|

Konec sezony? Zřejmě ano...

V úterý 22. 12. 2020 přišla všem druholigovým celkům smutná zpráva. Letošní sezóna je zřejmě u konce. Vše musí nejprve schválit výkonný výbor Českého hokeje.

Trutnovští hokejisté odehráli poslední utkání 7. 10. 2020 na domácím ledě bez diváků, proti Nové Pace. Od té doby se připravovali na suchu (ve skupinkách), na ledě (v polské Svídnici) a poslední, skoro dva měsíce, trénovali Draci na domácím ledě v Trutnově.

Jednání ohledně restartu druhé ligy absolvoval mimo jiné také Ondřej Poul, kterého si kluby zvolily jako zástupce skupiny Sever. Bohužel jednání nedopadlo dle představ. Žádost o výjimku, kterou předložil Český hokej ve spolupráci s NSA přímo ministerstvu zdravotnictví, byla zamítnuta. A to znamená, že regulérnost soutěže, která se měla restartovat 3. 1. 2021, už nemůže být dodržena.

Je to velká čára přes rozpočet a to nejen Trutnova. Na znovuobnovení soutěže sice nebyly připraveny všechny celky, ale většina ano. Bohužel veškeré úsilí přišlo vniveč. Celá práce, která započala brzy v dubnu tohoto roku, byla zbytečná.

Ačkoliv návrh řídícího orgánu, na ukončení soutěže, musí posvětit výkonný výbor Českého hokeje, zdá se že je po sezóně. A to, jak to bude vypadat nadále, je hodně ve hvězdách.

V příštích dnech vám přineseme rozhovor s prezidentem klubu Zdeňkem Poulem. Povídat si budeme o tom co proběhlo v posledních měsících ale také o budoucnosti druholigového hokeje v Trutnově. Další rozhovor bude s manažerem Ondřejem Poulem o tom, kolik úsilí a práce bylo věnováno letošní sezóně.

Děkujeme vám všem za přízeň, podporu. Přejeme vám všem hezké a klidné sváty, v této nelehké době. Současně vám přejeme šťastný Nový rok a ať je ten rok 2021 zdaleka lepší, než ten letošní. Děkujeme vám. Redakce