|

Trutnov si připisuje další skalp silného soupeře, Jindřichův Hradec odjíždí bez bodu

V prvních minutách byli lepší domácí hráči, což potvrdili dvěma góly. Hosté ale velice rychle snížili. Ve druhé třetiny hosté dokonce vyrovnali, ale domácí poté dvakrát využili přesilovku a znovu se dostali do dvoubrankového vedení. Své vedení dokonce ještě ve třetí třetině o jeden gól navýšili, ale hosté zápas zdramatizovali, když se před koncem dvakrát trefili. Nakonec se ale nechali vyloučit a tím tak Trutnovu usnadnili ubránit vítězství.

TRUJHR
Trutnov
31.

08.02.2009

5:4
(2:1, 2:1, 1:2)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 11. Mikšovský (Andres), 17. Jindřich (Potůček), 33. Mikšovský (Jaroměřský, Divíšek), 36. Andres (Králíček, Divíšek), 47. Andres (Divíšek, Mikšovský) - 17. Lang (Vinogradov, Dolina), 27. Hofmeister (Milotinský, Szakal), 48. Skokan (Šťastný, Hofmeister), 54. Milotinský (Hofmeister, Klíma). Rozhodčí: Nečas. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:1. Diváci: 420.

Trutnov: Ševčík - Fejgl, Drtina, Jaroměřský, Marša, Rejzek, Tomáš, Hornyš - Králíček, Jindřich, Potůček - Andres, Divíšek, Mikšovský - Horák, Havlíček, Chytráček - Ropický.

První velká šance domácích přišla ve 4. min. v přesilovce, kdy Andres sám před gólmanem pálil těsně vedle. V 7. min. ale domácí pokazili rozehrávku v obranném pásmu a před Ševčíkem stál osamocený hostující hráč, domácí brankář ale jeho pokus zlikvidoval. V 9. min. se dostal Vinogradov po krásném průniku domácí obranou až před Ševčíka, ale ten jeho pokus chytil. V 11. min. si Mikšovský po přiklepnutí Andrese ve středním pásmu převzal puk, zavezl ho za modrou a bombou k tyči propálil gólmana – 1:0. Hned v zápětí dostali domácí výhodu přesilovky. V ní měl dvě velké šance Jindřich, který byl dvakrát sám před gólmanem, ale ten obě jeho střely chytil. V 17. min. zachytil Potůček u mantinelu špatnou rozehrávku hostujícího obránce, získal puk a přihrál ho rozjetému Jindřichovi, který střelou mezi kruhy dostal Trutnov do dvoubrankového vedení – 2:0. Radost ale netrvala dlouho. Za dalších 11 sekund vystřelil od modrý Vinogradov, Ševčík jeho střelu vyrazil pouze před sebe a Lang dorážkou snížil na 2:1.

Ve 22. min. jel Divíšek sám na gólmana, ale ani nadvakrát ho nedokázal překonat. Ve 25. min. se Divíšek řítil znovu do brejku, ale hosté ho v poslední chvíli zastavili faulem. Po ubránění přesilovky se dostali hosté do přečíslení dva na jednoho a Hofmeister střelou do odkryté brány pohodlně vyrovnal – 2:2. Ve 32. min. jel Jindřich sám na gólmana, ale napálil puk jenom do strážce hradecké svatyně. Ve stejné minutě hosté vyhodili puk za mantinel a dostali trest za zdržování hry. V přesilovce vypálil hned po vyhrané buly tvrdě od modrý Jaroměřský, puk se od gólmana odrazil před Mikšovského, který dostal domácí znovu do vedení – 3:2. Za další minutu dostali hosté další dvouminutový trest. Divíšek zavezl puk do pásma, našel Andrese, kterému ještě první střela nevyšla, ale na druhý pokus už byl trutnovský střelec úspěšný a jeho zásluhou zvýšili domácí na 4:2.

Hned po 23 sekundách jel Jindřich znovu sám na gólmana, ale opět vypálil jen do jeho výstroje. Ve 45. min. se ocitl sám před brankářem i Horák, ale ani on nedokázal hostujícího gólmana překonat. Ve 47. min. se už ale domácí z gólu radovali. Přečíslení dva na jednoho, po kolmici Mikšovského z vlastního pásma, vyřešil Divíšek perfektní nahrávkou na Andrese, který si chvilku potáhl puk, čímž si položil gólmana a poté lehce zvýšil už na 5:2. Hosté ale opět znovu velice rychle zareagovali. Ševčík nejprve s pomocí obránce Tomáše chytil dvě 100% šance, ale na střelu Skokana z mezikruží už byl domácí brankář krátký – 5:3. V 54. min. hrál Jindřichův Hradec přesilovku. V ní se přes obránce uvolnil Milotinský a krásnou střelou bekhendem do šibenice snížil na 5:4. Minutu a půl před koncem byl vyloučen hostující hráč a snížil tak naděje na vyrovnání. Necelou minutu před koncem odvolal hradecký trenér gólmana a vzal si oddechový čas. Hosté se dostali do útočného pásma, ale ke střele se nedostali. Trutnov vedení celkem v pohodě ubránil a připisuje si tak další tři důležité body do tabulky.

Ohlasy po utkání

trenér Milan Plodek: "Celý zápas jsme byli lepší, měli jsme spoustu šancí. Kdyby jsme je využili museli jsme dnes vyhrát minimálně 8:3. Zápas jsme mohli rozhodnout dřív, ale zbytečně jsme ten zápas zkomplikovali."

Reportáž: Daniel Havelka