|

Trutnov vyhrál i svůj druhý domácí zápas, tentokrát zdolal Milevsko

Po vyrovnané první třetině šli do vedení hosté, ale Trutnovští hráči vyrovnali a gólem ze 39. minuty gólem do šatny se dostali do jednobrankového vedení. Svůj náskok navýšili po pěti minutách hry ve třetí třetině na rozdíl dvoubrankový. Pak ale Milevsko využilo dvojnásobnou přesilovku a snížilo. To bylo ovšem z jejich strany vše, a když navíc Horák vstřelil dvě minuty před koncem třetí třetiny svou druhou branku v utkání, bylo o vítězi zápasu prakticky rozhodnuto.

TRUMIL
Trutnov
5.

05.10.2008

5:3
(1:1, 2:1, 2:1)
Milevsko
Branky a nahrávky: 12. Horák (Nakládal, Havlíček), 29. Andres (Rejzek), 39. Divíšek (Horák, Jaroměřský), 46. Hornyš (Polák), 57. Horák (Chaloupka, Jaroměřský) – 13. Hamerle (Šperger), 21. Šperger (Žlůva), 52. Chaloupka (Špergl, Procházka). Rozhodčí: Úlehla. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 350.

Trutnov: Ševčík - Chaloupka, Jaroměřský, Tomáš, Hornyš, Rejzek, Marša - Horák, Divíšek, Mikšovský - Hruška, Polák, Potůček - Nakládal, Havlíček, Andres

Vstup do utkání lépe vyšel domácím. Nejdříve v 6.min. vstřelili domácí branku, ale současně s pukem posunul hostující obránce konstrukci a rozhodčí gól neuznal. Ve 12.min. se po přihrávkách Nakládala a Havlíčka objevil mezi kruhy Horák, šikovnou kličkou obelstil bránícího hráče, naznačil střelu, položil si gólmana a do odkryté klece bekhendem otevřel skóre utkání – 1:0. Radost ale domácím netrvala dlouho. Hned za další minutu přihrál v přesilovce zpoza brány kapitán Šperger puk na kruhy, kde byl osamocen Handrle, který překonal Ševčíka – 1:1.

Druhá třetina nezačala pro Trutnov dobře. Hned v první minutě získal puk ve středním pásmu kapitán Šperger a nikým neobtěžován si dojel až před Ševčíka, kterého si krásně položil a do zcela odkryté branky pohodlně skóroval – 1:2. Ve 25.min. dostal na chvíli domácí tým výhodu přesilovky, ale nevyužil ji. Vyrovnání přišlo ve 28.min., když od modré vypálil Rejzek a jeho střelu propustil gólman za svá záda. Puk se ale šoural pomalu k brankové čáře, který za ní naštěstí dopíchl Andres – 2:2. Minutu před koncem druhé třetiny přihrál Horák Divíškovi, který střelou pod břevno dostal Trutnov do vedení – 3:2.

Ve 45.min. chytil akrobatickým zákrokem 100% šanci domácí Ševčík a hostující hráč se mohl jen nevěřícně dívat ke stropu haly, co zahodil. Pravidlo nedáš-dostaneš se ale i tentokrát potvrdilo. Polák zatáhl puk do rohu hřiště, našel na kruhách kapitána Hornyše, který příklepem překonal brankáře počtvrté – 4:2. V 52.min. dostali hosté výhodu dvojnásobné přesilovky, kterou krásnou střelou do „víka“ využil Chaloupka – 4:3. Tři minuty před koncem základní hrací doby dostal stejnou výhodu i Trutnov. Chaloupka přihrál přesně Horákovi, který přesnou ranou k tyči dal svůj druhý gól v zápase – 5:3.

Ohlasy po utkání

asistent trenéra Milan Plodek - "I za nepříznivého stavu 1:2 jsme věřili, že vyhrajeme. Soupeř dělal fauly, my hráli přesilovky, vynutili si tlak a dávali góly. V klíčových chvílích nás podržel gólman Ševčík."

Reportáž: Daniel Havelka