|

Velké drama bylo k vidění v Jablonci, ale důležité body si nakonec odvezl Trutnov

Zápas jak dělaný pro oko diváka nabídl sobotní zápas v Jablonci. Trutnov, který přijel do Jablonce posílen o hráče z Vrchlabí, nejprve třikrát vedl, ale domácí dokázali pokaždé jejich náskok vyrovnat. Poté se ve třetí třetině naopak během chvilky dostal dokonce do dvoubrankového vedení Jablonec, ovšem i hosté dvěma rychlými góly skóre vyrovnali. Když už se zdálo, že bude o výsledku rozhodovat prodloužení nebo samostatné nájezdy, vzal na sebe zodpovědnost v minulém utkání třígólový střelec Potůček, který 56 sekund před poslední sirénou rozhodl o zisku tří bodů pro Trutnov.

JBLTRU
Jablonec nad Nisou
30.

31.01.2009

5:6
(1:2, 2:1, 2:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 6. Špak (Břízka), 22. Břízka (Stehno, ), 36. Kapička, 43. Kadeřábek (Pabiška, Beránek), 45. Pabiška (Černý, Kapička) - 4. Mikšovský (Jaroměřský), 10. Tomáš, 27. Králíček (Potůček), 51. Mikšovský (Divíšek, Andres), 53. Králíček (Marša), 60. Potůček. Rozhodčí: ?. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 400.

Trutnov:

Výborný vstup do utkání měli naši hokejisté, když úvodní branku vstřelil už ve 4. min. Po asistenci Jaroměřského se přesně trefil Mikšovský – 0:1. Z vedení se ale hosté neradovali dlouho. Za dalších minutu se trefil domácí Špak a bylo vyrovnáno – 1:1. Na začátku 10. min. šel ale Trutnov znovu do vedení zásluhou Tomáše, který se trefil po samostatné akci – 1:2.

Do druhé třetiny naopak vstoupili lépe domácí, kteří se zásluhou Břízky dostali do hry a začínalo se od znovu – 2:2. Tím se ovšem trutnovští hráči nenechali rozhodit a Králíček po asistenci Potůčka dostal své mužstvo potřetí do vedení – 2:3. Ale ani tentokrát jim vedení nevydrželo a za dalších deset minut vyrovnal Kapička – 3:3.

Černá minutka pro hosty přišla po čtyřech minutách hry ve třetí třetině. Nejprve se na konci 43. min. trefil Kadeřábek a na začátku 45. min. přidal další branku Pabiška a hosté rázem vedli o dvě branky – 5:3. Snížit dokázal přesně v polovině třetiny svým druhým gólem Mikšovský, který vykřesal pro Trutnov naději na zvrat – 5:4. Další dvougólový trutnovský střelec se narodil za další necelé tři minuty. Králíček po asistenci Marši znovu vyrovnal – 5:5. To ovšem nebylo ze strany Trutnova vše. Na časomíře se rozeběhla poslední minuta třetí třetiny a k puku se dostal Ondřej Potůček, který po třígólovém koncertu v minulém zápasu rozhodl další důležité utkání – 5:6.

Trutnov si tak trošku překvapivé odváží z Jablonce všechny tři body. Jelikož naši soupeři, kteří jsou v tabulce pod náma, v sobotních zápasech většinou prohráli, tak se náš tým zase o kousek přiblížil vysněnému play-off. Reportáž: Daniel Havelka