|

Překvapení kola: Trutnov veze všechny body z Rokycan

Měl to být jasný zápas s vítězstvím pro domácí tým, který je na druhém místě tabulky. Ovšem podkrkonošský tým předvedl, že výměna trenéra zřejmě mužstvu dala nový impulz a obrovské překvapení kola je na světě.

ROKTRU
Rokycany
14.

12.11.2008

2:3
(2:0, 0:2, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 3. Sýkora (Hofrajtr), 15. Hrubý (Sýkora, Kocman) - 26. Divíšek, 32. Jaroměřský (Divíšek), 55. Hruška (Havlíček). Rozhodčí: Nečas. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 320.

Trutnov:

Začátek napovídal předpokladům a Trutnov prohrával po první třetině 2:0. Nejprve se hned ve 3. min. trefil v přesilovce Sýkora a po něm i pět minut před koncem první části hry Hrubý.

Stejným gólovým poměrem skončila i třetina druhá, ovšem v opačném gardu. Trutnovští hráči po domluvě trenérů v šatně začali hrát disciplinovaněji, ubylo vyloučených a zpřesnila se hra v obraně. Ve 26. min. hráli hosté v oslabení, navrátilec do sestavy Divíšek získal puk v útočném pásmu a vteřinu před koncem oslabení dokázal blafákem poprvé překonat gólmana – 2:1. Ve 32. min.stejný hráč našel přesnou nahrávkou na modré čáře jaroměřského, který si popojel o pár kroků dopředu a tvrdě vypálil. Puk sice zazvonil o konstrukci branky, ale po nepřehledné situaci, kdy domácí hráči nechápavě zírali, hlavní rozhodčí gól uznal – 2:2.

Klíčový moment zápasu přišel v 55. min., kdy Hruška sebral puk ve středním pásmu, zavezl ho do útočného pásma a střelou od kruhů zpoza obránce přesně k tyči nedal gólmanovi šanci – 2:3. Poté už si outsider utkání vítězství pohlídal a veze si domů nejpřekvapivější tři body dosavadní sezóny.

Ohlasy po utkání

trenér Milan Plodek: "Kluci dneska hráli disciplinovaně, bránili střední pásmo, podržel nás gólman a dokázali jsme využít některé gólové situace. Ikdyž jsme prohrávali, náš výkon v úvodní třetině nebyl špatný. A stále jsme věřili našemu stylu hry. Kluci si po našem prvním gólu začali víc věřit, přišly i šance, z kterých jsme skórovali."

Reportáž: Daniel Havelka