|

Trutnov porazil sedmi góly s přehledem Roudnici

Před největší letošní návštěvou přehráli trutnovští hokejisté Roudnici. Po celý zápas byli aktivnější a lehce si dokráčeli k povinnému vítězství. Za hosty nastoupil Richard Žemlička, který v tomto utkání zařídil dva góly.

TRUROU
Trutnov
15.

16.11.2008

7:3
(1:1, 3:1, 3:1)
Roudnice n. L.
Branky a nahrávky: 18. Králíček (Havlíček), 29. Mikšovský (Divíšek), 31. Ropický (Jindřich, Marša), 33. Mikšovský (Jaroměřský, Divíšek), 50. Andres (Jaroměřský, Marša), 53. Andres (Divíšek, Mikšovský), 54. Potůček (Polák, Horák) - 14. Kaplan (Novák), 35. Zenk (Kohoutek, Žemlička), 54. Kaplan (Žemlička). Rozhodčí: Úlehla. Vyloučení: 9:14. Využití: 2:3. Diváci: 650.

Trutnov: Brož - Fejgl, Hornyš, Jaroměřský, Marša, Rejzek, Tomáš, Kučera - Horák, Polák, Potůček - Andres, Divíšek, Mikšovský - Králíček, Havlíček, Hruška - Jindřich, Chytráček, Nakládal - Ropický.

Od začátku zápasu měli jasnou převahu domácí hráči, kterou ale nedokázali dlouho gólově zúročit. Nejdříve pouze Mikšovský trefil tyč, poté Divošek dokonce gól, ale rozhodčí branku neuznal pro spornou hru vysokou holí. Ve 14. min. tak šli do vedení naopak hosté, kdy v přesilovce po vyhrané buly propálil Kaplan všechno co mu stálo v cestě – 0:1. Odpověď ale přišla poměrně brzo a po velkém tlaku Trutnova před hostující brankou se domácí dočkali. Z bezprostřední blízkosti překonal gólmana Štěrbu po přihrávce Havlíčka Králíček – 1:1.

Definitivní úder dali hostujícímu týmu domácí hráči během necelých čtyř minut v polovině druhé třetiny. Nejprve ve 29. min vystřelil nebezpečně Divíšek, puk se odrazil k Mikšovskému, který pohodlně skóroval do poloprázdné brány – 2:1. Za další dvě minuty hrál Trutnov přesilovku a po přihrávce Jindřicha pálil tvrdě na bránu Ropický, který prostřelil Štěrbu – 3:1 Ve 33. min. nastřelil puk na bránu Jaroměřský, gólman vyrazil jen před sebe, Mikšovský si přikopl kotouč a opět pohodlně skóroval do prázdné brány – 4:1. Ve 35. min. sice snížil v přesilovce pět na tři Zenk, ale domácí byli stále v tlaku a nepouštěli roudnický tým příliš ke hře.

V půlce třetí třetiny ukázal své kvality Bronislav Andres. Nejprve v 50. min. proměnil krásné sólo od půlky hřiště, kdy nádhernou střelou pod břevno zvýšil na 5:2. Za další tři minuty Divíšek vypálil od modrý, puk se odrazil přímo na hokejku Andrese, který pohodlně skóroval do odkryté brány – 6:2. Šest minut před koncem zápasu sice ještě využili hosté přesilovku, když předvedl svůj přehled Žemlička, který zpoza brány našel Kaplana a ten překonal potřetí Brože – 6:3. V téže minutě po přihrávce Poláka odpověděl bleskově na gól hostů Potůček, který překonal bekhendem gólmana a uzavřel tak desetigólovou přestřelku na trutnovském zimním stadionu – 7:3. Reportáž: Daniel Havelka