|

Trutnov opět venku nedokázal bodovat

Další z vysokých porážek trutnosvkého mužstva na hřišti soupeře viděli diváci v Jindřichově Hradci. Sedm gólů v hostující síti jasně vypovídá o průběhu zápasu. Ten mělo jihočeské mužstvo jasně ve své režii a s přehledem si dokráčel pro tři body.

JHRTRU
Jindřichův Hradec
12.

02.11.2008

7:2
(1:0, 3:0, 3:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 12. Zykin (Šulčík), 22. Dolina (Černý), 24. Mäkelä (Šťastný), 37. Šulčík (Klíma), 42. Mäkelä (Štastný), 46. Kurikka (Šťastný), 50. Mikš (Černý, Šulčík) - 43. Jindřich (Potůček), 55. Andres (Matějíček, Mikšovský). Rozhodčí: Ondřej - Blažek, Paulík. Vyloučení: 12:10. V oslabení: 1:0. Diváci: 680.

Trutnov:

Trutnovští hráči opět nedokázali uhrát ani bod na hřišti soupeře. K zápasu sice jeli v nejlepší sestavě co mají, ale ani to nepomohlo. Od prvních minut se hrál vyrovnaný hokej. Jako první měli nejblíže ke vstřelení branky hosté, ale Polák ve 12.min. nastřelil jenom tyč. Hned po něm na druhé straně vznikl zmatek před Ševčíkem, čehož využil ke vstřelení branky Zykin – 1:0.

Druhá třetina byla pro vývoj utkání rozhodující. Domácí hráli hned na začátku oslabeni, ale místo aby se bránili, tak dokázali skórovat. Černý vybojoval puk, zavezl ho před branku a Dolina v poklidu přehodil ležícího Ševčíka – 2:0. Ve stejném čase obdržel Andres 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Za další dvě minuty předvedli domácí pohlednou akci dva na jednoho, Šťastný přesně našel hokejku Mäkeläho a ten bekhendovou tečí do růžku branky zvýšil už na 3:0. Tři minuty před koncem druhé třetiny přišla pro hosty další pohroma. Ránu Klímy od modré Ševčík neudržel a Šulčík ze tří metrů pohodlně trefuje prázdnou branku – 4:0. Ševčíka střídá v brance Škop.

V prvních vteřinách měl snížení na své hokejce Andres, ale domácí brankář krásným zákrokem jeho pokus vyrazil. Ve 42.min. tak na druhé straně přišel další gólový trest a po pěkné akci se do statistik zápasu podruhé zapisuje Mäkelä – 5:0. Čestného úspěchu se dočkal i Trutnov, když si 24 sekund po finském hráči připsal první gól v Trutnovském dresu Jindřich, který doklepl puk jednou rukou za bezmocného brankáře Vajgaru – 5:1. Další Fin v domácí sestavě se prosadil ve 46. minutě. Šťastného pokus ještě Škop vyrazil, ale na dorážku Kutilky byl již krátký – 6:1. Sedmou branku přidal domácí Mikš, který střelou z kruhu trefil růžek trutnovské branky – 7:1. V 55. min. se svíjel hradecký Všetečka v třetině Vajgaru, ale rozhodčí nepískal. Toho využil Andres, který pokračuje ve hře a překonává zmatenou obranu i domácího gólmana - 7:2. Reportáž: Daniel Havelka