|

Trutnov prohrál o gól vyrovnaný zápas s Děčínem

Nešťastné utkání sehráli trutnovští hokejisté na domácím ledě s Děčínem. Po celý zápas drželi se soupeřem krok, v některých chvílích byli i lepší, ale o zisk bodů se připravili vlastní nedůsledností v obraně. Své jednogólové vedení ve druhé třetině neudželi a po druhé brance Děčína 3 vteřiny před přestávkou šli do šaten za stavu 1:2. V závěru utkání si sice vytvořili obrovský tlak, ale ani hra bez brankáře k vyrovnání nevedla.

TRUDEC
Trutnov
19.

03.12.2008

1:2
(1:0, 0:2, 0:0)
Děčín
Branky a nahrávky: 19. Králíček (Havlíček, Jindřich) - 29. Postl (Gergel), 40. Štverák (Rudovský). Rozhodčí: Kareš. Vyloučení: 10:8. Využití: 0:1. Diváci: 300.

Trutnov: Brož - Jaroměřský, Marša, Hornyš, Tomáš, Rejzek, Kučera - Andres, Divíšek, Mikšovský - Hruška, Polák, Potůček - Králíček, Havlíček, Jindřich - Nakládal.

Po úvodní seznamovací desetiminutovce se dostal do první velké šance Potůček, který prokličkoval obranou až před gólmana, ale byl zahákován, přesto nebezpečně vystřelil, brankář vyrazil puk před sebe, ale následná dorážka Poláka směřovala opět jen do výstroje gólmana. Ke konci třetiny nejprve nastřelil hostující Radovský tyč. V téže minutě ale mířil na druhé straně o hodně přesněji Králíček. Toho našel rozjetého přihrávkou ve středním pásmu Havlíček a trutnovský střelec bombou od kruhů propálil Zikmunda – 1:0.

Začátek druhé části byl ve znamení vyloučení, ale žádný tým si nedokázal vypracovat v početní výhodě větší šanci. Za zmínku stála až ta ve 28.min., kdy Andres s Divíškem po pěkné kombinaci ohrozili nebezpečně hostující gólmana. V polovině zápasu ale přišla první chyba domácí obrany. Po ztrátě puku u mantinelu přišla přihrávka před Brože, kde stáli osamoceni dva hostující hráči a děčínský Postl neměl se zakončením do odkryté klece problém – 1:1. Hosté využili čtyřminutovou přesilovku. Ke konci třetiny si domácí vytvořili převahu a k vedoucímu gólu chybělo opravdu jen málo, když puk několikrát poskakoval na brankovišti, ale žádný trutnovský hráč ho nedokázal dotlačit za brankovou čáru. Do závěru třetiny chybělo jen pár vteřin, domácí měli puk na svých hokejkách, ale místo jednoduchého vyhození z obranného pásma přišla zbytečná klička Tomáše, kterému sebral kotouč napadající Rudovský, přihrál ho na Štveráka, který osamocen před brankovištěm nedal Brožovi šanci – 1:2. Do závěrečného hvizdu chyběli tři vteřiny!

Ve třetí části již byl Trutnov aktivnější a lepší. Na Zikmunda létala jedna střela za druhou, hosté hrozili pouze z rychlých nebezpečných brejků. Asi největší šanci na vyrovnání měl v 54.min. Hornyš, který sám před gólmanem po krásné individuální akci a kličce gólmanovi netrefil v rychlosti už téměř prázdnou bránu. V čase 58:19 si vzali domácí trenéři oddechový čas a vzápětí odvolali Brože z branky, Trutnov hrál v šesti. To se ukázalo jako dobrý tah, ale neuvěřitelný tlak před děčínskou brankou končil na nepřesném, někdy až zbrklém zakončení domácích hráčů, před kterými několikrát byla už jen poloprázdná klec. Diváci i samotní hráči už v některých případech zvedali ruce, ale puk ne a ne přejít přes brankovou čáru. Děčín si tak odváží tři body.

Ohlasy po utkání

trenér Milan Plodek: "Byl to od našich hráčů odmakaný zápas, takovou porážku s bojovným výkonem přijmu. I když jsme dostali gól po hrubé individuální chybě, tak to kluci nevzdali a vytvořili si spoustu šancí. Chyběl nám větší důraz před bránou. Je důležité puk do brány nacpat za každou cenu, třeba i s gólmanem. V poslední fázi zápasu už to od nás byla křeč."

Reportáž: Daniel Havelka