|

Trutnov urval v Kolíně dva důležité body po gólu Hornyše v prodloužení

Do Kolína přijeli naši hokejisté s jasným cílem zisku tří bodů. Poté, co se ujali vedení, dokázali domácí průběh zápasu otočit, ale Hruškův gól dvě minuty před koncem třetí třetiny poslal zápas do prodloužení. V něm rozhodl svým druhým gólem v zápase Hornyš.

KOLTRU
SC Kolín
26.

11.01.2009

2:3 pr.
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 40. Kubát, 46. Malý - 24. Hornyš (Hruška), 58. Hruška (Jaroměřský), 62. Hornyš (Jindřich, Králíček). Rozhodčí: . Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 620. Střely na branku: 27:40.

Trutnov:

Na začátku utkání se dostali domácí do tlaku, když hráli tři přesilovky v řadě, ale Trutnov se ubránil. Poté se hra vyrovnala, ale ani jednomu celku se gól vstřelit nepodařilo.

Ve druhé části se hosté dostali do vedení zásluhou Hornyše, který ve 24. min. střelou od modrý využil po přihrávce Hrušky přesilovku – 0:1. Ve 36. min měli vyložené šance Hruška a Divíšek, ale zvýšit skóre se jim nepodařilo. To se naopak podařilo půl minuty před sirénou domácím, kteří tak po zmatku v trutnovské obraně vyrovnali gólem do šatny na 1:1.

Třetí třetina začala pro Trutnov znovu vyloučením a když se ubránili, tak hned po jeho skončení šli domácí poprvé do vedení – 2:1. V té chvíli byli hosté lepší, ale vyrovnávací branku se jim po „festivalu zahozených šancí“ vstřelit nedařilo. Až přišla 58. min., ve které posila z Vrchlabí Hruška poslal po přihrávce Jaroměřského zpoza brány zápas do prodloužení – 2:2.

Prodloužení se hrálo přesně 106 vteřin. Jindřich zavezl puk podél mantinelu do pásma, uviděl před branku najíždějícího Hornyše, který po přesné nahrávce rozhodl svým druhým gólem o zisku dvou důležitých bodů pro Trutnov.

Trutnov se posunul na třinácté místo. Reportáž: Daniel Havelka