|

"Každým dnem se dostáváme na tenčí led..." zní z Trutnova

Pauza... od 7. 10. 2020 bez zápasu, od 9. 10. 2020 bez tréninku na ledě. Vládní opatření stopla kompletně celý hokej a to i ten trutnovský. Jak se nyní trutnovákům dýchá, to nám popsal manažer a asistent trenéra Ondřej Poul.

Hokejisté Trutnova, jako všichni ostatní hokejisté, zažívají velmi těžké období. Velká nejistota panuje v hokejových kruzích díky vládním opatřením. Jak to vypadá nyní s týmem, co dělají hráči, jak se vedení připravuje na restart, to nám popíše manažer a asistent trenéra Ondřej Poul.

Ondro, na ledě jste byli naposledy minulý pátek. Jak se vyvíjí situace v týmu? Už jsou všichni zdraví?

"Je to smutný. Bohužel na led nemůžeme. Kluci ale pokračují v tréninku, na suchu. Led nám v tuto chvíli nic nenahradí, ale snažíme se zůstat v kondici. Co se týká kluků, kteří byli zranění a nemocní, tak jsou již všichni v pořádku. Výjimku má Michal Mahdal, který nejspíš kvůli svému zaměstnání podstoupí testy a karanténu. Ten se připravuje samostatně."

Jak tedy teď probíhá a vypadá trénink?

"Trénink probíhá ve třech dnech - pondělí, středa, pátek. Kluci jsou rozdělení do dvou skupin - Trutnov a Hradec Králové + Pardubice. Trutnovskou skupinu má na starosti Lukáš Vácha a Hradeckou Aleš Půlpán. Oba dva hlásí docházku a posílají výsledné hodnoty tréninku. Jelikož se opatření zpřísnilo, tyto dvě skupiny musí být rozděleny ještě na další dvě, aby se zachoval počet lidí na maximu, což je v tuto chvíli šest."

Takže je trénink prostě hodně komplikovaný...

"Musíme trénovat venku, což je v současném počasí dosti obtížné. My trenéři se nemůžeme účastnit, protože bychom zabírali další místa pro maximální povolený počet osob. Kluci jsou ale poctivý, mají naší důvěru a poctivě se připravují."

Jak to vypadá s tréninkem do budoucna?

"Chtěli bychom se sejít ke třem tréninkům v Trutnově a to příští týden. Bohužel k tomu, díky opatřením, asi nedojde, takže budeme pokračovat v již zmíněných skupinách. V pondělí absolvuji schůzku v polské Swidnici, kde máme reálnou možnost trénovat na ledě. Zatím jsou ale požadavky Polské strany pro nás nereálné, co se financí týče. Uvidíme jak to dopadne. Velkou roli v tom hraje místostarosta Trutnov Tomáš Eichler, který se nám snaží alespoň takto pomoci. Řešíme to již od začátku opatření."

Takže je šance, že mužstvo bude trénovat pohromadě, na ledě, ale v Polsku?

"Ano, ta šance tady je, ale musíme se domluvit na podmínkách. Zatím je to pro nás drahé. Výrazně dražší než tady, v Trutnově."

Jak díky těmto opatřením utrpí rozpočet klubu?

"To se mě teď neptejte... Nemáme to spočítané. Troufám si ale tvrdit, že to bude markantní. Ono se řekne, že se nehraje, tak nemusíme nic platit, ale právě je to naopak. My musíme hrát, abychom plnili reklamní smlouvy sponzorů. No a ty bohužel v tuto chvíli neplníme. A nemáme ani pozitivní zprávy o tom, že by se soutěž měla rozeběhnout. Do 3.11.2020 platí stávající opatření."

Takže, pokud to chápu dobře, tohle nejsou pozitivní zprávy?

"Ne, rozhodně ne. Bavíme se tady o budoucí existenci klubu v příštím roce. Pokud nebude stát kompenzovat ztráty i nám, je tady dost velká pravděpodobnost, že na hokej v Trutnově nebudeme mít peníze. Prostě tak to je. Ty peníze se neválí na chodníku. My můžeme ještě děkovat a být pyšní na hráče, kteří tady jsou. Protože všichni do jednoho přistoupili již dvakrát, na nějaká finanční opatření. Letošní tým má nadstandardní charakter."

To se nedá říct o pár hráčích Třebíče, že?

"K tomu bych se nechtěl moc vyjadřovat. Jen bych chtěl popřát panu Mejzlíkovi brzké uzdravení. K celé kauze řeknu jen toto - možná nemáme kádr plný superstars hráčů, ale máme kádr, že se můžeme jeden druhému podívat do očí a upřímně si říct, jaká je situace a co je potřeba. A to je podle mého názoru to nejdůležitější. Pokud ten tým má charakter, potáhne s vedením a s trenéry za jeden provaz, je tady reálná šance na úspěch."

Ty jsi, podle Facebooku, prodělal tento týden operaci, o co šlo?

"(smích)... šlo o banální zákrok plastické chirurgie. Jelikož jsem měl velké kožní převisy na horních víčkách, nechal jsem si je odstranit. Takže kdyby mě někdo teď potkal v tomto chmurném počasí se slunečními brýlemi, ať se nelekne. Mám trochu citlivější oči."

Něco pozitivního nakonec na rozhovoru. Jak se těšíte na restart ligy?

"No všichni ho netrpělivě vyhlížíme. Snažíme se zůstat soustředění na naší práci, abychom byli připravení. Těšíme se moc, chybí nám to, chybí nám fanoušci a chybí nám taky takový ten kolotoč. Máme moc volna, na to nejsme v tohle roční období zvyklí. Už aby to bylo, nám se restart povedl a mohli jsme se opět s našimi fanoušky těšit na další utkání. Díky všem za přízeň a podporu!"

Hokejisté Trutnova tedy pokračují v tréninku, ale prozatím jen na suchu. O dalších zprávách vás budeme informovat.

Pokud se nudíte, nalaďte si náš Youtube kanál, kde si můžeme pustit zatím čtyři díly podcastů Trestná lavice Martiny Slavíčkové. Tento týden navíc vyjde nový díl, v pořadí již pátý, kdy za mikrofon usedli tři fanoušci!

Děkujeme za přízeň a důvěru a těšíme se na společné shledání v rámci utkání druhé ligy! Redakce