|

Nymburk ukončil sérii domácích vítězství Trutnova

První domácí porážku utrpěli hokejisté Trutnova ve středečním druholigovém utkání s Nymburkem. Se soupeřem hráli chvíli vyrovnanou partii, ale nedokázali vstřelit góly. Soupeř naopak rychle a přesně trestal individuální chyby trutnovských hráčů.

TRUNYM
Trutnov
9.

22.10.2008

2:6
(0:1, 1:3, 1:2)
Nymburk
Branky a nahrávky: 33. a 59. Andres (Matějíček, Mikšovský) - 15., 27. a 35. Mrňa (Nedvěd, Zelenka, Topič), 32. Sirotek (Nýč), 50. Šimek (Turínský), 51. Dvořák (Nýč). Rozhodčí: Wagner. Vyloučení: 5:10. Využití: 0:1. Diváci: 330.

Trutnov: Brož (35. Škop) - Jaroměřský, Matějíček, Tomáš, Hornyš, Rejzek, Marša, M. Kučera - Nakládal, Divíšek, Mikšovský, Andres, Havlíček, Polák, Horák, Potůček, Králíček, Chytráček, Ropický.

Nymburk: Jágr - Kříž, Vlach, Nedvěd, Naschka, Topič, Iterský, Sem, Dvořák - Nýč, Sirotek, Krätzer, Mrňa, Zelenka, Fišer, Turínský, Šimek, Škaloud, Kadeřábek, Vondrlík.

Domácí do utkání vstoupili dobře, byli aktivní a dostávali se i do šancí. Žádnou ale neproměnili. V 15. minutě nechali po skvělé nahrávce Nedvěda trestuhodně v úniku hostujícího Mrňu, který zavěsil do šibenice - 0:1.

Ve 27. minutě se po přihrávce další exsparťana Zelenky dostal do úniku znovu Mrňa a opět zamířil přesně do šibenice - 0:2. Třetí branka padla ve 32. minutě. Nýč vyhrál vhazování, přihrál před branku Sirotkovi a poslal puk na rameno Brože - 0:3. Do půl minuty sice snížil na 1:3 Andres po přihrávce aktivního Matějíčka, ale za další dvě minuty už opouštěl domácí gólman Brož branku. K Mrňovi se odrazila Topičova sražená střela a posila ze Sparty téměř z nulového dorazila puk do sítě - 1:4. Domácí inkasované góly zlomily.

Ve třetí třetině se vytratili z ledu a soupeři dovolili dát ještě další dva góly. V 50. minutě hostující Šimek dostal přihrávku za branku, vyjel si před brankáře Škopa a překvapil ho zasunutím puku do sítě - 1:5. Za dalších třicet vteřin po vhazování zaútočil Nymburk znovu a pěknou akci zakončil gólově Dvořák - 1:6. Minutu před koncem snížil na konečných 2:6 Andres, když dorazil do prázdné branky přihrávku Mikšovského.

Ohlasy po utkání

Ivan Houda - "Zkušené mužstvo Nymburka dokázalo využít každé naší chyby. Dvě třetiny jsme byli aktivnější, ale nedáváme góly a pak stačí jedna chybička a inkasujeme."

Reportáž: Daniel Havelka