|

Sokolov si odváží dva body za výhru po nájezdech

Ve vyrovnaném utkání, kdy se obě mužstva střídala ve vedení se v normální hrací době o vítězi nerozhodlo a tak přišlo na řadu prodloužení. Ani v něm žádný z hráčů nedokázal brankáře překonat a o vítězi se tak muselo rozhodnout v samostatných nájezdech. V těch byl po třetí sérii vyrovnaný stav 2:2, ale poté Divíšek neproměnil, naopak na druhé straně Sláma ano a tak si hosté odvážejí z Trutnova dva body.

TRUSOK
Trutnov
21.

14.12.2008

3:4 sn
(2:2, 1:0, 0:1 - 0:0)
Baník Sokolov
Branky a nahrávky: 7. Horák (Potůček, Daňo), 13. Jindřich (Marša), 25. Drábek (Daňo) - 9. Soukup, 13. Dobřemysl (Kukla), 44. Vrba (Kukla), rozh. nájezd Sláma. Rozhodčí: Nečas. Vyloučení: 8:12. Využití: 2:1. Diváci: 400.

Trutnov: Brož - Jaroměřský, Marša, Daňo, Drábek, Rejzek, Hornyš, Tomáš - Hruška, Divíšek, Mikšovský - Horák, Polák, Potůček - Králíček, Havlíček, Jindřich - Nakládal.

První třetina se musela divákům líbit. Po seznamovací pětiminutovce viděli přítomní mezi 7. a 13. minutou čtyři góly. Nejprve dostali domácí výhodu přesilovky, ve které Daňo pálil od modrý, gólman vyrazil jen před sebe, kde stál připravený Horák, který pohodlně překonal rozhozeného gólmana - 1:0. Vyrovnání přišlo za dvě minuty. Soukup po zmatku v rozehrávce Trutnova pálil z mezikruží přes několik hráčů a prostřeluje i Brože – 1:1. Na začátku 13. min. vstřelili v přesilovce po krásné kombinaci druhý gól. Kukla našel místo střely chytrou přihrávkou u tyčky stojícího Dobřemysla, který pohodlně skóruje do zcela opuštěné brány – 1:2. Ve stejné minutě ale domácí vyrovnali i domácí. Marša vypálil z dálky mezi modrou a červenou, gólman vyrazil znovu jen před sebe, kde stál Jindřich, který překonal gólmana – 2:2.

Ve druhé třetině se po pěti minutách hry předvedla posila domácích. Slovenský obránce Drábek po přihrávce Daňa prostřelil golfákem Jakubala – 3:2. Poté dostali domácí výhodu půlminutové přesilovky pět na tři, ale nedokázali ji proměnit ve čtvrtý gól. Vyrovnat mohl na druhé straně ze samostatného nájezdu Kukla, který naskočil z trestné lavice, dostal přesnou nahrávku do jízdy, ale Brož výborným zákrokem změnu skóre nepřipustil. Další příležitost k vyrovnání měl Sokolov dvě minuty před koncem, kdy i on měl minutovou přesilovku pět na tři, ale ani hosté překonat brankáře nedokázali.

To co se povedlo trutnovským hráčům na začátku druhé části, vyšlo i hostům. Po necelých čtyřech minutách hry rozebrali domácí obranu a po pěkné kombinaci vyrovnávají zásluhou Vrby na 3:3. Osm minut před koncem se dostali do brejku Polák s Jindřichem, kdy prvně jmenovaný nedokázal ani napodruhé překonat tváří v tvář Jakubala. Půl minuty před koncem rozhodčí vyloučil Rejzka a hosté si vzali oddechový čas. Početní výhoda ale Sokolovu nevyšla, když nedokázali ani jednou vystřelit a tak přišlo na řadu prodloužení.

To začali hosté pokračující početní výhodou, ale domácí držel ve hře krásnými zákroky Brož, který několikrát zabránil jasnému gólu. Dvacet vteřin před koncem prodloužení se ocitl v obrovské šanci Marša, který nejprve vypálil od kruhů, jeho střelu zblokoval bránící hráč, gólman chtěl vysoký puk zachytit, ale propadl mu na zem, kde ho nedokázal překvapený Marša správně umístit a poslal ho těsně vedle tyčky. O vítězi se tak muselo rozhodnout v samostatných nájezdech.

Vyrovnaný boj pokračoval i v samostatných nájezdech, kde byl po třetí sérii stav 2:2. Za domácí skórovali Divíšek a Potůček. Poté se pořadí vyměnilo. Divíšek Jakubala nepřekonal, naopak Sláma Brože ano a tak se poprvé Trutnově radovali po nájezdech hosté.

Ohlasy po utkání

Milan Plodek: "K zápasu jsem přistoupili laxně. Soupeře jsme svým způsobem podcenili, přesto jsme si vytvořili dost šancí. Nedokázali jsme je ale využít a soupeř nás za to potrestal. S výkonem některých hráčů jsem nespokojený, především u některých útočníků se mi nelíbí pohyb po hřišti. Dva ztracené body budeme chtít získat ve středečním zápase v Řisutech."

Reportáž: Daniel Havelka