 3. min. se prosadil třetí útok. Chytráček našel před brankou Nakládala a Trutnov jeho zásluhou vyrovnal – 1:1. V 5. min. doslali domácí přes minutu trvající výhodu přesilovky pět na tři, kterou po krásné dokázali využít. Chaloupka našel od modrý Horáka, ten poslal křižnou nahrávku před bránu, kde stál osamocený Potůček, který střelou z první poslal Trutnov do vedení – 2:1. Další přesilovku si domácí zahráli v 11. min. a také tentokrát ji dokázali gólově využít. Králíček viděl od modrý najíždějícího Maršu, který osamocen před bránou nedal gólmanovi šanci a přesnou střelou k tyči zvýšil už na 3:1. V 15. min. se domácí prosadili v přesilovce potřetí. Havlíček se nejlépe zorientoval ve schrumáži před brankou a dorážkou do odkryté brány přidal čtvrtý gól – 4:1. V 18. min. navíc Ropický trefil po přihrávce Chytráčka tyč.

Úvod domácím nevyšel podle představ. Místo aby přidali další góly, nechali se ukolébat a hosté snížili. Domácí obrana nechala vyjet z rohu hřiště Vaněčka, který střelou do šibenice snížil na dvoubrankový rozdíl – 4:2. V polovině zápasu hráli přesilovku hosté a Černý dokázal překonat ležícího Škopa a dostal tak Kobru překvapivě znovu do zápasu – 4:3. Ve 35. min se už dostávalo samostatného nájezdu hostující hráč, ale Jaroměřský sice za cenu faulu, ale dokázal ho zastavit. Při tomto zákroku si ale zranil tvář a zkrvaven odešel na ošetřovnu.

Po třech minutách hry ve třetí části přidali domácí pátý gól. Hruška po přihrávce Chaloupky ve středním pásmu objel obránce, tísněn udělal kličku gólmanovi a dostal Trutnov při hře čtyři na čtyři znovu do dvoubrankového vedení – 5:3. Ve 46. min. projel Chytráček od modré čáry až před gólmana, vystřelil, ten jeho pokus vyrazil pouze před sebe a Ropický dorazil puk pohodlně do brány – 6:3. Za další minutu vstřelil Hruška po asistenci Divíška zpoza brány krásnou střelou do šibenice svůj druhý gól – 7:3. Devět minut před koncem využil Trutnov už čtvrtou přesilovku. Rejzek vystřelil od modrý a propálil vše co mu stálo v cestě – 8:3. Poté tlak Trutnova pokračoval, ale domácí z toho vytěžili pouze nastřelenou tyčku Chytráčkem. Pár minutek před koncem Divíšek rozehrával puk v obranném pásmu a chtěl ho poslal na Hornyše, který stál před vlastní bránou. Kotouč ale směřoval přímo na Škopa, kterého tento nečekaný manévr překvapil v nedbalkách a domácí si tak dali vlastní gól – 8:4. Minutu před koncem koncentrace domácích polevila a Kobra zásluhou Culky snížila na konečných 8:5. Reportáž: Daniel Havelka